Vakantiehuizen in Drenthe

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Drenthe

2 personen
16 campings gevonden
<
1
>

Vakantiehuis Drenthe: genieten in een rustige provincie

Onbezorgd genieten doe je in een vakantiehuis in Drenthe. Het is de ideale vakantiebestemming voor rustzoekers, maar ook een fijne locatie als je graag actief bent. Bovendien is Drenthe meer dan alleen een aantal hunebedden. Hoewel je de imposante grafmonumenten niet mag missen, is er nog veel meer te doen om er een geslaagde vakantie van te maken. Een goede reden om er je vakantie door te brengen.

Ga op dorpentocht in Drenthe

Zodra je Drenthe binnenrijdt, passeer je talloze pittoreske dorpen. Orvelte is misschien wel een van de mooiste dorpen in de provincie. Er hangt een authentieke sfeer, zodat je echt het idee hebt dat je verblijft in een openluchtmuseum. Exloo is een ander typisch Drents dorp en ligt in een bosrijke omgeving. Wandelen, fietsen of paardrijden; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Dit maakt je verblijf in een vakantiehuis in Drenthe zeer de moeite waard.

Bezoek nationaal park Dwingelderveld

Drenthe heeft een drietal nationale parken en nationaal park Dwingelderveld is er daar een van. Dit is het grootste aaneengesloten natte heidegebied in het land en kenmerkt zich door een weids landschap. Tijdens een wandeling is de kans vrij groot dat je oog in oog staat met een schaapsherder en zijn kudde. Wil je meer weten over de nationale parken? Schiet gerust een boswachter aan en laat je bijpraten over de flora en fauna in dit gebied.

Assen: ga langs in het Drents Museum

Je verblijf in een vakantiehuis in Drenthe combineer je gemakkelijk met een bezoek aan de hoofdstad Assen. In 1809 werd Assen een stad en daarmee is het een van de jongste steden met stadsrechten. In de hoofdstad breng je onder andere een bezoek aan het Drents Museum. Hier kom je van alles te weten over de kunst, archeologie en geschiedenis van de provincie Drenthe.

Kamp Westerbork: plek met een geschiedenis

Kamp Westerbork is veel meer dan alleen een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het is een plek met een geschiedenis, want hier worden de levens van meer dan honderdduizend mensen herdacht. Gedurende het jaar worden er meerdere exposities, tentoonstellingen en theatervoorstellingen georganiseerd. Het is beslist de moeite waard om af te reizen naar Kamp Westerbork en stil te staan bij wat hier heeft plaatsgevonden.