Natuurkampeerterreinen in Frankrijk

  • Rust, ruimte en veel privacy
  • Geen animatieteams, stacaravans of kantines
  • Aandacht voor natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie
  • Natuurkampeerkaart verplicht

Natuurkampeerterreinen Frankrijk

Keten
Natuurkampeerterreinen
X
Landen
Frankrijk
X
Wissen

6 campings gevonden

<
1
>

Volop genieten van de natuur op een natuurkampeerterrein in Frankrijk

Overnachten in de natuur, dat is het allerleukste aan een kampeervakantie. 's Ochtends word je wakker van de tsjilpende vogels, de kinderen ravotten urenlang op het kampeerterrein en 's avonds geniet je van een smakelijke barbecue bij het knapperende kampvuur. Echte natuurliefhebbers genieten volop bij de natuurkampeerterreinen in Frankrijk. De kleinschalige campings binnen dit ANWB thema bevinden zich in een groene en rustige omgeving, met oog voor duurzaamheid. Zo geniet je onbezorgd van al het moois dat de natuur biedt!

Ontspannen in de rustige natuur

In de directe omgeving van de natuurkampeerterreinen vind je uitgestrekte weilanden, dichte bossen of rustige strandjes. Daarnaast krijgt iedere kampeerder op het kampeerterrein een ruime plek. Zo voelt het alsof je daadwerkelijk midden in de natuur verblijft. Deze kampeerplaatsen zijn vooral geschikt voor kampeerders die op zoek zijn naar stilte en rust. Zo liggen de campings ver van spoorwegen, snelwegen of andere rumoerige geluiden. Radio's, auto's en campers zijn veelal niet toegestaan, en ook zijn er geen luidruchtige speeltuinen of kantines.

Sfeervolle campings midden in de natuur

De natuurkampeerterreinen in Frankrijk kenmerken zich door hun kleinschaligheid en eenvoud. Verwacht geen gigantische zwemparadijzen, drukke winkels, overenthousiaste animatieteams of grootse restaurants. De sfeervolle campings beschikken uiteraard wel over de basisvoorzieningen, die piekfijn in orde zijn. Dankzij de kleinschaligheid keer je terug naar de basis van het kamperen, waarbij de natuur centraal staat.

Kamperen in het veelzijdige Frankrijk

Frankrijk is wellicht het bekendste land in Europa om te kamperen. De ANWB selecteert vijf natuurkampeerterreinen die aan de verwachtingen voor een rustige kampeervakantie voldoen. Geniet van de rust aan een rivier midden in de bossen, of verblijf aan de Zuid-Franse kust in Aveyron.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter