Vakantieparken in Zeeland

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Zeeland

2 personen
6 campings gevonden
<
1
>

Uitwaaien aan de Noordzeekust bij vakantiepark Zeeland

Een vakantiepark in Zeeland is populair bij zowel toeristen uit Nederland als het buitenland. Niet zo verwonderlijk, met de kilometerslange kustlijn en de vele attracties in de buurt, zoals Neeltje Jans. De waterrijke provincie biedt ongerepte duingebieden, een rijke cultuur en traditie, en gezellige steden als Vlissingen en Middelburg.

Fietsen langs het water, over de dijken en door de polder

De provincie Zeeland leent zich bij uitstek voor een prachtige fietsvakantie. De grote variatie in natuurgebieden in de streek creëert een levendig landschap met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Zo vind je in de laaggelegen, drassige natuurgebieden veel broedende vogelsoorten. Slinger over kronkelende paden langs dijken en boomgaarden vol kleurrijke planten en bloemen. Zeeuws-Vlaanderen is ook een aanrader om te bezoeken. Op sommige wegen vind je hier nog de ouderwetse kasseien en kinderkopjes, omringd door knotswilgen.

Zandkastelen bouwen met de kinderen

Met zijn talrijke eilanden en maar liefst 650 kilometer aan kustlijn bevind je je op een vakantiepark in Zeeland altijd in de buurt van de zee. Je vindt dan ook een grote variatie aan stranden in het gebied; van breed en weids tot smal en intiem, van woeste golven tot strakblauw en kalm. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om met het gezin zandkastelen te bouwen of actief wilt kitesurfen op het water: Zeeland is van alle markten thuis. Watersporters kunnen naast kitesurfen onder andere varen, zwemmen, duiken, zeilen en wind- en golfsurfen. Bezoek bijvoorbeeld het Veerse Meer op het eiland Walcheren. Langs het strand bevinden zich prachtige paden voor eindeloze wandelingen en fietstochten, zowel rustig in de luwte of juist vol met je kop in de wind.

De unieke Oosterscheldekering bij Neeltje Jans

Een bijzondere bezienswaardigheid om gedurende een verblijf op een vakantiepark in Zeeland te bezoeken is de Oosterscheldekering, met bezoekerscentrum Neeltje Jans. Na de watersnoodramp in Zeeland werd de Oosterscheldekering, als onderdeel van de Deltawerken in 1986 in gebruik genomen. Op Neeltje Jans leer je in het informatie- en attractiepark alles over dit indrukwekkende bouwwerk in het water. Naast het educatieve gedeelte worden in het centrum ook zeehonden- en zeeleeuwenshows gegeven en kun je in een ware orkaanmachine om te ervaren hoe een storm met orkaankracht voelt. De kinderen vermaken zich uitstekend in de Waterspeelplaats en het Waterpaviljoen.