Campings in Noord-Italië

677 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Noord-Italië

Daarom moet je kamperen in Noord-Italië:

  • Zwemmen bij heldere meren of de Adriatische Zee
  • Puur genieten: heerlijke wijnen, olijfolie en Italiaanse lekkernijen
  • Bezienswaardige steden zoals Merano, Venetië en Bolzano
  • Wandelen aan de kust, in de Dolomieten of de wijngaarden in Piemonte
Actieve vakantiegangers, waterratten en levensgenieters komen aan hun trekken op een camping in Noord-Italië. De vakantieregio tussen de Alpen en de Adriatische Zee is een paradijs voor vrienden van het natte element. U kunt een kampeerplaats boeken aan het Comomeer of het Gardameer of aan de kilometerslange zandstranden. In de Dolomieten, die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard, vinden bergbeklimmers en wandelaars fantastische routes.

Geselecteerde Campings

Camping Bella Italia
Favorieten
Camping Bella Italia

Italië / Veneto / Peschiera del Garda

ANWB Camping LogoInspectie

3.9Goed(189Recensies)

Alle 677 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Campings in Noord-Italië

Direct boekbaar
Camping San Marco
Favorieten
Camping San Marco

Italië / Veneto / Cavallino-Treporti

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Uitstekend(16Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (114)

Huuraccommodaties (48)

Direct boekbaar
Camping Catinaccio Rosengarten
Favorieten
CKE discount
Alle 677 Campings
Alle 677 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings677
Beoordelingen van campings12.580
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Villaggio Turistico Internazionale
Een parel van een camping voor wie vakantie wil vieren aan de Adriatische kust in het noorden van Italië, vlakbij Venetië. De camping ligt direct aan het strand en de staanplaatsen zijn tot 100m² groo… Camping profielpagina

Gardameer met kinderen

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping San Marco
Camping San Marco

Als je aan Noord-Italië denkt, zijn het eerste waar je aan denkt de populaire meren aan de rand van de Alpen. Het Gardameer, het Lago Maggiore en het Comomeer bieden voor elk wat wils. Van hieruit is het niet ver naar de levendige oude stad Verona of de modemetropool Milaan. De fijne zandstranden langs de Adriatische Zee zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de lagunestad Venetië. Charmante baaitjes en pittoreske badplaatsen lonken daarentegen in het westen aan de Ligurische Rivièra.

Camping Noord-Italië 

Noord-Italië heeft de kampeerder veel te bieden. De regio beschikt over zeer uiteenlopende landschappen en trekt een gevarieerd vakantiepubliek. Erg geliefd is het https://www.anwbcamping.nl/italie/gardameer. Rond het grootste meer van https://www.anwbcamping.nl/italie barst het van de familiecampings. Gezinnen, maar ook watersportliefhebbers komen hier graag kamperen. https://www.anwbcamping.nl/italie/lombardije is wellicht de meest populaire vakantiestreek in Noord-Italië en beschikt met prachtige steden, indrukwekkende bergen en schitterende meren over toeristenmagneten van de bovenste plank. De meeste campings in Lombardije liggen rond de grootste en meest bezochte meren van Italië: https://www.anwbcamping.nl/italie/lago-maggiore, https://www.anwbcamping.nl/italie/gardameer en https://www.anwbcamping.nl/italie/comomeer.

Bergen

In het uiterste noorden ligt https://www.anwbcamping.nl/italie/trentino-alto-adige, een streek omringd door de Alpen en Dolomieten en de meer actieve vakantieganger trekt. Wandelen, mountainbiken, klimmen en paragliden: het kan in dit deel van Noord-Italië allemaal. Ook https://www.anwbcamping.nl/italie/valle-d-aosta en https://www.anwbcamping.nl/italie/piemonte in het noordwesten liggen adembenemend mooi in de bergen. Vanaf de kleine en rustige campings maak je de mooiste en meest avontuurlijke tochten door de fabelachtige natuur.

Cinque Terre, Venetië en het culinaire hart

Maar ook aan de https://www.anwbcamping.nl/italie/liguria met zijn milde zeeklimaat liggen veel campings. De schilderachtige https://www.anwbcamping.nl/italie/bloemenriviera is rijkelijk bedeeld met brede zandstranden en gezellige badplaatsen. Het spectaculairst gelegen is werelderfgoed Cinque Terre, vijf dorpjes aan de inham van een rotsige kust. Ware campingparadijzen in Noord-Italië – denk aan wellness, aquaparken en animatie- vind je in https://www.anwbcamping.nl/italie/veneto. Omgeven door zon, zee en strand tref je hier tal van luxueuze kampeerdorpen. Bovendien ligt het romantische Venetië op steenworp afstand. Smulpapen zitten goed in https://www.anwbcamping.nl/italie/emilia-romagna, het culinaire hart van Italië. Hier bestaat de lokroep van de verfijnde Italiaanse keuken onder meer uit parmaham, truffels, Parmezaanse kaas en Lambrusco. Zonaanbidders kiezen in deze streek voor strandcampings in badplaatsen als Rimini en Riccione. Ook https://www.anwbcamping.nl/italie/friuli-venezia-giulia trekt voornamelijk strandgangers. De meeste campings liggen dan ook aan de https://www.anwbcamping.nl/italie/adriatische-kust, waar je geniet van het heerlijke, Italiaanse klimaat en rondslentert in gezellige badplaatsen.

Reizen

Reizen naar Italië betekent de Alpen oversteken. Dat kan via verschillende passen en tunnels. Er zijn enkele goed onderhouden hoofdroutes. Kleinere kruisingen met bochtige wegen en steile passages zijn niet aan te raden met caravans.

De best ontwikkelde route met relatief lage hellingen is de snelweg over de Brennerpas. Deze leidt van München via de A8 en A93 naar Oostenrijk, vandaar via de A12 naar Innsbruck en via de A13 over de Brennerpas naar Bolzano in Italië. Met 250 km van München naar Bolzano is dit ook de meest directe verbinding naar het zuiden.

Als u uit het zuidwesten komt en naar het Lago Maggiore of Ligurië wilt, is reizen via Zwitserland een goed alternatief. Vanaf het Bodenmeer neemt u de A13 door de San Bernardino-tunnel naar Italië via Bregenz in Oostenrijk. Van Lindau is het 280 km naar Varese.

Vanaf Lörrach gaat de route over de A2 via Basel, Luzern en door de Gotthardtunnel. De afstand van Lörrach naar Varese is 300 km. Op de snelwegen in Zwitserland en Oostenrijk en in de meeste tunnels wordt tol geheven.

Bestemmingen in Noord-Italië

Lombardije

De centrale regio is Lombardije. Het strekt zich uit van het Lago Maggiore tot het Gardameer. Hier ligt ook de metropool Milaan. Het staat niet alleen bekend om mode en design, maar de inwoners zijn ook altijd gek geweest op kunst en cultuur. Het beroemde operagebouw La Scala of het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci zijn slechts twee voorbeelden. Andere hoogtepunten zijn de vioolbouwstad Cremona en het historische Brescia.

Veneto

Veneto grenst in het oosten aan de fijne zandstranden van de Adriatische Zee en de bezoekersmagneten Verona, Padua en Venetië. Iedereen zou deze lagunestad een keer op het water moeten ervaren; slenter over het San Marcoplein en maak een ritje in een gondel op het Canal Grande. In Verona maakt het Romeinse amfitheater indruk als het perfecte decor voor klassieke operavoorstellingen. Als u geluk hebt, zijn er op korte termijn kaartjes verkrijgbaar.

Piemonte en Trentino-Zuid-Tirol

In de bergachtige gebieden van Piemonte met het Aostadal en in Trentino-Alto Adige bevinden zich enkele geselecteerde campings. Deze zijn meer gericht op bergwandelaars en klimmers. Er is ook het gletsjergebied waar "Ötzi", een 5000 jaar oude gletsjermummie, is gevonden. Hij is te zien in het Archeologiemuseum in Bolzano en je kunt er ook interessante feiten leren over het leven in die tijd. Merano met het door unieke tuinen omgeven "Sissi-kasteel" Trauttmansdorff is zeker een bezoek waard.

Activiteiten en excursies

Met het gezin of met z'n tweeën: een zwemvakantie is bijna overal mogelijk als u in Noord-Italië kampeert. Gasten kunnen ook kiezen uit vele andere activiteiten, van fietsen tot boottochten en golfen.

Aan de kusten

Aan de Adriatische Zee zijn er goed onderhouden stranden (bagni) met parasols, ligbedden en alles wat verder nodig is voor een zwemvakantie. In Ligurië zijn er kleinere zwembaaien, kleurrijke vissersdorpjes en mondaine badplaatsen. Daar kunnen vakantiegangers heerlijk wandelen in de beroemde Cinque Terre of zich de kust laten tonen vanaf een vissersboot. Ook onder water gaat een fascinerende wereld open voor duikers of degenen die de sport daar willen leren.

Aan de meren

Surfen op het Gardameer, paragliden vanaf de omliggende bergen of een canyontocht met gids beleven: De mogelijkheden zijn legio. Wie het graag wat rustiger aan doet, kan een excursie over het meer maken of een e-bike huren om de omgeving te verkennen. Natuurlijk kunt u zich ook op wandelschoenen over goed gemarkeerde paden of op de rug van de prachtige Haflinger paarden door het landschap bewegen. Wie graag golft, vindt in Noord-Italië enkele zeer schilderachtig gelegen banen.

Gastronomie

Pasta en ham, wijn en espresso, u kunt in vervoering raken. Er zijn 1000 redenen om de campingkeuken koud te laten en u in een leuk restaurant tegoed te doen aan regionale lekkernijen. Er worden vaak culinaire rondleidingen aangeboden, of het nu naar een kaasmakerij in de Alpen is, een lokale wijnmakerij of een fietstocht langs geselecteerde restaurants.

Rondom Venetië is paling een specialiteit en langs de kust worden verse vis en zeevruchten aangeboden. Verder staan er vaak vleesgerechten op het menu, mals en verfijnd van smaak en bovendien vrij goedkoop in de trattoria. Dit gaat gepaard met pasta of risotto en verse groenten. Iets zoets (dolce) om het genot af te ronden. Als vakantiesouvenir om mee naar huis te nemen zijn naast wijn ook gekruide olijfolie of citroenlikeur van het Gardameer geschikt.

Beste tijd om te reizen

In Noord-Italië is het weer tot in de zuidelijke dalen van de berggebieden mediterraan. Zelfs bij de grote meren ligt de temperatuur van mei tot september regelmatig boven de 20 graden Celsius. In maart en april is het vrij fris, met gemiddelde temperaturen onder de 15 graden, en zijn de bergen nog bedekt met sneeuw. Een goede tijd voor stedentrips.

De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer de grens van 30 graden vaak wordt doorbroken. De nabijheid van de bergen biedt het voordeel dat u naar koelere hoogten kunt vluchten. Aan de kust is het meestal wat warmer en zonniger. In mei kunnen er in de hele regio tot 15 regendagen zijn, en in juli nog 10. Maar het regent zelden de hele dag en de zon droogt alles snel weer op.