Camping Doorn

2 personen
145 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Doorn

De rijke natuur en het glooiende landschap maken Doorn één van de mooiste plekken op in te kamperen. En In de buurt van de campings in Doorn is dan ook veel te doen. Of je nu sportief bent, liever cultuur snuift of houdt van ontspannen. Tijdens je verblijf op een camping in Doorn kan het allemaal. Doorn ligt in het midden van de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Op de camping in Doorn bevind je je dan ook middenin de natuur. Dit uitgestrekte natuurgebied in het midden van het land heeft veel te bieden. Van uitgestrekte bossen tot oude smeltwaterdalen. Je vindt het er allemaal.

Omgeving van Doorn

Meer een cultuurliefhebber? Bezienswaardigheden zat! Huis Doorn, Kasteel Amerongen, Slot Zeist of de Pyramide van Austerlitz: er is veel te zien in en rond Doorn. Laatstgenoemde is een indrukwekkend monument uit de tijd van Napoleon en herbergt ook een speeltuin en enkele attracties voor de kinderen. Meer inspiratie nodig voor een gezinsuitje? Ga naar het Spoorwegmuseum in Utrecht, recreatieplas Henschotermeer, Dierenpark Amersfoort of Ouwehands Dierenpark Rhenen. Stuk voor stuk leuke uitjes voor een dagje weg. Een ander mooi voordeel van kamperen in Doorn is de nabijheid van historische steden als Utrecht en Amersfoort. Slenteren door de historische binnensteden of een rondvaart door de grachten: leuk voor jong en oud. Door deze vele mogelijkheden vind je diverse soorten campings. Groot, klein, luxe of bij de boer. De keus is aan jou!

Austerlitz

Een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz is een feest voor het hele gezien. Deze bosrijke omgeving leent zich namelijk perfect voor een heerlijke wandeling. Ook is het de moeite waard om de Pyramide te beklimmen. De Pyramide is in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Vanaf de Pyramide heb je dan ook een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving. Ook is er op het terrein een grote speeltuin, met een lunapark te vinden. Hier kunnen de kinderen zich uren vermaken. Het park is gemakkelijk bereikbaar vanaf de camping in Doorn en bovendien is de toegang gratis.

Campings Doorn: middenin de Utrechtse heuvelrug

Tijdens het verblijf op een camping in Doorn, bevind je je middenin het nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Hier valt altijd wel iets te ontdekken, van bijzondere horeca tot musea die de rijke historie en cultuur van de regio tonen. In deze uitgestrekte en gevarieerde omgeving kan heerlijk gewandeld, gefietst of gereden worden. Er bevinden zich uitgestrekte bossen, heidegebieden en enkele stuifzanden. Het gebied is dan ook op de Veluwe na, het grootste bosgebied van Nederland. En met een oppervlakte van 230 kilometer, zijn er mogelijkheden genoeg.

Kaapse bossen

Vanaf een camping in Doorn is het Kaapse bos een ideale omgeving om heerlijk tot rust te komen.
Dit uitgestrekte wandelbos is een herberg voor vele soorten flora en fauna. Het bos kent een verre historie, zo vindt je er veel sporen uit het verleden. Denk hierbij aan grafheuvels, historische paden, landgoederen en oude grenswallen. Het is een aanrader om tijdens een wandeling een bezoek te brengen aan de uitkijktoren De Kaap. Vanaf de toren heb je namelijk schitterend uitzicht over de omgeving.