Camping Bakkeveen

2 personen
167 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Bakkeveen

Het gebied rondom Bakkeveen wordt al tienduizenden jaren bewoond. Zouden de oermensen ook al weten wat wij nu weten, namelijk dat je op een camping in Bakkeveen helemaal tot rust kan komen? De natuur is er namelijk prachtig. Bovendien is het centraal gelegen, in Friesland maar vlakbij Groningen en Drenthe. Een perfecte uitvalsbasis voor een uitstapje dus.

Natuur

Natuurliefhebbers zijn op één van de vele campings in Bakkeveen op het goede adres. Hier ligt namelijk het ontzettend gevarieerde natuurgebied Mandefjild, met daarin de Bakkeveense duinen. Dit bestaat niet alleen uit interessante landschappen, maar er worden ook veel resten uit de steentijd gevonden.

Het natuurgebied in 235 hectare groot. Hier vind je zowel machtig bos als paarsgekleurde heide. Ook is er een bekende zandverstuiving. Deze wordt langzamerhand vastgelegd door de begroeiing. Dat begint met grassoorten, maar er groeit ook af en toe een vrijstaande berk of den. In deze bomen schuilen bijzondere vogels zoals de geelgors of de boompieper.

Als je vanaf je camping in Bakkeveen een uitstapje naar de heide maakt, kan je ook oog in oog met andere dieren komen te staan. De boel wordt namelijk kort gehouden door een schaapskudde en loslopende Exmoorpony’s.

Historie

Als je op de camping in Bakkeveen bivakkeert, pas je in een eeuwenoude traditie. Dit gebied wordt namelijk al heel lang bewoond, vanaf 13.000 voor Christus. Je loopt hier in de voetstappen van de holenmensen van de Hamburgcultuur. Veel werktuigen en andere voorwerpen van hen zijn hier opgegraven.

Iets minder oud, maar minstens even indrukwekkend, zijn de grafheuvels die je hier tegenkomt. Die komen uit het Neolithicum, 4.000 tot 3.500 jaar geleden. Op de heide loop je soms letterlijk met deze voorchristelijke mensen mee: de holle paden zijn uitgesleten doordat ze hier zo vaak liepen.

Ook de IJstijd is op de campings in Bakkeveen voelbaar. Die zie je namelijk terug aan de zogenaamde pingoruïnes. Dit zijn overblijfselen van heuvels van ijs. Toen ze smolten, is er een ringvormige krater overgebleven. Deze pingoruïnes vind je vooral in de Harmsdobbe, waar ook veel unieke waterplanten groeien.

Campings Bakkeveen: veel fraaie steden in de buurt

Naar de camping in Bakkeveen hoef je niet alleen voor je rust te gaan. Als je een dagje de gezellige drukte op wil zoeken, kan je ook een van de naburige grote steden bezoeken. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Drachten: de tweede plaats van Friesland. Bekend om watersport, kunst en de uitgaansbuurt de Kaden.
  • Leeuwarden: de hoofdstad van Friesland, met een oergezellig historisch centrum. Hier zijn wel 617 rijksmonumenten te vinden en beschermde stadsgezichten. Ook qua kunst, cultuur en uitgaansleven is hier veel te doen. Kijk zeker even of er een evenement is in Leeuwarden tijdens je verblijf op een camping in Bakkeveen.
  • Heerenveen: een mooie stad, die bekend staat om zijn sportklimaat. Denk bijvoorbeeld aan de gelijknamige voetbalclub of schaatstempel Thialf.
  • Groningen: studentensteden zijn altijd extra levendig en Groningen is geen uitzondering op deze regel. Bovendien is er veel bijzondere moderne en historische architectuur te vinden.