Kamperen bij de boer in Friesland

  • Kamperen bij boerencampings
  • Campings midden in de natuur
  • Rust en ruimte

Kamperen bij de boer in Friesland

2 personen
22 campings gevonden

Ervaar het agrarische leven door te kamperen bij de boer in Friesland

Het agrarische leven heeft op veel mensen een grote aantrekkingskracht en zeker op kinderen. Kamperen bij de boer in Friesland is dan ook de ideale gezinsvakantie. Deze kleinere campings beschikken over alle noodzakelijke faciliteiten en bieden je een authentieke ervaring op het Friese platteland, ver weg van de drukte. Je voelt je meteen thuis. De boer zal je gastvrij ontvangen en geeft je graag een rondleiding op het boerenerf. Niet alle campings zijn nog in bedrijf als boerderij, maar ook hier proef je nog zeker de sfeer van het agrarische leven.

Alles mag, niets moet op de boerencamping

De boerderijcamping staat voor rust. Na een weekend of langere vakantie kamperen bij de boer in Friesland is je batterij weer volledig opgeladen. Op een boerenbedrijf is voldoende te zien en te beleven. Zie hoe de koeien gemolken worden, pluk het fruit uit de bomen en knuffel de kalfjes. Voor kinderen is kamperen bij de boer een groot avontuur. De hele dag spelen ze buiten en vervelen ze zich geen moment. De boer kan best wat hulp gebruiken bij het voeren van de dieren en een ritje op de trekker is natuurlijk een must op de boerderij.

Bezoek bijzondere plekjes in Friesland

Friesland is een populaire provincie voor een weekendje weg of voor een vakantie. Op de Friese meren is het heerlijk uitwaaien en leef je je uit met alle vormen van waterrecreatie. Maak een dagtripje naar een Waddeneiland of bezoek een van de historische elf steden. Niet alleen voor waterrecreatie zijn er volop mogelijkheden: wandelen of fietsen doe je in de natuurgebieden van It Fryske Gea.