Kamperen bij de boer in Limburg

  • Kamperen bij boerencampings
  • Campings midden in de natuur
  • Rust en ruimte

Kamperen bij de boer in Limburg

2 personen
29 campings gevonden

Kamperen bij de boer in Limburg

Proef de authentieke sfeer van het platteland en ga kamperen bij de boer in Limburg. Op een boerencamping geniet je van een gemoedelijke sfeer, de rust en ruimte. Daarnaast zijn boerencampings ook nog eens voordelig in prijs. Gun jezelf en je kinderen een onvergetelijke vakantie en neem eens een kijkje achter de schermen van een boerenbedrijf.

Ervaar de gastvrijheid

Als je gaat kamperen bij de boer in Limburg voel je de vrijheid van het buitenleven. Een boerencamping is klein en gemoedelijk, en het leven speelt zich voornamelijk buiten af. Je leeft een tijdje met de boer en boerin mee, komt bij ze thuis en helpt ze bij de dagelijkse bezigheden. In het kleine winkeltje koop je verse producten direct van het land, heerlijke huisgemaakte jam of vers gebakken brood.

Geen dag hetzelfde

Met kinderen kamperen bij de boer in Limburg is een geweldige ervaring. Met de boer meerijden op de tractor, eitjes rapen in het kippenhok en spelen in de hooischuur; op de boerderijcamping mogen ze het allemaal. En wie weet wordt er ook nog een kalfje geboren. Door de kleinschaligheid van de camping laat je de kinderen gemakkelijk vrij en maken ze snel nieuwe vriendjes. Je hebt de hele vakantie geen kind aan ze. Wedden dat je volgend jaar terugkomt?

Keuze genoeg

Zijn jij of je kinderen grote dierenliefhebbers? Dan is kamperen bij een veeboerderij gegarandeerd een topvakantie. Scheer een schaap op een schapenboerderij of leer kaasmaken bij een boer met melkkoeien. Stop je liever je handen in de aarde, kies dan voor een tuin- of akkerbouwbedrijf. Help mee met de oogst en ga met zijn allen fruit plukken. Een camping vind je op elk soort boerenbedrijf en bijna alle boerderijen houden ook kleine dieren om te knuffelen.

Natuurlijk Limburg

Limburg is de perfecte plek om te kamperen bij de boer. Je staat met je tent namelijk midden in de natuur. Vanaf de boerencamping geniet je van het uitzicht over de akkers en bossen, en je vindt er heuvels met uitgestrekte wijngaarden op de hellingen. Wandel in mooie natuurgebieden met heide en vennetjes. Bezoek ook een of meerdere van de ongeveer 160 kastelen, landhuizen en burchten die Limburg rijk is. Ga tot slot naar Vaals en het Drielandenpunt of Valkenburg en de kilometerslange mergelgrotten. Limburg verveelt nooit.