Camping Lazise

2 personen
658 campings gevonden

Camping Lazise

Vanaf een van de vele campings in en om Lazise verken je eenvoudig het prachtige en populaire Gardameer. Het dorp ligt aan de zuidoostelijke oever van dit meer. Dat biedt dus ongekende mogelijkheden voor een vakantie vol watersporten, zwemmen en varen. Er zijn echter nog veel meer redenen om de omgeving van Lazise te verkennen. De plaats zelf is prachtig, en loopt over van de historie. Tot slot is de omgeving heel veelzijdig. Natuur, pretparken en cultuur: dit stukje Italië heeft het allemaal.

Aan het Gardameer

Het Gardameer is al jarenlang een van de favoriete bestemmingen van vakantiegangers. Gelukkig is het meer zo groot, dat de rust en charme bewaard is gebleven. Het heeft een eigen klimaat, dat milder is dan dat van de rest van Noord-Italië. Dat betekent dat je op de camping in Lazise bijna het hele jaar door heerlijk vakantie kan vieren.

Eén van de vele campings in Lazise is ook de perfecte uitvalsbasis voor water- en buitensporten. Ga bijvoorbeeld zwemmen, zeilen of surfen op het meer. Of fiets, rijd of wandel eromheen, door de prachtige berglandschappen.

Tot slot is het Gardameer omringd door nog veel meer mooie plaatsen. Middeleeuwse vestingsteden, bebouwde eilanden en rustieke vissersdorpjes zijn er allemaal te vinden.

De stad Lazise

De naam ‘Lazise’ komt van het Latijnse ‘laceses’, oftewel ‘stad aan het meer’. Het heeft echter nog veel meer te bieden. Het is omringd door Middeleeuwse muren, met zes opvallende torens. Ook in het prachtige centrum is het verleden overal voelbaar. Het is de perfecte plaats om door smalle steegjes te dwalen en je ogen uit te kijken.

Omdat het Gardameer vroeger een populaire bestemming voor de adel was, staat Lazise bovendien vol met historische villa’s. Deze hebben allemaal iets unieks, zoals antieke torens, een eigen park of een Middeleeuwse oorsprong.

In Lazise is bijna altijd wel wat te doen, met markten, concerten en festiviteiten. Als je kiest voor een vakantie op een camping in Lazise, hoef je je dus nooit te vervelen.

Campings Lazise: twee geweldige pretparken in de nabije omgeving

Wil je er een dagje uit met de kinderen? Dan zit je goed in de omgeving van Lazise. Hier bevinden zich namelijk twee pretparken: Gardaland en Canevaworld. Het eerste is het grootste en meest bekende pretpark van Italië. Het komt dus goed uit dat je hier vanaf de camping in Lazise zo bent. Houd je het liever wat koeler? Dan kan je ook nog naar Canevaworld, een uitgebreid waterpark waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven.

Campings in Lazise van ANWB

ANWB biedt een aantal mooie campings aan in de omgeving van Lazise. Kijk bijvoorbeeld eens naar camping Bella Italia. Het is een grote camping, gelegen aan het meer. De standplaatsen liggen lekker dicht bij het water, en er zijn voorzieningen voor watersporters. Natuurlijk zijn er ook minder grote campings, zoals camping le Palme. ANWBCampings.nl heeft in Lazise (en in heel Europa) campings voor iedereen.