Camping Abruzzo

41 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Abruzzo

Alle 41 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Inspiratie

Camping Abruzzo

Camping Europe Garden
Favorieten
Camping Europe Garden

Italië / Abruzzo

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Uitstekend(2Recensies)

ZwembadKindvriendelijkRestaurant

Standplaatsen (60)

Huuraccommodaties (148)

Stork Family Camping Village
Favorieten
CKE discount
Direct boekbaar
Camping International Torre Cerrano
Favorieten
Alle 41 Campings
Alle 41 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings41
Beoordelingen van campings144
Ø beoordelingen3.5

Populaire campings

1
EurCamping Roseto Concept Glamping
Heb je er geen behoefte aan om je tijdens je vakantie onder andere Nederlanders te bevinden en wil je wanneer je huiswaarts keert een aardig woordje Italiaans spreken? Dan is Camping Village Eurcampin… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Europe Garden
Camping Europe Garden

Abruzzo is het wilde hart van Italië en nog steeds een echte insider tip. Met andere woorden: de perfecte bestemming voor uw kampeertrip. PiNCAMP presenteert de beste campings in Abruzzo en geeft u alle belangrijke informatie voor uw volgende kampeeravontuur.

Camping Abruzzo

Een vakantie op de camping in Abruzzo de Abruzzen is een vakantie midden in de natuur. De regio in zuidelijk centraal https://www.anwbcamping.nl/italie Campings in Italië loopt grofweg vanaf het strand van de Adriatische Zee tot aan de besneeuwde bergtoppen van de Apennijnen. Veel campings in Abruzzo liggen daardoor de midden in de natuur. Niet voor niets wordt Abruzzo de groenste regio van Europa genoemd. Wandelaars, fietsers en bergliefhebbers komen daarom graag naar de camping in Abruzzo om te genieten van nationale parken en natuurreservaten. Ook de onbedorven bergdorpjes, waar de tijd stil lijkt te staan, zijn zeer de moeite waard. De meeste campings in Abruzzo liggen echter aan de kust.

Camping in Abruzzo, neem slippers én bergschoenen mee

Door de variatie in landschappen is een verblijf op de camping in Abruzzo nooit hetzelfde. Zo kunt in dit ongerepte stukje Italië beren en wolven spotten, wandelen door ruige gebergtes, maar ook heerlijk luieren aan het strand. Slippers en bergschoenen verdienen daarom allebei een plek in de koffer, wanneer uw inpakt voor uw vakantie op de camping in Abruzzo. Zo heeft u zowel in de gezellige badplaatsen aan de Adriatische zee, als in de prachtige natuurparken altijd de juiste stappers bij de hand. Geniet van deze overweldigend mooie natuur en rust heerlijk uit op een van de idyllische campings in Abruzzo.

Hoe bereikt u de Abruzzen?

De reis is de beloning - deze zin is perfect om met een caravan of camper naar de Abruzzen te reizen. De reis van Berlijn naar Pecara duurt 15 tot 20 uur, dus u moet rekening houden met een of twee overnachtingen. De beloning: een van de mooiste routes van Europa.

De route voert eerst door Zuid-Duitsland, steekt dan de Alpen over en gaat door half Italië. Van de Duitse hoofdstad naar de Abruzzen duurt het ongeveer 1600 km. Onderweg kunt u de route echter op vele bezienswaardige plaatsen onderbreken.

Let op: Vergeet niet dat voertuigen tot 3,5 ton een vignet nodig hebben in Oostenrijk. Alle campers en caravantrailers van meer dan 3,5 ton hebben ook een Go-Box nodig. Op de meeste snelwegen in Italië wordt ook tol geheven. Als u genoeg reistijd hebt, kunt u op de landwegen rijden zonder tol te betalen. U moet echter voorbereid zijn op talloze rotondes. De snelweg is daarom beslist de handigere optie.

Kampeerders met tijd en zin in avontuur kunnen ook via Slovenië en Kroatië naar de Abruzzen reizen. Vanuit de haven van Zadar vertrekken dagelijks veerboten naar Ancona in Italië. Van daaruit is het maar een klein stukje naar de prachtige campings van Abruzzo.

De mooiste bestemmingen in de Abruzzen

Abruzzo begint ten oosten van Rome en loopt over de Apennijnen naar de Adriatische kust. De hoofdstad van de regio is de vestingstad L'Aquila, die nog steeds kampt met de gevolgen van de zware aardbeving in 2009. Bijna het hele historische centrum van de stad werd verwoest. Inmiddels zijn veel gebouwen gerestaureerd en is er ook buiten L'Aquila veel te zien. De regio staat bekend om zijn berglandschappen, pittoreske bergdorpjes en mooie havenstadjes, die zelfs vaak als filmlocatie worden gebruikt. Hier volgen enkele tips.

Filmklare bergdorpen en badplaatsen

Scènes uit de beroemde thriller "The American" met George Clooney in de hoofdrol werden gefilmd in het middeleeuwse Castel del Monte aan de rand van het Campo Imperatore plateau. Ook de kasteelruïnes van Rocca di Calascio en het kerkje van Santa Maia della Pieta op een hoogte van ongeveer 1.460 m zijn filmwaardig. Scènes uit de middeleeuwse film "The Name of the Rose" werden gefilmd in dit 1000 jaar oude dorp. Ook de kleine badplaats Silvi met zijn oude gevels wordt regelmatig gekozen als filmset.

Voor een prachtig landschap

Het bergmassief Gran Sasso d'Italia grenst aan de provincies Teramo, Pescara en L'Aquila. Dankzij de hoge ligging zijn er veel witte bergtoppen en gletsjers. In de winter trekken de hellingen skiërs aan. In de lente, zomer en herfst kunnen wandelaars en bergbeklimmers wolven en gemzen tegenkomen. Gemzen en wolven leven ook in het Majella Nationaal Park op een oppervlakte van 74.095 hectare. Mooie watervallen en kale hoogvlaktes vormen de charme van dit landschap. Het natuurreservaat Riserva naturale guidata Gole del Sagittario omvat een diepe kloof. Wandelaars, klimmers en mountainbikers kunnen zich hier uitleven. Kristalheldere bergmeren zorgen voor verkoeling.

Deze 5 bezienswaardigheden in Abruzzo mag u niet missen

  • Rocca Calascio: Het hoogste kasteel van de Apennijnen steekt 1.460 meter boven de zeespiegel uit, midden in het Nationaal Park Gran Sasso.
  • Gran Sasso Nationaal Park en Monti della Laga: Het Gran Sasso bergmassief is een van de grootste beschermde gebieden in Europa en een droom voor outdoor fans.
  • Vasto: Een van de mooiste kustplaatsen van Abruzzo en perfect om een kleurtje te krijgen op het brede strand of om de prachtige oude stad te bezoeken.
  • Majella gebergte: Diepe kloven, plateaus en beboste valleien maken dit een van de mooiste plekken in Abruzzo.
  • Fortezza di Civitella del Tronto: Het fort torent uit boven de gemeente Civitella del Tronto in het Nationaal Park Gran Sasso.

2 Tips voor slimme kampeerders

  • Campo Imperatore: Fascinerende hoogvlakte ten zuiden van de Gran Sasso, met een landschap dat meer doet denken aan de Himalaya en ook wel wordt beschouwd als het Tibet van Europa. De perfecte plek voor een roadtrip in de Abruzzen.
  • Lago di Barrea: Kunstmatig aangelegd meer op een fantastisch mooie locatie in het Abruzzo Nationaal Park. Een van de beste plaatsen voor een picknick met het hele gezin.

Activiteiten en excursies voor kampeerders

Abruzzo is een van de meest diverse en minst drukke reisgebieden van Italië. Wie graag door grandioze landschappen reist, geen zin heeft in massatoerisme en het authentieke Italië wil ervaren, is hier aan het juiste adres. Vooral natuurliefhebbers, maar ook cultuurliefhebbers en buitensporters komen hier aan hun trekken.

De bergen in

De Corno Grande is de hoogste top van het bergmassief Gran Sasso d'Italia. Op zijn hellingen jagen bergbeklimmers en wandelaars hun passie na. Er zijn verschillende routes, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Het Majella-gebergte is iets zachter dan de kale rotsen van de Gran Sasso. Op de 2.500 m hoge plateaus bloeien de bergbloemen tot in juni. Diepe valleien en kloven nodigen uit tot wandelen, klimmen en mountainbiken. De rivieren Orfento en Foro stromen door het nationale park en voeden wildromantische watervallen.

Op naar natte pret

Natuurlijk trekt de turkooisblauwe Adriatische Zee ook watersportliefhebbers aan. Zeilen, stand-up paddling en waterskiën zijn populaire manieren om actief te worden op de Middellandse Zee. Duikers en snorkelaars worden meer naar de oppervlakte getrokken. Sommige duikscholen bieden middernachtduiken aan. Wie niet zo avontuurlijk is ingesteld, kan een waterpark bezoeken, zoals het Blue Wave Waterpark in Tortoreto. Kinderen, tieners en volwassenen beleven veel plezier op de enorme waterglijbanen.

Gastronomische hoogtepunten voor campinggasten

Ook al voedt u zich liever vanuit uw eigen campingkeuken: probeer zeker het lokale menu - het is de moeite waard. De lokale keuken van Abruzzo wordt gekenmerkt door de zee, de bergen en het rijke verleden. Op de menukaarten van de restaurants staan traditionele gerechten, zoals de lokale specialiteit maccheroni alla chitarra. Bij dit pastagerecht wordt het pastadeeg door een stalen zeef geperst.

De kuststreek wordt gekenmerkt door visgerechten, die worden verfijnd met fijngehakte tomaten. Een klassiek visgerecht is de gefrituurde vis ingemaakt in azijn, scapece genoemd. In het gebied rond L'Aquila en Teramo is vlees een populair gerecht. Hier worden lamsgerechten, boerenworsten en ham geserveerd. Dit gaat vaak gepaard met een sterke rode wijn van de wijnboeren uit de streek. Bijzonder bekende rode wijnen uit de Abruzzen zijn Montepulciano en Sangiovese. Als witte wijn geniet Trebbiano nationale bekendheid.

Beste tijd om te gaan kamperen in Abruzzo

De beste tijd om te gaan kamperen in Abruzzo hangt af van uw voorkeuren. De Adriatische kust trekt al vroeg in het jaar bezoekers met mediterrane temperaturen. Wandelingen in de bergen worden aanbevolen vanaf mei, hoewel er tot juni op grote hoogte nog sneeuw kan liggen. Als u over bergpassen rijdt, controleer dan vooraf of de wegen vrij zijn.

Ook voor kamperen in de Abruzzen is warme kleding een must.

In de zomermaanden zijn het vooral badgasten die hierheen komen. Met een gemiddelde van 28°C is het in juli en augustus het warmst. De watertemperatuur kan in de hoogzomer een aangename 24°C bereiken. In de wintermaanden klimt de thermometer tot onder het vriespunt en biedt het skiërs witte pistes.