Camping Noordrijn-Westfalen

148 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Noordrijn-Westfalen

Daarom moet u kamperen in Noordrijn-Westfalen:

  • Musea voor elk interessegebied
  • Carnaval in Noordrijn-Westfalen
  • De Nederrijn verkennen tijdens een excursie met de boot
  • Adembenemend uitzicht vanaf de toren van de Dom van Keulen
Keulen, Düsseldorf, Dortmund of Essen: Dit zijn slechts enkele van de gevarieerde vertrekpunten voor een kampeervakantie in het hart van het levendige Noordrijn-Westfalen. In het Ruhrgebied kunnen vakantiegangers in de voetsporen treden van de industriële cultuur, terwijl in Aken de indrukwekkende Domschat een must is. Met de Externsteine in het Teutoburgerwoud en het Siebengebirge hoog boven de Rijn biedt Noordrijn-Westfalen ook unieke natuurlandschappen.
Alle 148 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Noordrijn-Westfalen

Direct boekbaar
Campingpark Kalletal
Favorieten
Campingpark Kalletal

Duitsland / Noordrijn-Westfalen / Lippe

4.5Uitstekend(132Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (450)

Huuraccommodaties (20)

Direct boekbaar
Camping Schafbachmühle
Favorieten
Camping Schafbachmühle

Duitsland / Noordrijn-Westfalen / Schleiden

ANWB Camping LogoInspectie

2.3(9Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanBroodservice

Standplaatsen (50)

Huuraccommodaties (6)

Alle 148 Campings
Alle 148 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings148
Beoordelingen van campings1.489
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Campingpark im Bergischen Land
Rustig kamperen bij Oberbüschem op Camping im Bergischen Land Wie op zoek is naar een rustig gelegen camping met uitzicht op de bergen, is bij Camping im Bergischen Land aan het juiste adres. Deze ca… Camping profielpagina

Kamperen met hond in Noordrijn-Westfalen

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Campingpark Kalletal
Campingpark Kalletal

Noordrijn-Westfalen in het westen van Duitsland heeft veel culturele steden, zoals Münster, Dortmund en Bonn, dat ten zuiden van de Rijn ligt. De langste rivier van Duitsland, de Rijn, stroomt door de hele deelstaat, en de deelstaat is ook verrijkt met een groot aantal meren - perfect om te kamperen met kinderen en honden. De regio heeft ook talrijke natuurparken die uitnodigen tot verkennen.

Genieten midden in de prachtige natuur in Noordrijn-Westfalen

De campings in Noordrijn-Westfalen liggen in een schitterend gebied. De glooiende heuvels met het beroemde wandelpad Rothaarsteig, de uitgestrekte parken met oude kastelen en burchten, en prachtige steden. Niet voor niets wordt het gebied gezien als werelderfgoed. De ideale omgeving voor een kampeerplek! ANWB Camping heeft een mooie selectie voor je gemaakt, zodat jij straks geniet van een welverdiende vakantie op een camping die helemaal voldoet aan jouw wensen!

Kies in Noordrijn-Westfalen jouw ideale camping

De campings in Noordrijn-Westfalen liggen verspreid over de Duitse deelstaat, bijvoorbeeld in de buurt van mooie steden als Münster en Keulen. Dat maakt deze locaties een mooie uitvalsbasis voor dagtrips. Verder zijn de campings zeer geschikt voor een gezinsvakantie. Er zijn talloze voorzieningen en er is een hoop vermaak, plus zonnige of juist schaduwrijke en eventueel afgebakende staanplaatsen die het verblijf voor jong en oud comfortabel maken. Ook vakantiegangers die op weg zijn naar een andere bestemming kunnen prima een nacht slapen op een van de fraaie campings in het gebied. Er zijn genoeg kleinschalige locaties waar rust voorop staat. Heb je andere specifieke voorkeuren? Gebruik de filters in de zoekfunctie van ANWB Camping. Zo kun je onder meer zien of de camping een duurzaamheidskenmerk heeft en waar de hond welkom is!

Een verkoelende duik en ander vermaak

De campings in Noordrijn-Westfalen die ANWB Camping voor je heeft verzameld, liggen in een zeer landelijke omgeving van waaruit je makkelijk dagtrips of uitgebreide fietstochten maakt. Op de campings zelf is ook genoeg te doen. Op of vlak bij vrijwel elke kampeerplek is er een mogelijkheid om te zwemmen. Elke locatie heeft ook sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden, zeker op de grotere campings. Zo hoef je je geen moment te vervelen!

Routebeschrijving naar Noordrijn-Westfalen

Voor Duitse bezoekers maakt de centrale ligging van Noordrijn-Westfalen het land even geschikt voor langere kampeervakanties als voor weekendtrips naar de deelstaat. Het ligt op slechts 300 km van Hamburg, met de kortste route via Bremen. Om er te komen neemt u de A1 richting Münster.

Kampeerders uit het oosten, bijvoorbeeld Dresden, moeten rekening houden met ongeveer 450 km om in de regio te komen. Zij kunnen kiezen tussen de A38 en de A4 via Kassel. Op deze laatste route is het een goed idee om halverwege te stoppen in het beschermde landschapsgebied Mittleres Ilmtal, dat in het noorden aan de Bundesautobahn grenst. Deze rustige natuurlijke omgeving is een prima plek om even de benen te strekken na enkele uren achter het stuur.

Bezoekers uit München bereiken hun bestemming in meer dan 500 km. Zij bereiken Neurenberg via de A9, om vervolgens via de A9 en de A45 door te rijden naar Noordrijn-Westfalen. Op deze route ligt de Mainstad Würzburg, waar een tussenstop de moeite waard is, vooral voor wie geïnteresseerd is in cultuur. Aan de rand van het stadscentrum ligt de barokke Residentie Würzburg, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

De mooiste bestemmingen in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen barst van de bezienswaardige bestemmingen, zoals Remagen en Kalkar, die beide direct aan de Rijn liggen. Andere prachtige natuurlijke oases zijn Nideggen op het Eifelmassief, de stad Heimbach in het Nationaal Park Eifel en het Biggemeer, waar kampeerders in het koude seizoen kunnen wintersporten.

Kalkar

Deze stad aan de Nederrijn is bijzonder populair bij bezoekers dankzij de Mühlenhof Golf & Country Club en de kunstmatige Wisseler See. Het lido heeft een zandbaai, verschillende ligweiden, een lange waterglijbaan en een zwemeiland. Er zijn verschillende speelplaatsen voor kinderen, en een zeil-, surf- en duikschool en boot- en surfplankverhuur zijn beschikbaar voor wateractiviteiten. Sportieve gasten zullen ook genieten van de beachvolleybalvelden en het voetbalveld.

Nideggen

Het stadje Nideggen ligt op een heuveltop van het Eifelmassief aan de rand van het Nationaal Park Eifel. In het paradijselijke landschapsgebied waar de rivier de Rur doorheen stroomt, kunnen vakantiegangers tal van wandelroutes verwachten, waarvan sommige een fantastisch uitzicht bieden op kasteel Nideggen. De prachtige burcht is het herkenningsteken van de stad en herbergt een museum, maar ook het oude centrum met zijn vakwerk- en rode zandstenen huizen is de moeite waard. Zwemliefhebbers brengen veel tijd door in het district Schmidt, dat scoort met een openbaar badstrand aan de Rursee.

Activiteiten en excursies

Op een camping in Noordrijn-Westfalen kunnen gasten een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten verwachten: gezinnen bezoeken bijvoorbeeld het attractiepark Kernie's Wunderland, dierenliefhebbers maken een uitstapje naar het Echt Wild Panorama Park en natuurliefhebbers mogen een wandeltocht over de Eifelsteig niet missen.

Plezier en spanning in Kernie's Wunderland pretpark

Kernie's familiepark heeft meer dan 40 spannende attracties voor jong en oud, die uw kampeervakantie zeker afwisselen. Voor de allerkleinsten zijn het kinderreuzenrad, het ballenbad en het klimparadijs Jungle Town interessant, terwijl adrenalinejunkies onder de indruk zullen zijn van de achtbaan, de kettingcarrousel Vertical Swing en de leuke attractie Atlantis.

Veelzijdige wandelroutes in het Really Wild Panorama Park

Wilde en roofdieren zoals wolven, lynxen, kuddes edelherten, moeflons en bizons leven in het Really Wild Panorama Park en kunnen van dichtbij worden bekeken. Hier nodigen kilometerslange paden, die ook langs de verblijven lopen, uit tot uitgebreide wandeltochten. Bijzonder idyllisch is bijvoorbeeld een wandeling door de rododendronlaan, die tijdens de bloeitijd in april en mei bijzonder kleurrijk is. Voor een rustpauze is de ligweide bij het bergstation een aanrader, met een kinderboerderij en diverse speelmogelijkheden voor kinderen, zoals een mega springkussen en schommels.

Wandelen op de Eifelsteig

"Waar rots en water je begeleiden". Dat is het motto van de langeafstandswandelroute Eifelsteig, die zich over 300 kilometer uitstrekt van Noordrijn-Westfalen door de Vulkaaneifel tot aan de rode zandsteenrotsen in Trier. De route is een van de mooiste wandelroutes van Duitsland en is ook ideaal voor dagetappes. Er zijn veel accommodaties, vakantiewoningen en campings langs de route.

Gastronomische hoogtepunten voor kampeerders

Kamperen in Noordrijn-Westfalen is ideaal om te genieten van de traditionele maaltijden van de regio. De Rijn-Westfaalse keuken bestaat vaak uit stevige vlees- en worstgerechten. Bratwurst, gebraden ham met rozenbottelsaus, de vleespan Spaanse fricco en de bloedworstspecialiteit Möppkenbrot met roggebrood zijn slechts enkele van de lekkernijen van de deelstaat.

Ook stoofpotten met regionale ingrediënten zoals bonen, aardappelen en kool worden vaak gegeten. Over het algemeen zijn koolgerechten erg populair, bijvoorbeeld Schlabberkappes, dat ook wel Schmatzkohl wordt genoemd. Als nagerecht kunnen reizigers zichzelf trakteren op een typische Lippische Pickert. Het gevarieerde gistgebak smaakt bijzonder goed met jam of bietenstroop, maar er is ook een stevige versie met leverworst.

Beste tijd om te kamperen in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen wordt gekenmerkt door een gematigd klimaat. In de warmste maanden juli en augustus loopt de thermometer op tot 24 graden Celsius en ook de watertemperaturen zijn dan aangenaam. De Biggesee bijvoorbeeld registreert dan waarden tussen 12 en 22 graden Celsius.

Vooral sporters waarderen het mildere weer in het voor- en najaar. De koudste periode in de deelstaat is van december tot februari. Bij kamperen rond Keulen kunnen reizigers rekenen op gemiddeld 3 graden Celsius, terwijl andere delen van het platteland, zoals Brilon, in deze periode vaak mindere temperaturen kennen. Daardoor kiezen onder meer winterkampeerders en sportievelingen graag voor de regio als vakantiebestemming.