Camperplaatsen in Drenthe

  • Bron van inspiratie voor iedere camperaar
  • Overzicht van de mooiste camperplaatsen
  • Uitgebreide informatie

Camperplaatsen in Drenthe

2 personen
32 campings gevonden

Echt ontspannen op camperplaatsen in Drenthe

Kom even helemaal tot rust tijdens een vakantie op een van de verschillende camperplaatsen in Drenthe. Dit is de provincie van de hunebedden, het Drents-Friese Wold en verschillende historische dorpen met een historisch karakter. Jong en oud beleven een veelzijdige vakantie op de camperplaatsen in provincie Drenthe.

Overnachten op prachtige locaties

Je camper parkeren aan de rand van een uitgestrekt weiland? Of juist vlak bij grote steden overnachten? Dankzij de verschillende camperplaatsen in de provincie Drenthe vind je wat je zoekt. Hoor de fluitende vogels op een stille natuurcamping of zie hoe de kinderen zich urenlang vermaken met het animatieteam op een echte familiecamping. Elke camperplaats is uitgerust met aansluitingen voor elektriciteit en vers water, voor een comfortabele vakantie.

Een culturele vakantie

Vanaf de verschillende camperplaatsen in Drenthe bezoek je de prachtige hunebedden. Leer meer over deze oude grafmonumenten in het Hunebedcentrum Borger, waar meteen het grootste hunebed van Nederland te vinden is. Wandel ook door het historische monumentendorp Orvelte, waar je een echte ijzertijdboerderij ontdekt.

Op pad met de kinderen

Kom oog in oog te staan met giraffen, olifanten en leeuwen tijdens een bezoek aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Hier verkennen jullie niet alleen een savanne, maar ook een jungle en een poolgebied. Liever klimmen en klauteren in de natuur? Bezoek dan de verschillende speelbossen in Drenthe, zoals speelbos Lorken.

Verken de natuur

Het nationale park Drents-Friese Wold is een van de hoogtepunten van Drenthe, waar dichtbegroeide bossen en stuifzand elkaar moeiteloos afwisselen. Wandel ook eens over het grootste heidegebied van Nederland: nationaal park Dwingelderveld. Hier spot je maar liefst twee grote schaapskuddes die het landschap in toom houden.