Magisch Sevilla

Zowel landschappelijk als cultureel barst Andalusië uit haar voegen. Het klinkt chauvinistisch, en dat is het ook,

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje. Hier vind je de kathedraal met de toren.

maar dat neemt niet weg dat we na één dag in Sevilla al instemmend knikken. Voldaan na het zien van wat de Moren hier achterlieten, en al het moois dat hierna, tijdens Spanjes Gouden Eeuw, is verrezen. Na de ontdekking van de Nieuwe Wereld door Columbus, in 1492, werd Sevilla de belangrijkste haven tussen Europa en Amerika. Sevilla, dat al belangrijk was voor de handel met Vlaanderen en Italië, werd nu ook de stad van waaruit alle ontdekkingsreizen, het transport van de schatten en alle handelsrelaties met de Nieuwe Wereld werden georganiseerd. Handelaren en ontdekkingsreizigers uit heel Europa kwamen hierheen, en ook schrijvers, kunstschilders en beeldhouwers.

De warmste stad Córdoba

Europa’s warmste stad, Córdoba, dat was in de tiende eeuw de op één na grootste stad ter wereld. Het was de hoofdstad van het emiraat, en later kalifaat, Córdoba. Uit die tijd zijn er nog veel monumenten. De Mezquita, ooit een moskee maar nu de kathedraal, is daarvan wel het beroemdste voorbeeld, maar sinds 1984 staat het complete hart van de stad op de lijst van werelderfgoed.

Eten & drinken in Andalusië

Zoals Andalusië véél meer moois heeft dan we hier kunnen tonen, zo bezitten Sevilla en Còrdoba te veel smul-adresjes op op te noemen. Zoals: El Pasaje, Sevilla. Een top-tapasrestaurant, van de croquetas tot de torta naranja: alles is lekker en goedkoop!

In de eeuwenoude visafslag van Lonja de Feria (Sevilla) huist nu een foodmarket, waar je van verrukkelijke tapas uit vele keukens kunt smullen.

Córdoba

Antonio en Maria serveren in Taberna Luque (Córdoba) (h)eerlijk Andalusisch eten, waar je al vanaf €15 heerlijke inktvis van de grill kan krijgen.

In Taberna San Miguel (Córdoba) wordt er smaakvol en legendarisch eten geserveerd.

ANWB Kampeerkaart CKE

Ben je in het bezit van de ANWB Kampeerkaart CKE? Bekijk dan de lijst met campings met CKE-voordeel.

Bekijk campings