Kamperen bij de boer in Duitsland

  • Kamperen bij boerencampings
  • Campings midden in de natuur
  • Rust en ruimte

Kamperen bij de boer in Duitsland

Wissen
2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Een andere vorm van vakantie, kamperen bij de boer in Duitsland

Wanneer je denkt aan kamperen bij de boer is Duitsland misschien niet de eerste bestemming die bij je opkomt. Terwijl deze manier van recreëren bij onze oosterburen enorm in opkomst is. Ze delen graag hun ervaring en laten je proeven van het boerenleven in de mooiste natuurrijke gebieden van Duitsland.

Verblijf op een agrarisch terrein bij de oosterburen

Waar Nederland en Frankrijk vooroplopen wanneer het gaat om kamperen bij de boer is Duitsland de laatste jaren ook steeds beter bekend onder vakantiegangers die voor deze ervaring gaan. Ook daar verblijf je op een gemoedelijke boerencamping, waar je hartelijk welkom wordt geheten door de eigenaars en je je meteen thuis voelt. De kleinschalige terreinen bieden je alle ruimte, terwijl je ook eenvoudig contact maakt met de buren.

Dieren verzorgen en genieten van het boerenleven

Kies je voor een boerencamping in Duitsland, dan kies je voor een landbouwbedrijf, fruitteeltbedrijf of veehouderij. Hoewel er op alle drie vaak dieren rondlopen, vind je op de veehouderij de meeste diersoorten. Hier kijk je toe hoe koeien worden gemolken en schapen worden geschoren. En wanneer je geluk hebt, wordt er zelfs een kalfje of lammetje geboren. Kinderen mogen meehelpen bij het voeren van de dieren of eieren rapen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Tijdens het kamperen bij de boer in Duitsland geniet je van een gevarieerd landschap. Hier verblijf je bijvoorbeeld in het Noord-Duitse landschap met laagvlaktes, het middelgebergte of de zuidelijke Alpen. Je wandelt er in de natuur, bezoekt er wijngebieden of gaat bergbeklimmen. En overal in het land liggen mooie historische steden en kastelen langs rivieren als de Donau en de Rijn.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter