Kleine campings op de Utrechtse Heuvelrug

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings op de Utrechtse Heuvelrug

2 personen
21 campings gevonden

Rustig kamperen op een kleine camping op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een oase van rust en ligt op steenworp afstand van de Randstad. Kampeer op een kleine camping op de Utrechtse Heuvelrug, dicht bij water of het bos. Een minicamping is ideaal voor rustzoekers en helpt je om tijdens je vakantie volledig op te laden. Er zijn weinig stoorzenders, want de natuur maakt je hoofd leeg en stimuleert je om je lijf in beweging te brengen.

Wandelen en fietsen

De Utrechtse Heuvelrug is na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Het is een aantrekkelijk gebied om te wandelen of te ontsnappen aan de drukte in de stad. Je wandelt of fietst er langs diverse landgoederen, kastelen en andere bezienswaardigheden. Paleis Soestdijk en Kasteel Amerongen zijn slechts twee van de vele buitenplaatsen die je hier aantreft. Dit maakt het aantrekkelijk om je vakantie door te brengen op een mini camping op de Utrechtse Heuvelrug.

Grebbelinie en de Grebbeberg

Je vakantie op de Utrechtse Heuvelrug gaat ook gepaard met een stukje geschiedenis. De Grebbelinie in Renswoude behoorde lange tijd tot de belangrijkste verdedigingslinie van Nederland. Combineer de Grebbelinie met een bezoek aan de Grebbeberg in Rhenen. De 52 meter hoge heuvel is vooral bekend vanwege de Slag om de Grebbeberg in 1940. Op Ereveld Grebbeberg liggen meer dan 800 Nederlandse militairen begraven, een stille herinnering aan deze indrukwekkende gebeurtenis.

Steden en dorpen

Ben je na een aantal dagen op de camping opgeladen en onderneem je graag een ontspannende activiteit? Utrecht is een bruisende stad en bekend vanwege de Utrechtse Dom en de grachten. Vind je dat te druk? Trek eropuit met de fiets en bezoek plaatsen zoals Wijk bij Duurstede en Amerongen. Of vaar bij Schalkwijk het pontje over en bezoek vrijstad Culemborg in de provincie Gelderland. Kortom: met een ruim aanbod aan kleine campings in de Utrechtse Heuvelrug is er voor jou genoeg te kiezen en ga je een fijne vakantie tegemoet.