Campings in Noorwegen

2 personen
103 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Beleef de natuur op een camping in Noorwegen

Je geniet optimaal van de bijzondere landschappen van Scandinavië wanneer je op een camping in Noorwegen verblijft. De meeste van deze campings liggen midden in de natuur, maar de grote steden, zoals Oslo, Bergen en Trondheim, zijn ook nooit ver weg. Wandel en fiets in de omgeving, of geniet juist van de leuke activiteiten op het kampeerterrein. Op sommige familiecampings is een enthousiast animatieteam aanwezig dat altijd voor levendigheid zorgt. Ben je juist op zoek naar een rustige natuurcamping waar je je optimaal ontspant? Ook dat is op veel plaatsen in Noorwegen mogelijk.

Kamperen in een natuurlandschap

Vrijwel alle campings in Noorwegen hebben een prachtige ligging. Op de ene camping geniet je van een uitzicht over de bergen, terwijl je op andere kampeerplekken uitkijkt over een nabijgelegen fjord. Er zijn dan ook genoeg buitenactiviteiten te beleven. Neem een duik in het buitenzwembad, laat de kinderen spelen in de speeltuin of ga voor een sportieve middag. Zo zijn er voldoende sportvelden waar je kunt voetballen, tennissen of volleyballen.

Bijzondere Noorse cultuur

Of je nu in het noorden of zuiden van Noorwegen verblijft, er zijn altijd mooie bezienswaardigheden in de buurt. Bewonder bijvoorbeeld het prachtige Akershus, een historisch fort dat over het water uitkijkt. Of breng een bezoek aan Oslo, waar je het koninklijk paleis van dichtbij ziet. In de stad Trondheim staat dan weer de belangrijkste kerk van heel Noorwegen: de Nidaros-domkerk. Daarnaast zijn er ook genoeg musea om te bezoeken, zoals een heus Vikingmuseum.

Comfortabele faciliteiten

Je verblijf op de camping wordt aangenamer dankzij ruime staanplaatsen en modern sanitair. De meeste Noorse campings beschikken bovendien over wasfaciliteiten, zodat je altijd frisse kleding hebt. Huur een fiets op het terrein en maak gebruik van het restaurant, waar je smakelijke Noorse gerechten uitprobeert. De receptie biedt elke dag vers brood aan, voor een heerlijk ontbijt.

Adembenemende natuur

Noorwegen staat bekend als het land van de fjorden, de robuuste rotspartijen en de prachtige valleien. Vanaf je camping in Noorwegen maak je bijzondere wandelingen in de buurt van het Geirangerfjord, of geniet je van het prachtige uitzicht vanaf de Preikestolen. Met wat geluk kun je tijdens je kampeervakantie het noorderlicht zien. Hiervoor moet je een uitstapje maken naar de Lofoten: een eilandgroep in het noorden van het land.

#