Vakantiehuizen in Denemarken

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Denemarken

2 personen
23 campings gevonden

Geniet van een onbezorgde vakantie in een vakantiehuis in Denemarken

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Denemarken maak je kennis met een Scandinavisch land dat door de brede zandstranden, glooiende duinen en verscheidenen weilanden af en toe aan Nederland doet denken. Uiteraard beschikt Denemarken over talrijke bezienswaardigheden die echter kenmerkend Deens zijn. Bezoek bijvoorbeeld de kliffen van Møns Klint, de bruisende hoofdstad Kopenhagen of attractiepark Legoland.

Op ontdekkingstocht in Jutland

Een van de mooiste regio's van Denemarken is Jutland. Zodra je de grens met Duitsland passeert, maak je in deze streek kennis met de glooiende duinen, prachtige weilanden en brede zandstranden. Natuurliefhebbers genieten volop in nationaal park Thy. In dit natuurgebied wandel je tussen de kraanvogels en edelherten. Ook zijn Vikingstadjes als het sfeervolle plaatsje Ribe een aanrader om vanuit een vakantiehuis in Denemarken te bezoeken.

De wonderschone natuur van Seeland

Seeland vormt ook een zeer populaire vakantiebestemming in Denemarken. In dit gebied bevinden zich namelijk de mooiste stranden van het land. Trek bijvoorbeeld naar de 20 kilometer lange kustlijn van Marielyst. Dankzij het diepblauwe water en het parelwitte zand lijkt het net alsof je vakantie viert in de Cariben. Verder bevinden de witte kliffen van Møns Klint zich in deze streek. Maak vanaf je vakantiehuis in Denemarken een kajaktocht vanuit de haven van Borre naar deze bijzondere krijtrotsen. Ook is het mogelijk om te wandelen of om fossielen te zoeken bij de kliffen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Een bruisende stedentrip in Kopenhagen

Uiteraard draait niet alles bij een vakantie in Denemarken om natuur. Maak tijdens je vakantie in het land een tussenstop in de bruisende hoofdstad Kopenhagen in de regio Seeland. De stad staat bekend om het beroemde standbeeld van De Kleine Zeemeermin. Het beeld stelt de hoofdpersoon voor uit het sprookje van Hans Christian Andersen, en is gemaakt door Edward Eriksen. Winkelliefhebbers genieten volop in Strøget. Dit is de langste winkelstraat van Europa waar geen auto's toegelaten zijn. Vervolgens kom je van alle indrukken bij op het terras in Nyhavn met zijn pastelkleurige panden.

Met het gezin naar Legoland

Gezinnen met kinderen genieten volop van attractiepark Legoland bij Billund. Deze stad staat bomvol legosteentjes. Daarnaast is er een X-treme Racers achtbaan en een spannend safaripark Givskud Zoo.