Camping Amersfoort

2 personen
138 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Amersfoort

Middenin de bossen in het midden van het land, ligt Amersfoort. Tijdens het verblijf op een camping in Amersfoort bevind je je te middel van de natuur. Zo loop je vanaf de camping direct het bos of weiland in. Alle campings in Amersfoort liggen in het hart van Nederland. Hierdoor zijn ze allemaal goed bereikbaar. Ben je opzoek naar rust, mooie natuur of veel activiteiten en bezienswaardigheden? In Amersfoort is het allemaal. Zo is een bezoek aan een camping in Amersfoort, voor iedereen geschikt.

De stad Amersfoort

Amersfoort ademt historie. Wie via de Koppelpoort de stad in de provincie Utrecht binnenloopt, voelt direct de aanwezigheid van een rijk verleden. Oude stadsmuren, smalle straatjes, een mooi grachtenstelsel en prachtige monumenten geven blijk van een stad met inhoud. Grootste blikvanger is de ‘Lange Jan’, die met 98 meter inderdaad behoorlijk de lucht ingaat. Om deze en al die andere mooie plekken te ontdekken, is een stadswandeling of rondvaart zeker aan te raden. Bovendien is Amersfoort een compacte stad, dus dit is goed te doen. Ook voor ‘shopaholics’ goed nieuws: in de sfeervolle binnenstad barst het van de winkels. Erna uitpuffen op het terras aan het water, of een borrel op een van de pleinen, het kan er allemaal.

Omgeving van Amersfoort

In de nabije omgeving van de campings in Amersfoort is veel mooie natuur te vinden. Een bezoek aan het Henschotermeer, de Treek en de Soestduinen mag dan zeker niet ontbreken. Deze plekken bieden een grote diversiteit aan verschillende natuur. Daar kan naar hartenlust gefietst of gewandeld worden.

Het Henschotermeer is een grote recreatieplas, gemakkelijk bereikbaar vanaf de camping in Amersfoort. Hier kan heerlijk gezwommen worden in de zomer. Ook biedt de bosrijke omgeving veel mogelijkheden om te wandelen. Het Henschotermeer ligt ook vlak naast de Treek. De Treek biedt een gevarieerd landschap aan van Heide, bossen en landgoederen. Een fantastisch gebiedt van 2200 hectaren waar heerlijk gewandeld, gefietst en gepicknickt kan worden.

Tijdens een verblijf op een camping in Amersfoort is het ook een aanrader om de Soestduinen te bezoek. Deze uitgestrekte zandverstuiving ligt vlak naast Soest. In dit natuurgebied kan heerlijk gerecreëerd worden en de kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in de ‘eindeloze zandbak’. Ook biedt de VVV veel verschillende wandeling aan. Hier kunnen daarom zowel beginnende als gevorderden wandelaars hun hart ophalen.

Dierenpark Amersfoort

In Amersfoort ligt één van de grootste dierenparken van Nederland. Een bezoek aan dit dierenpark is dan ook een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud. Het park is goed te bereiken van de campings in Amersfoort en er is voldoende parkeergelegenheid. In het dierenpark is er veel te doen. Zo kunnen kinderen er speurtochten doen, meerijden met de bostrein, kijken bij het voeren van dieren of heerlijke ravotten in de speeltuin.

Het park herbergt meer dan 100 verschillende diersoorten van over de hele wereld. Deze dieren zijn te vinden in de verschillende themagebieden die de dierentuin rijk is. Zo is er een Savanne, de Stad der Oudheid, De nacht, de Japanse tuin, de grote wildernis en het Woud. Tot slot is er sinds kort ook nog een echt dinopark. In dit park, reis je terug naar de tijd van de dinosaurussen. Zo krijg je een goed beeld hoe de dinosaurussen vroeger leefde.