Kamperen in Abruzzo

Kamperen in Abruzzo: ontdek ongerept Italië

2 min read

Natuurliefhebbers maken kennis met een onontdekt stukje Italië wanneer ze gaan kamperen in Abruzzo. Niet voor niets staat deze regio bekend als een van de groenste van Europa. De veelzijdige natuur creëert een geweldig decor om te wandelen, fietsen en skiën. Voor liefhebbers van een rustgevende strandvakantie wacht een schilderachtige kustlijn met pittoreske baaien.

Inhoudsopgave

Nationale parken

In het westen van Abruzzo liggen de Apennijnen: een berggebied met toppen van 3000 meter en schitterende nationale parken die je verkent tijdens het kamperen in Abruzzo. In het het nationale park van Abruzzo komen majestueuze bergtoppen, stromende rivieren, uitgestrekte bossen en heldere meren samen en spot je mogelijk een wolf of beer. Nationaal park Gran Sasso, rond de hoogste berg in het gebied met dezelfde naam van 2912 meter, is een stuk ruiger. Tijdens een trektocht over stille hoogvlaktes heb je een fenomenaal uitzicht over de besneeuwde bergtoppen.

Cultuur in Abruzzo

Ontdek het prachtige nationaal park Gran Sasso
Ontdek het prachtige nationaal park Gran Sasso

Ook op cultureel vlak heeft Abruzzo veel te bieden. Chieti was een van de grootste steden van het Romeinse rijk en dat zie je vandaag de dag terug in het archeologische museum Citivella en bij het goed bewaarde amfitheater. In het historische centrum bevinden zich langs de Corso Marruccino tal van indrukwekkende palazzi, kerken en winkels. Op het Piazza Vittorio Emanuele II valt de gotische kathedraal van San Giustino op met zijn grote koepel, zestiende-eeuwse toren en barokke crypte. Ook de bruisende stad Pescara is een bezoek waard, door de paradijselijke zandstranden, groene dennenbossen en gezellige promenade. Het belangrijkste plein is het Piazza Italia, waar je onder meer de neoromaanse kathedraal van San Cetteo bezoekt.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Abruzzo met kinderen

Ook met kinderen kun je prima kamperen in Abruzzo, want er zijn een aantal spectaculaire waterparken. Vlak bij Chieti bevindt zich een van de grootste waterpretparken van Italië. Naast zwemmen en watersporten kun je hier ook heerlijk picknicken. Een ander waterpretpark, bij Tortoreto, is een aanrader voor adrenalinejunkies, want er zijn meerdere glijbanen, met spannende namen als de kamikaze en de drop. Bezoek je Pescara met de kinderen? Sla dan Zoo la Rupe niet over. Deze dierentuin fokt dieren die vervolgens in het wild worden vrijgelaten.

Campings in Abruzzo

Kamperen in Abruzzo doe je op een ANWB-camping die past bij jouw wensen. Kleinschalig en verscholen in een wonderschoon natuurgebied of groot met veel voorzieningen en animatie aan de kust. Gebruik de zoekfilters op de website om jouw voorkeuren aan te geven en ontdek een gevarieerd aanbod aan comfortabele kampeerlocaties die door ANWB persoonlijk zijn geïnspecteerd.

Laatste aanpassing: 13/05/2024