Campings in West-Frankrijk

2 personen
535 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Vakantie in West-Frankrijk

Tijdens een vakantie in de regio West-Frankrijk draait alles om de zee. Dit gebied kent een lange, woeste kustlijn. Dat levert veel redenen op om dit gebied te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan schilderachtige vissersdorpjes en heerlijke vis en zeevruchten, maar ook de sporen van Noormannen en de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk biedt het gebied nog veel meer, met interessante steden zoals Nantes en mooie heuvellandschappen. Op vakantie in West-Frankrijk is er dus altijd iets te doen.

Unieke cultuur

In West-Frankrijk gaat het er net iets anders aan toe dan in de rest van het land. De huizen doen bijvoorbeeld meer Engels aan dan typisch Frans. Verder kent het gebied eigen talen, zoals het Bretons en Keltisch. Dit komt door het verleden: onder andere Noormannen, Engelsen en Kelten hebben hier de scepter gezwaaid. Zij brachten gebruiken mee uit hun eigen culturen. Dit heeft West-Frankrijk tot een uniek gebied gemaakt. Steden zoals Nantes (in Pays de la Loire, maar historisch de hoofdstad van Bretagne) of Rennes zijn levendig, en lopen over van kunst, historie en cultuur.

De kust van West-Frankrijk

De kust van Normandië, Bretagne en Pays de la Loire is uitgestrekt en zeer geliefd. Je vindt hier granieten kliffen, maar ook rustige stranden en glooiende heuvels. Een vakantie in West-Frankrijk is een perfecte gelegenheid om uit te waaiend in de gezonde zeelucht. Natuurlijk kan je hier heerlijk varen, vissen en zwemmen.

De kust ligt bovendien bezaaid met bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan le Mont Saint-Michel in Normandië, de prachtige haven van Brest of het Middeleeuwse la Rochelle. Tijdens je vakantie in West-Frankrijk struikel je bijna over de vele monumenten. Ook de moderne geschiedenis heeft hier zijn sporen achtergelaten. De invasie van D-Day is vooral in Normandië nog overal voelbaar, in de vele musea en monumenten, maar ook als littekens in het landschap.

Gastronomie

De keuken van West-Frankrijk voldoet niet aan het stereotype beeld van Frans eten. Zo staat het land bekend om zijn druivengaarden, waar beroemde wijnen van worden gemaakt. In Normandië en Bretagne verbouwt men echter traditioneel appels. Tijdens een vakantie in West-Frankrijk drink je daarom meestal vooral dranken die hiervan zijn