Ontspannen kamperen bij de Biesbosch

Rustzoekers en natuurliefhebbers worden op hun wenken bediend in eigen land! Ga kamperen bij de Biesbosch en maak een ontdekkingstocht in dit unieke beschermde natuurgebied.

Campings vlak bij de Biesbosch

ANWB heeft een gevarieerd aanbod van campings vlak bij de Biesbosch. Kampeerterreinen die kleinschalig zijn opgezet en waar de natuur centraal staat bijvoorbeeld, voor liefhebbers van rust en stilte. Maar ook grotere campings die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Deze campings hebben veel extra voorzieningen en vermaak. Op de website vind je een duidelijk overzicht van campings bij de Biesbosch.

Nationaal park de Biesbosch

Met een oppervlak van 90 vierkante kilometer kenmerkt nationaal park de Biesbosch zich door de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Dit is dan ook het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en het enige leefgebied van de bever in Nederland! In de Biesbosch wonen bijna driehonderd bevers, dus de kans is groot dat je er tijdens een wandel- of vaartocht eentje spot. Verder is de Biesbosch een paradijs voor vogelspotters, want dit is het leefgebied van talloze soorten (broed)vogels.

Recreatie in de Biesbosch

Varen, wandelen en watersporten: kamperen bij de Biesbosch staat garant voor een veelzijdige vakantie in eigen land met veel aandacht voor de uitzonderlijke natuur. Je beleeft de Biesbosch eigenlijk het beste op het water. Vanaf een fluisterboot geniet je van de mysterieuze wilgenbossen, zingende vogels en het voortkabbelende water. Sportieve kampeerders verkennen het gebied met de roeiboot of de kano. Liever wandelen? De Biesbosch heeft zowel verharde routes langs polders vol weidevogels als weggetjes buiten de gebaande paden door drassig wetland en over smalle dijkjes. Een stevig paar schoenen en waterdichte laarzen zijn hier geen overbodige luxe! Recreatieve fietsers vinden rondom het natuurgebied een netwerk aan fietsknooppuntenroutes langs weilanden, akkers, rivieren, polders en lintdorpen.

Kamperen in de Biesbosch met de kinderen

Ook de kinderen beleven de mooiste avonturen in de Biesbosch. Er zijn diverse speelbossen om te spelen, klimmen en speuren. Zo bouwen de kinderen in het dichtbegroeide bosgebied de Hollandse Biesbosch een eigen hut. In de avontuurlijke kinderspeeltuin De Speeldernis, inclusief tokkelbaan, kun je zwemmen en ravotten. In het BeverBos wonen de bevers Beert en Benthe met hun jongen en ontdekt het hele gezin hoe zij leven. Er is onder meer een kunstburcht en je doet mee met een spannende en leerzame speurtocht. Ook zien en doen: de Biesbosch Beleving of een interactieve wandeling over het Dierenvriendjespad.

Zoek en boek ANWB Campings bij de Biesbosch!

ANWB Campings