Kamperen in de Elzas (Alsace)

Vakantie in de Elzas

Verse berglucht, fantastische uitzichten en groene wijngaarden

Adem verse berglucht in terwijl je geniet van een prachtig uitzicht. Wandel door bossen en wijngaarden in een heuvelachtig, groen landschap en breng een bezoek aan kleine dorpen met vriendelijke inwoners. Zo ziet een kampeervakantie in de Elzas eruit. Van de enorme bergen van de Hoge Vogezen tot de eindeloze groene heuvels van het platteland. De Elzas is mooi, rustgevend en indrukwekkend tegelijkertijd. Vanuit Nederland valt de reistijd ook nog eens erg mee.

Berglandschap

Bij een kampeervakantie in de Elzas mag een bezoek aan het indrukwekkende berglandschap van de Vogezen niet ontbreken. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen terwijl je geniet van de schone berglucht en het prachtige uitzicht. De groene bossen en indrukwekkende rotspartijen maken het gebied onvergetelijk. Voor vakantiegangers zonder hoogtevrees is de Ballon d'Alsace een aanrader. Deze berg is 1247 meter hoog en vanaf de top heb je, zoals verwacht, een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Wijngaarden en dorpjes

In de Elzas staat je tent altijd vlakbij een wijngaard en een gezellig dorpje. Het heuvelachtige platteland is te voet of met de fiets goed te verkennen. Een aanrader is het volgen van de Elzasser Wijnroute, die je langs schilderachtige dorpjes en vele wijngaarden brengt. Hier kun je echt genieten van het warme klimaat van de Elzas: wandelen door de heuvels en rustig gaan zitten met een glaasje wijn.

Bezienswaardigheden in de Elzas

 • Ballon d'Alsace

  Deze 1247 meter hoge berg ligt in het grensgebied van Elzas. Adem de heerlijke berglucht in en geniet van het uitzicht. Avontuurlijke vakantiegangers kunnen hier mountainbiken en zweefvliegen.

 • Elzasser-Wijnroute

  Je hoeft geen wijnkenner te zijn om te genieten van deze prachtige route langs dorpjes en wijngaarden.

 • Straatsburg

  In de hoofdstad van Bas-Rhin raak je niet uitgekeken naar de talrijke huisjes en kerkjes die gebouwd zijn tussen de 16de en de 18de Een bezoek aan de Notre-Dame Kathedraal en een boottocht zijn hoogtepunten.

 • Ribeauvillé

  In dit wijnstadje, dat ook aan de Elzasser Wijnroute ligt, vind je oude vakwerkhuizen en heb je een mooi uitzicht op de groene omgeving. Bijna alle bewoners werken hier in de wijnbouw.

 • Colmar

  De hoofdstad van Haut-Rhin heeft een middeleeuws centrum met prachtige gebouwen. De stad is ook een goed uitgangspunt voor het verkennen van de Hoge Vogezen.

Kampeerthema's in de Elzas