Camping Schleswig-Holstein

181 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Schleswig-Holstein

Daarom moet je kamperen in Sleeswijk-Holstein:

  • Ontspannende vakantie aan zee op de Noordzee of de Oostzee
  • Populaire vakantie-eilanden Fehmarn, Amrum, Sylt
  • Vrijetijdsactiviteiten voor het hele gezin: Hansa-Park, Sea Life Timmendorfer Strand
  • Veel watersporten aan de kust
Hoog in het noorden gelegen, biedt Sleeswijk-Holstein iets voor elke vakantiebehoefte: de regio tussen de Noordzee en de Oostzee is ideaal voor een ontspannen verblijf aan zee. Gezinnen genieten van eindeloze zandstranden en ontspanning in de typische gestreepte strandstoelen. Als u zin hebt in een sightseeing tour, bezoek dan Lübeck met zijn indrukwekkende kerken. Een havenrondvaart in Kiel is een ander hoogtepunt.

Geselecteerde Campings

Camping- und Ferienpark Wulfener Hals
Favorieten
Camping- und Ferienpark Wulfener Hals

Duitsland / Sleeswijk-Holstein

ANWB Camping LogoInspectie

4.1Erg goed(486Recensies)

Alle 181 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Schleswig-Holstein

Direct boekbaar
Nordseecamping Zum Seehund
Favorieten
Nordseecamping Zum Seehund

Duitsland / Sleeswijk-Holstein

4.6Uitstekend(103Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (201)

Huuraccommodaties (19)

Alle 181 Campings
Alle 181 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings181
Beoordelingen van campings6.163
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Camping- und Ferienpark Wulfener Hals
Camping- und Ferienpark Wulfener Hals-Fehmarn op de Duitse wadden Heb je de Nederlandse Waddeneilanden wel gezien, maar spreekt de sfeer die er hangt en de natuur je wel aan? Reis dan af naar het eil… Camping profielpagina

Kamperen met hond in Sleeswijk-Holstein

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Nordseecamping Zum Seehund
Nordseecamping Zum Seehund

Ruisend langs twee zeekusten, vlak groen land en kleine Halligen en eilanden daartussen - de Duitse deelstaat presenteert niet alleen een schilderachtig Oostzeelandschap dat ideaal is om te verkennen tijdens het kamperen in Sleeswijk-Holstein. Ook het Noordzeegedeelte van Sleeswijk-Holstein is ideaal om te kamperen. Vakantiegangers ontdekken er een havengevoel en grotere steden en een breed scala aan bezienswaardigheden die per fiets of al wandelend tussen de zeeën verkend kunnen worden.

Camping Schleswig-Holstein

U hoeft niet per se in Nederland te blijven om op het strand van de Noordzee te kunnen liggen. Dat kan namelijk ook op een camping in Schleswig-Holstein Sleeswijk-Holstein, de noordelijkste Duitse deelstaat. Goed toeven is het ook op de campings aan de witte stranden van de Oostzee. De regio is ideaal voor watersporters, met Hollands aandoende dijken en duinpannen. Een bezoek aan Kiel of Hanzestad Lübeck is zeker de moeite waard: om te winkelen en om een kijkje te nemen in de haven en het scheepvaartmuseum. In het zuiden van Sleeswijk-Holstein heerst een andere atmosfeer, zoals in het hertogdom Lauenburg, met uitgestrekte bossen.

Reisbestemmingen in Sleeswijk-Holstein

Flensburg, Kiel, Lübeck - de karakteristieke steden van Sleeswijk-Holstein zijn gemakkelijk te bereiken met de camper of tent via de grote autowegen. De grote steden zijn enerzijds culturele metropolen, maar anderzijds ook ideale vertrekpunten om het kamperen in Sleeswijk-Holstein met het hele gezin te beleven.

Terwijl het noordelijkste eiland Sylt met Westerland schittert als chique zwemparadijs voor jetsetters en feestgangers, worden kampeerders die op zoek zijn naar rust en ontspanning aangetrokken door Fehmarn of Amrum. Met akkers, weidse weiden en velden is wandelen in Dollrottfeld ook uniek. Heiligenhafen heeft een schilderachtige, maritieme binnenstad, idyllisch gelegen in een baai.

Top bezienswaardigheden

Er is voor elk wat wils onder de bezienswaardigheden die bezoekers kunnen ontdekken tijdens het kamperen in Sleeswijk-Holstein. Jongere gasten zullen hun hart ophalen aan Hansa-Park: De avonturenreus met vier liveshows en 37 attracties in Sierksdorf bij Lübeck is nauwelijks in één dag te doen.

Cultuurliefhebbers en fans van Thomas Mann kunnen hun hart ophalen in het Buddenbrookhaus in Lübeck. Een ander soort kunst en cultuur kunnen bezoekers beleven in het Vikingmuseum in Haithabu of het Europese Hanzemuseum in Lübeck. Eilandmagie op lange badstranden en een bezoek aan het Zeecentrum Fehmarn met zijn haaienaquarium en onderwatertunnel maken het eiland uniek.

Een duik in de onderzeeër U 995, die tegenwoordig als museumschip aan de oostelijke oever van de Kiel Fjord bij het Marinegedenkteken ligt, zal u zeker bevallen. Een boottocht onder de hoge brug bij Rendsburg over het Kieler kanaal bij zonsondergang kan heel romantisch zijn.

Activiteiten en excursies

Excursies tussen de zeeën

Wie op vakantie is aan de Oost- of Noordzee kan ze nauwelijks missen: de prachtige eilanden in zee, die per veerboot of over bruggen met de auto of trein bereikbaar zijn. Op Fehmarn bezoeken vakantiegangers graag een van de vele paardenboerderijen in Sleeswijk-Holstein en galopperen langs het strand. Op Amrum rijst de 32 meter hoge Setzer duin op, die een goed uitzicht biedt. Kamperen in Sleeswijk-Holstein wordt ook verrijkt door excursies naar Helgoland, Duitslands enige hoogzee-eiland in de Noordzee. U kunt beide zeeën oversteken tijdens een tocht door het Kieler-kanaal. De Ratzeburgersee in het natuurpark Lauenburgse Meren is een ondiep water met kampeer- en zwemsteigers aan de westelijke oever en ongerepte natuur in het oosten. Het Nationaal Park Waddenzee Sleeswijk-Holstein met zijn zeehondenkolonies bij Amrum en Föhr is een bijzonder natuurgebeuren voor het hele gezin.

Evenementen

Juni

  • Kiel Week; De grootste zeilwedstrijd ter wereld trekt in de laatste week van juni een internationaal publiek naar de stad met een spectaculair entertainmentprogramma.

Juni - september

  • Karl May Spelen: Elk jaar wordt een geselecteerd toneelstuk over Winnetou en Old Shatterhand live opgevoerd in het openluchttheater in Bad Segeberg.

Juni - oktober

  • NordArt: Dit internationale culturele evenement duurt vijf maanden en nodigt meer dan 200 geselecteerde kunstenaars uit de hele wereld uit om hun werk aan een groot publiek te tonen op het kunstwerk Carlshütte bij Kiel.

Juli

  • Travemünde Week: Aan het eind van de maand vindt elk jaar op de Oostzee een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld plaats met meer dan 2000 deelnemers uit 20 landen. Het wordt beschouwd als een familie-evenement met talrijke attracties en culinaire hoogtepunten.

Juli - augustus

  • Muziekfestival Sleeswijk-Holstein: Klassieke muziek vult oude schuren, prachtige kastelen en kerken in Sleeswijk-Holstein tijdens deze reeks orkestconcerten.

Augustus

  • Wacken Open Air: Voor alle vrienden van heavy metal en hardrock is het driedaagse zomermuziekfestival in het eerste weekend van augustus in de gemeente Wacken een must.

Gastronomie

Als je de plaatselijke bevolking vraagt wat ze serveren, is het antwoord vaak vis. Die is er inderdaad in allerlei variaties, als broodje vis, gerookt of lekker gegratineerd.

Niet alleen de dieren uit het water worden hartig bereid, ook vleesgerechten komen meestal in uitbundige vorm: Boerenkool met gerookt varkensvlees en gekookte worst staan op elk menu in een restaurant in Sleeswijk-Holstein. Ook vegetariërs komen aan hun trekken, want wortelgroenten en zoetigheden zijn zeer populair bij de plaatselijke bevolking.

Als je nog geen gestovte bieten hebt geprobeerd, weet je zeker niet hoe lekker het Noord-Duitse Förtchen is: de in een speciale pan gebakken gistkoeken smelten in je mond en kunnen in bakkerijen worden gekocht en als kleine snack worden genuttigd tijdens het kamperen in Sleeswijk-Holstein.

Beste reistijd

Volgens de klimaattabel voor Sleeswijk-Holstein zijn juni tot en met augustus de beste reismaanden, met maxima rond 21°C. Terwijl de eilanden in de zomer zonneschijn beloven, is het weer in het binnenland meestal koeler.

De herfst kan soms streng zijn, maar de lente is meestal aangenaam warm. Voor gezinnen en alle zwemliefhebbers zijn de eilanden verfrissend en aangenaam met watertemperaturen rond 17°C. Wie wil gaan surfen of kiten, kan met het weer in Sleeswijk-Holstein het hele jaar door rekenen op goede windomstandigheden.