Vakantiehuizen op Sicilië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen op Sicilië

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Een idyllische zonvakantie in een vakantiehuis op Sicilië

Met parelwitte zandstranden, idyllische baaitjes en het helderblauwe water van de Middellandse Zee biedt een vakantiehuis op Sicilië alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Daarnaast zijn er op het eiland sfeervolle middeleeuwse stadjes, Griekse tempels en cultuurschatten en de actieve vulkaan Etna te vinden.

Bewonder de vulkaan Etna

Gedurende een verblijf in een vakantiehuis op Sicilië is een dagtrip naar de actieve vulkaan Etna een aanrader. Deze 3329 meter hoge berg bevindt zich aan de oostkant van het eiland. Zweef met de kabelbaan omhoog en rijd met een jeep tot een hoogte van 3000 meter voor een adembenemend uitzicht over de zwarte en rode lavavelden. Verwonder je over de indrukwekkende kraters en de bijzondere sporen die de lavastromen hebben achtergelaten.

Palermo, een stad vol parels

Tijdens je vakantie in Sicilië is een bezoek aan de hoofdstad Palermo een must. Wandel langs de vele historische bouwwerken, zoals de authentieke kathedralen en kerken. Vooral het Palazzo dei Normanni, oftewel het Koninklijk Paleis van Sicilië, is een aanrader. Dit bouwwerk uit de negende eeuw beschikt over een kapel versierd met goudmozaïek. Wandel daarna naar de kerk Santa Maria dell'Ammiraglio met zijn bijzondere glasramen en kleurrijke mozaïek. Geniet op het nabijgelegen plein Piazza Pretoria, met de 12 meter hoge fontein Fontana Pretoria, van een smakelijk glas wijn op het terras.

Cultuurschatten in Taormina

Op de schitterende Monte Tauro ligt Taormina, waar zich verscheidene cultuurschatten bevinden. Bezoek bijvoorbeeld het Griekse amfitheater met een waanzinnig uitzicht over de kustlijn en de Etna. In de zomermaanden organiseert de stad concerten en filmavonden.