Kamperen in Apulië

81 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in Apulië

Daarom moet je kamperen in Puglia:

  • Sprookjesachtige stranden en baaien
  • Historische dorpen en steden
  • Unieke natuurlijke landschappen
  • Uitstekende familie en gastvrijheid
Culturele hoogtepunten, schilderachtige landschappen, een kristalheldere zee, dromerige baaien en natuurlijk paradijselijke stranden maken Apulië tot een uitstekende bestemming voor kampeerders. Er zijn talrijke campings direct aan zee in de Zuid-Italiaanse regio. Veel campings hebben een eigen strand met uitstekende zwemomstandigheden voor gezinnen met kinderen. Ook actieve vakantiegangers komen op een camping in Apulië aan hun trekken met watersporten, wandelen of fietsen. Cultuurliefhebbers kunnen zich verheugen op historische steden en dorpen met historische bezienswaardigheden.
Alle 81 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Kamperen in Apulië

Direct boekbaar
Camping Internazionale Manacore
Favorieten
Camping Internazionale Manacore

Italië / Apulië

ANWB Camping LogoInspectie

3.7Goed(10Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (780)

Huuraccommodaties (175)

Direct boekbaar
Camping Village Molinella Vacanze
Favorieten
CKE discount
Alle 81 Campings
Alle 81 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings81
Beoordelingen van campings311
Ø beoordelingen3.7

Populaire campings

1
Riva di Ugento Beach Camping Resort
Op dit grote kampeerterrein van Camping Riva di Ugento, met veel bloemen en verschillende bomen, kan je met het hele gezin lekker uitrusten. Alles is tot in de puntjes geregeld, van vermaak tot ontspa… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Internazionale Manacore
Camping Internazionale Manacore

Wie gaat kamperen in Apulië kan paradijselijke plaatsen verwachten met witgekalkte huizen, honderden kilometers mediterrane kustlijn en betoverende natuur. De hak van de laars van Italië is een waar paradijs voor kenners, natuurliefhebbers en gezinnen. In PiNCAMP vindt u de mooiste plekjes.

Populaire campings in Puglia

Puglia biedt kampeerders een uitstekend aanbod aan campingdorpen en vakantieparken in een prachtige omgeving, vele met een strand en een fantastisch uitzicht op de Adriatische of Ionische Zee. De volgende campings krijgen veel goede beoordelingen van andere kampeerders op PiNCAMP en behoren tot de populairste campings in Puglia.

Centro Vacanze La Masseria

Niet ver van Gallipolli en direct aan zee ligt de prachtige camping La Masseria. Het vakantiecomplex biedt staanplaatsen met stroom- en wateraansluiting, vakantiehuisjes en gezellige stacaravans. Een hoogtepunt voor kinderen is het grote waterpark met meerdere zwembaden en ook het strand ligt op een steenworp afstand. Deze plek heeft alles in zich om uw nieuwe favoriete camping te worden!

Camping Riva di Ugento

Een geweldige camping aan de Ionische Zee. Het campingdorp Riva di Ugento ligt aan een van de mooiste stukken van de kust van Salento, vlakbij het natuurpark Ugento. De plaatsen voor caravans in de eerste rij aan zee zijn bijzonder aan te bevelen. Voor gasten zonder camper zijn de mooie stacaravans ideaal. Op de camping kunt u fietsen huren. Op het strand kunt u bananenboten, kano's en windsurfplanken huren.

Camping Village Molinella Vacanze

Camping Village Molinella Vacanze in de baai van Molinella is de perfecte plek voor een strandvakantie in Puglia. Het fijne zandstrand van de camping loopt langzaam af in het water, waardoor het bijzonder geschikt is voor gezinnen met kinderen. De witte rotskust is een droom voor liefhebbers van lange strandwandelingen. De camping biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden, sportactiviteiten en kinderanimatie.

Camping Punta Lunga

Op een steenworp afstand van Vieste ligt de betoverende camping Punta Lunga. Het terrasvormige terrein doet denken aan een Romeins amfitheater en biedt een prachtig uitzicht op de zee van Gargano. De plaatsen voor caravans, stacaravans en tenten liggen op een steenworp afstand van de zee. Er zijn verschillende sportfaciliteiten op het terrein en een windsurfschool in de baai.

Camping Villaggio Pineta al Mare

Kamperen midden in de natuur wordt u aangeboden door het campingdorp Pineta al Mare. Gelegen in het hart van een parkachtig dennenbos direct aan zee, krijgt u op deze camping het complete feel-good pakket: prima staanplaatsen, animatie voor kinderen en volwassenen, een wellnesscentrum en vele sportfaciliteiten. Dat maakt een kampeervakantie in het zuiden zo leuk!

Algemene informatie over kamperen in Apulië

De Zuid-Italiaanse regio Apulië vormt de bekende hak van de Italiaanse laars op de kaart. Apulië heeft kampeerders veel te bieden: Het heldere, azuurblauwe water, de schilderachtige, deels ongerepte stranden en baaien maken de regio tot een mediterrane droom. Geen wonder dat Apulië een van de populairste kampeerbestemmingen in Italië is. De meeste campings in Apulië liggen direct aan zee. Veel campings hebben een eigen toegang tot het strand en verhuren ook strandstoelen en parasols. Puglia is dus perfect voor een kampeervakantie aan zee. De ervaring leert dat de plaatsen voor caravans en campers op de eerste rij aan zee snel volgeboekt zijn. Naast reguliere kampeerplaatsen bieden de meeste vakantieparken in Puglia ook huuraccommodaties aan, zoals bungalows, stacaravans en vakantiewoningen. Stacaravans zijn vooral geschikt als u wilt genieten van de camping flair maar naar Puglia reist zonder uw eigen camper. Ze zijn meestal uitgerust met een kitchenette, een eigen badkamer en aparte slaapkamers voor ouders en kinderen. Veel campings hebben ook zwembaden met kinderbaden, speeltuinen en sportfaciliteiten. In het hoogseizoen is er meestal kinderanimatie en zijn er andere activiteiten voor jong en oud.

Kamperen met honden in Apulië

Op veel campings in Puglia zijn honden toegestaan. U kunt echter het beste vooraf de regels controleren. Sommige campings laten alleen kleine honden toe. Vaak moeten de viervoeters op de camping aangelijnd zijn. De beste hondvriendelijke campings in Puglia bieden diensten als hondendouches, oefenterreinen en hondenstranden. Op openbare stranden mogen honden meestal niet in het water. Vergeet ook niet: Je hebt een geldig EU-dierenpaspoort nodig om Italië binnen te komen met je hond. De hond moet ook ingeënt zijn tegen hondsdolheid en een microchip hebben. In restaurants is het meestal geen probleem om uw hond mee te nemen.

Hoe komt u in Apulië?

Als u met een caravan of camper vanuit Duitsland naar Apulië reist, kunt u een lange maar mooie reis verwachten. Afhankelijk van het vertrekpunt bedraagt de afstand ongeveer 1.500 km. Tijdens het hoogseizoen in de zomermaanden juli en augustus zijn files en meer verkeer te verwachten. Vanuit de Duitse stad München neemt u de A22 Brenner-snelweg naar Bolzano en stapt u vervolgens over op de A1 richting Bologna. Vanaf hier gaat de route verder via de brede A14 naar Puglia. Vanuit het westen van Duitsland kunt u het beste de A5 nemen via Frankfurt am Main naar Basel en vervolgens de A2 Gotthard snelweg naar Chiasso, dat op de grens van Zwitserland met Italië ligt. Vanaf hier neemt u de A9 in de richting van Milaan en gaat u verder via Bologna op de A14. Het pittoreske stadje Rimini aan de Adriatische kust is een ideale tussenstop tijdens de lange reis. Het ligt direct aan de weg en staat bekend om zijn geweldige stranden en spannende nachtclubs. Let op: op de Brenner-snelweg en de snelwegen in Italië wordt tol geheven. In Italië kun je de tol vermijden door zijwegen te nemen. Dit maakt de reis echter langer.

Populaire bestemmingen in Apulië

Apulië is een veelzijdige regio met veel mooie landschappen en interessante steden die veel te bieden hebben. De dorpen en historische steden in Apulië betoveren met talrijke bezienswaardigheden en een unieke mediterrane charme.

Taranto

De havenstad Taranto was ooit het centrum van Apulië en bekoort met zijn rustige oude stad met vele bezienswaardigheden en historische gebouwen. Het centrum van de stad herbergt een verscheidenheid aan bouwstijlen die vooral cultuurliefhebbers zullen bekoren. Geschiedenisliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Archeologisch Museum. Met exposities van Griekse, Romeinse en Apulische archeologische vindplaatsen voert het bezoekers mee naar een ver verleden. Langs de kust vindt u ook tal van watersporten, zoals windsurfen en jetskiën. U kunt ook cursussen en rondleidingen boeken bij een van de vele zeil- of duikscholen.

Bari

Bari is een schilderachtige havenstad aan de Adriatische Zee en de hoofdstad van Apulië. Het betovert vooral cultuurliefhebbers met zijn vele bezienswaardigheden en historische gebouwen. In het zuiden van de stad ligt de wijk Murat, die haar bezoekers verbaast met luxueuze en vestingachtige gebouwen uit de 19e eeuw. De stadsboulevard nodigt uit tot een wandeling langs de voetgangerszone met zijn vele winkels en boetieks.

Lecce

De stad Lecce op het schiereiland Salento belooft veel spannende vrijetijdsactiviteiten en verrukt cultuurliefhebbers met zijn vele barokke gebouwen, zoals de Sant'Oronzo kathedraal met zijn imposante klokkentoren en de sierlijke Colonna di Sant'Oronzo zuil. Het Romeinse amfitheater en de Basiliek van Santa Croce, ontworpen met prachtige beelden en raamrozetten, zijn ook populaire bestemmingen in Lecce.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Castel del Monte: Het Castel del Monte is waarschijnlijk het meest indrukwekkende gebouw in Apulië. Het middeleeuwse fort van de Stauffer keizer Frederik II ligt op een heuvel in het westelijke Murge plateau en werd in 1996 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.
  • Basiliek van San Nicola: Deze prachtige kerk ligt in de oude stad van Bari. Van buiten ziet het gebouw er vrij eenvoudig uit. Binnen kunt u echter tal van architectonische schatten bewonderen.
  • Nationaal Park Gargano: Dit prachtige nationale park combineert steile kliffen, zandstranden en bizarre rotsformaties. Bezienswaardig zijn ook de Tremiti-eilanden voor de kust, die ook deel uitmaken van het nationale park.
  • Grotte di Castellana: De fascinerende grotten van Castellana zijn een van de grootste natuurwonderen in Apulië. Tijdens een 3 kilometer lange rondleiding kunt u zich vergapen aan stalactieten, stalagmieten en fantastische kalksteenformaties.
  • Kathedraal van Lecce: De barokke kathedraal van Lecce schittert in prachtig wit marmer. In het prachtige interieur zijn altaren en oude schilderijen te zien. Er is ook een crypte uit de 16e eeuw.

Top 2 insider tips

  • Torre Guaceto Marine Reserve: In het Torre Guaceto Marine Reserve bij het witte stadje Ostuni vindt u azuurblauw water en perfecte stranden. Het natuurreservaat is ook perfect om te wandelen en te fietsen.
  • Nationaal Park Alta Murgia: Een andere droombestemming voor natuurliefhebbers is het rotsachtige kalksteenplateau van Murge in Midden-Puglia. Hier ligt ook het dorp Alberobello, dat internationaal bekend staat om de ronde huizen - de zogenaamde trulli - die alleen in Apulië voorkomen.

Activiteiten en excursies

De regio Apulië is een paradijs voor actieve vakantiegangers die tijdens hun reis graag sportieve activiteiten ondernemen. Met zijn gevarieerde landschappen, een 250 km lange kustlijn met azuurblauw water, idyllische meren en weelderige vegetatie biedt Apulië uitstekende omstandigheden voor een sportieve vakantie. Maar dankzij de rijke geschiedenis en sierlijke architectuur van Apulië komen ook cultuurliefhebbers aan hun trekken.

Watersporten

Als u van watersport houdt, bent u in Puglia aan het juiste adres. Langs de kust vindt u vele zeil- en surfscholen die professionele cursussen aanbieden, evenals een hoogwaardige uitrusting voor de betreffende sport. Voor wie de onderwaterwereld van Zuid-Italië van dichtbij wil leren kennen en kleurrijke vissen of kleurrijke koraalriffen wil ontdekken, zijn de duikcentra aan het strand van Puglia de beste plek. Ook duiken naar de omliggende verborgen grotten zijn populaire activiteiten.

Wandelen

Puglia is ook geweldig om te voet te verkennen. De wandelroutes leiden u door olijfgaarden, betoverende tuinen of langs de lange kustlijn. Een prachtige bestemming is bijvoorbeeld de Itria vallei, die samen met de stad Alberobello en zijn trulli ronde huizen op de Werelderfgoedlijst staat. Ook erg populair is de Gargano met zijn mooie kustplaatsjes, stranden en bergachtig achterland.

Gastronomie

Heerlijke ingrediënten uit de zee, gouden olijfolie, goede wijnen - de keuken van Apulië verleidt met vele heerlijke regionale lekkernijen. Vooral de pastasoort orecchiette is populair: de kleine, ronde pasta wordt in alle mogelijke variaties geserveerd en is een ware smaakbelevenis. Vlees staat in Apulië net zo vaak op het menu als vis en zeevruchten. Vooral aan de kust wordt het aanbod gedomineerd door smakelijke mosselen. Ook brood speelt een grote rol in Puglia. Of het nu gaat om tweemaal gebakken en met tomatensaus of om brood van harde tarwe dat traditioneel in een houtoven wordt gebakken: Er is hier gegarandeerd voor elk wat wils. Puglia heeft ook een grote wijnproductie. Het aanbod varieert van regionale tot internationale druivensoorten.

Beste tijd om te gaan kamperen in Apulië

De beste tijd voor een kampeervakantie aan zee in Apulië zijn de zomermaanden juli en augustus. Veel zonuren, weinig of geen regen en temperaturen rond de 30°C bieden de perfecte omstandigheden voor een zwemvakantie en uitbundig waterplezier met het hele gezin. De watertemperatuur ligt in deze periode rond de 25°C. Actieve vakantiegangers en cultuurliefhebbers waarderen daarentegen de milde temperaturen in de lente- en herfstmaanden, zodat ze optimaal kunnen profiteren van het uitstekende sport- en recreatieprogramma. Apulië heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, met droge, hete zomers en zachte, vochtige winters. In de wintermaanden is het weer onstabiel en liggen de temperaturen gemiddeld op 15°C, zelden onder de 5°C. Ook voor vaste kampeerders is Apulië het hele jaar door een ideale bestemming. Tijdens het hoogseizoen in de zomermaanden moet u beslist ruim van tevoren reserveren om een goede standplaats te bemachtigen.