Kamperen bij de boer op Texel

  • Kamperen bij boerencampings
  • Campings midden in de natuur
  • Rust en ruimte

Kamperen bij de boer op Texel

2 personen
7 campings gevonden
<
1
>

Voor kamperen bij de boer is Texel de ideale bestemming

Een uitstekende bestemming om te kamperen bij de boer is Texel. Hier proef je zowel van het eilandleven als van het boerenbestaan en wissel je het verzorgen van de dieren af met wandelingen langs de kust. Of verblijf als rustzoeker op een voormalig boerenbedrijf zonder dieren en geniet vooral van de natuur die het platteland te bieden heeft.

Genieten van de rust en ruimte op het boerenerf

Op een camping op een boerenerf verblijf je op een ruime plaats te midden van de natuur. Verwijderd van de drukte van de stad en snelweg kom je hier helemaal tot rust. Even geen dagelijkse beslommeringen en technologie, maar back to basic. Kamperen bij de boer op Texel betekent genieten van de rust, maar op zijn tijd ook van het gezelschap van medekampeerders. De boer en boerin kennen iedereen op het erf bij naam en maken graag een praatje met je. Vaak gaat het om actieve boerenbedrijven waar je van dichtbij meemaakt hoe het eraan toegaat op de boerderij.

Jong en oud proeven van het boerenleven

Op Texel kamperen bij de boer is ontzettend leuk voor kinderen. Boerencampings zijn vaak op kinderen ingesteld en hebben speeltoestellen zoals skelters of een trampoline op het erf. Gaat het om een veebedrijf, dan helpen de kinderen bij het verzorgen van vee en het melken van koeien. Maar ook op een landbouwbedrijf lopen vaak dieren zoals kippen en geitjes rond. De kids rapen eieren, aaien konijntjes en behalen aan het eind van de vakantie hun boerendiploma. Is er een campingwinkel, dan geniet je iedere dag van vers ijs van de boerderij.

Activiteiten op het Waddeneiland

Tijdens het kamperen bij de boer op Texel wil je natuurlijk meer zien dan alleen het boerenerf. In de omgeving wandel of fiets je langs weilanden, over polders en door duinen en bossen. Aan de kust geniet je van een dagje strand met het hele gezin en onderneem je diverse watersporten. Ook wadlopen op Texel is een bijzondere ervaring voor jong en oud, waar je heel veel leert over de natuur rondom de Wadden. Je komt er zeehonden tegen en kinderen vangen zelf vissen en zeediertjes die ze samen met de gids bestuderen. Een andere plek om zeehonden te bekijken is Ecomare, waar zeehondenopvang gecombineerd is met een natuurmuseum.