Glamping Italië

2 personen
10 campings gevonden
<
1
>

Glamping in Italië is het beste van twee werelden. Wil je wel van de vrijheid van een camping genieten, maar niet de luxe van een hotel opgeven? Dan is glamping in een volledig ingerichte luxe tent of stacaravan de ideale keuze. Lekker uitgerust wakker worden in een comfortabele boxspring, om vervolgens meteen van het buitenleven te genieten. Italië is hier, met zijn prettige klimaat en ruime glampingaanbod, heel geschikt voor. Ontdek de historie, keuken en natuur van dit prachtige land vanaf je luxe verblijf!

Glamping

Het woord glamping is een samenvoegen van ‘glamour’ en ‘camping’. Dat betekent dat je enerzijds van de voordelen van kamperen geniet: leven in de buitenlucht, gemoedelijke sfeer, en uitgebreide faciliteiten of juist een rustige ligging. Aan de andere kant hoef je niet de luxe van je eigen huis op te geven: je hebt gewoon meubilair, sanitair, een keuken met koelkast en andere prettige voorzieningen.

Glamping in Italië is het summum van comfortabel kamperen. Je verblijft in een safaritent, lodge of stacaravan. Elke dag word je helemaal uitgerust wakker omdat je niet op een matje ligt, maar in een goed bed. Vervolgens hoef je niet naar het toiletgebouw, maar maak je gebruik van je eigen badkamer. In plaats van dat je je eten uit een koelbox haalt en klaarmaakt op een gasstelletje, gebruik je een koelkast en eigen keuken. Kortom: met glamping in Italië heb je wel het echte kampeergevoel, maar lever je niets aan luxe in.

Vakantie in Italië

Italië is niet voor niets een van de populairste vakantiebestemmingen. Ten eerste is er natuurlijk de beroemde historie. De Romeinen stichtten er een wereldrijk waar nog overal sporen van te vinden zijn. Ook uit de Middeleeuwen en Renaissance zijn echter prachtige gebouwen en steden bewaard gebleven.

Ook moeder natuur maakt grote indruk in dit land. Denk bijvoorbeeld aan de glooiende heuvels van Toscane en Umbrië, de woeste bergen in het Noorden of de zinderende zuidelijke kust. Vanaf je glamping in Italië verken je het allemaal.

Tot slot is Italië natuurlijk wereldberoemd om zijn heerlijke keuken. De pizza is hier het beroemdste voorbeeld van. Deze is onvergelijkbaar met wat hier in Nederland voor doorgaat. Maar er is ook smeuïge pasta, beetgare risotto, rijke lasagne en verse vis. Ook in vloeibare vorm is het er genieten, drink bijvoorbeeld een fraai glas wijn of een perfect gezette cappuchino.

Glampings van ANWB in Italië

ANWB Camping biedt een aantal glampings in Italië aan. Deze worden allen door een hoog luxeniveau gekenmerkt. Er zijn echter wel verschillen. Houd je bijvoorbeeld erg van het water? Kies dan voor een van de luxe campings aan zee of aan een meer. Veel van de glampings in Italië zijn geschikt voor kinderen: er zijn veel faciliteiten en leuke dingen te doen. Er zijn echter ook stille, kleinere campings in de natuur te vinden voor de rustzoekers.