Camping Sicilië

64 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Sicilië

Dit is waarom je moet kamperen op Sicilië:

  • Wilde en romantische natuur
  • Bewegende cultuurgeschiedenis
  • Paradijselijke stranden en baaien
  • Een breed scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten
Het Italiaanse eiland Sicilië is een paradijs voor kampeerders die houden van zon en strand, wandelen of watersporten. Sicilië herbergt ook oude cultuurschatten en historische steden die een bezoek waard zijn, zoals Palermo of Catania. Adembenemende landschappen, natuurparken en vulkanen nodigen uit tot spannende excursies. Er zijn talloze campings op het eiland, waarvan de meeste op een steenworp afstand van het strand liggen. Of het nu gaat om koppels of gezinnen met kinderen, iedereen vindt een geschikte plek voor een onvergetelijke vakantie.
Alle 64 campings bekijken
  • Inspiratie

Camping Sicilië

Camping Helios
Favorieten
CKE discount
Camping Helios

Italië / Sicilië

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Erg goed(9Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanRestaurant

Standplaatsen (79)

Huuraccommodaties (14)

Direct boekbaar
Mons Gibel Camping Park
Favorieten
Alle 64 Campings
Alle 64 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings64
Beoordelingen van campings241
Ø beoordelingen3.5

Populaire campings

1
Camping Village Rais Gerbi
Een actieve vakantie met he hele gezin op camping Village Rais Gerbi Kom met het hele gezin tot rust tijdens een vakantie op Village Rais Gerbi. Dit kampeerterrein heeft genoeg te bieden voor jong en… Camping profielpagina

Stacaravans in Sardinië

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Helios
Camping Helios

Als een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee heeft Sicilië in het zuiden van Italië zijn bezoekers veel te bieden: Op de stranden zijn veel campings te vinden. Het maakt niet uit in welke richting - overal zijn de omstandigheden ideaal om te ontspannen in de zon en te gaan zwemmen. Wandelliefhebbers komen ook in de bergen aan hun trekken als ze op Sicilië kamperen. Fantastische bergruggen, vulkanen zoals de Etna en vruchtbare bossen wachten op de bezoekers.

Camping op Sicilië: zon, zee en cultuur

Wil je op vakantie naar Italië en zonzekerheid hebben? Reis dan af naar Zuid-Italië en rust uit op een camping op Sicilië. Laat je verrassen door alles wat dit eiland je te bieden heeft: de zon, de zee, de bergen, de cultuur… Wij hebben een selectie voor je gemaakt van de beste campings. De meeste hebben een gemiddelde grootte, maar je vindt ook kleine en grote campings voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin. Bijna allemaal liggen ze vlak bij zee!

Tot rust komen

Op vakantie willen jullie niets anders dan lekker relaxen en even helemaal tot rust komen. Achterover liggen op de campingstoel, benen op een voetenbankje en een fris drankje bij de hand. In de verte hoor je de kinderen elkaar nat spetteren in het zwembad, wat hebben ze een plezier! ’s Avonds is het tijd voor een uitgebreide barbecue met het hele gezin. Italiaanse wijn voor de ouders mag daar zeker niet bij ontbreken. Eet smakelijk!

Faciliteiten voor kampeercomfort

Op de door de ANWB uitgekozen campings op Sicilië vind je voldoende faciliteiten, waardoor je altijd profiteert van optimaal kampeercomfort. Ongeveer de helft van de campings heeft een buitenzwembad. Neem een frisse duik en geniet! ’s Ochtends haal je lekker verse broodjes op de camping voor een voedzaam ontbijt. Voor het stillen van lekkere trek overdag of ’s avonds kun je terecht bij de snackbar. Veel campings hebben ook een winkeltje. Ideaal voor als je wat kleine boodschappen nodig hebt!

Het eiland ontdekken

Sicilië heeft een rijke en roemruchte geschiedenis: het heeft onder invloed gestaan van de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Italianen. Al deze overheersers hebben een stempel gedrukt op de cultuur en de gastronomie van het eiland. Veel Siciliaanse gerechten bevatten vis, maar je kunt hier ook genieten van zoete lekkernijen zoals granita en brioche. De stadjes Cefalu, Lipari en Taormina zijn verrassende parels. Grotere steden als Syracuse en Palermo zijn echte aanraders voor shopaholics. Strijk neer op een terras en neem er een verfrissend ijsje bij!

Routebeschrijving

Om er met de auto of camper te komen, reist u door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Het eiland Sicilië ligt in het uiterste zuiden van de Apennijnen. Via de grote snelwegen in Duitsland rijdt u bijvoorbeeld via Innsbruck naar Oostenrijk en bereikt u korte tijd later de Brennerpas naar Italië. Voor de route wordt tol geheven - u kunt de juiste vignetten kopen bij een van de tankstations in het grensland.

Als alternatief kunt u Italië bereiken via Zwitserland, waarbij deze optie vooral interessant is voor reizigers uit Baden-Württemberg, Saarland en Noordrijn-Westfalen. Via de A5 kunt u naar Basel rijden en dan verder naar Wallis of Ticino. De route via Ticino is in dit geval de betere route, omdat het slechts een paar minuten van de grens naar Milaan is, waar u kunt stoppen en de historische gebouwen in het centrum kunt bewonderen. Van hieruit gaan vakantiegangers verder naar Bologna, Florence, Rome, Napels en ten slotte de Straat van Messina. De totale afstand van ongeveer 2.000 km neemt iets meer dan een hele dag pure rijtijd in beslag. Als alternatief kunnen vakantiegangers met veerboten van Genua naar Palermo varen.

Bestemmingen in Sicilië

Sicilië biedt een prachtige mix van historische oude steden als Palermo en lange zandstranden. Wie naar Sicilië komt om te kamperen combineert zijn reis daarom meestal met dagen aan het strand, wandelingen in de bergen en sightseeing.

Catania

In Catania is vooral de laatbarokke architectuur bezienswaardig en deze is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de kathedraal van Sint Agatha. Reizigers kunnen regionale producten kopen op de traditionele vismarkt bij het Piazza del Duomo. Het amfitheater is bewaard gebleven uit de oudheid. Een ander hoogtepunt is de nabijgelegen vulkaan Etna.

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en een van de meest bezienswaardige plaatsen aan de noordkust. Smalle oude stadsstraatjes, barokke architectuur en de mysterieuze catacomben van de Kapucijnenorde maken een bezoek zo onvergetelijk. Aan de rand van Palermo vindt u een hele reeks bad- en vakantieplaatsen met campings en stranden.

Syracuse

De belangrijkste attractie van Syracuse is het oude culturele erfgoed, dat zelfs op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. In het archeologische park zijn het Griekse theater uit de 6e eeuw v.Chr. en vele andere gebouwen uit deze tijd te bezichtigen. Het regionale archeologische museum met meer dan 18.000 tentoonstellingsstukken geeft diepgaande informatie over de lange geschiedenis van Syracuse.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Regionaal Archeologisch Museum van Syracuse: Hier zijn de belangrijkste vondsten uit de oudheid in Oost-Sicilië samengebracht in één museum en bieden inzicht in het Griekse en oude Romeinse verleden.
  • Palazzo Reale: Het koninklijke of Normandische paleis van Palermo werd in de middeleeuwen gebouwd door de koningen van Sicilië in de prachtige renaissancestijl.
  • Alcantara kloof: De machtige kloof is tot 20 m diep.
  • Messina: Vooral de beroemde haven is een bezienswaardigheid van Messina. Vanaf hier kunt u het Italiaanse vasteland aan de horizon zien liggen.
  • Etna: De beroemdste vulkaan van Sicilië barst regelmatig uit en is tijdens zijn rustige fasen een populaire bestemming voor excursies.

Top 2 insider tips

  • Val di Noto: Naast Catania zijn ook andere steden als Militello, Modica en Ragusa UNESCO-werelderfgoed. De smalle vallei herbergt de prachtige barokke architectuur van Sicilië, die u het beste kunt verkennen tijdens een korte roadtrip in een camper.
  • Cefalù: Cefalù ligt in het noorden van Sicilië en staat bekend om zijn Romaanse architectuur uit de Normandische periode. Naast de historische gebouwen is ook de omringende natuur opmerkelijk.

Activiteiten en excursies

Sicilië is een waar paradijs voor wandelaars, watersporters en zwemliefhebbers. Daarnaast verrukt het eiland met historische baroksteden en oude cultuurgoederen.

Wandelen in het Madonie Park

Het Madonie Park tussen Palermo en Cefalù is bijzonder geschikt om te wandelen. Vanaf de heuvels en bergtoppen kunt u tot aan de kust kijken en bent u gefascineerd door de beboste hellingen. Van de bergen behoren de vulkaan Etna en de Monti Madonie tot de populairste bestemmingen. Daarnaast leiden de wandelpaden van het natuurpark Zingaro langs de betoverende kliffen van de noordwestkust bij Tràpani.

Zwemmen en watersporten

Aan de kust zijn zwemmen en watersporten natuurlijk de populairste vrijetijdsbestedingen. Fantastische stranden nodigen uit om in de zon te liggen en verfrissing te zoeken in de Middellandse Zee. Daarnaast geldt Sicilië als een echt zeilparadijs. Vanuit Messina of Palermo kunt u een spannende cruise maken.

Bezienswaardigheden met late barok

De steden op Sicilië zijn beroemd om hun laatbarokke architectuur. Vooral rond Catania zijn veel kleine gemeenschappen met imposante kerken en burgerlijke paleizen te bezoeken. Ook de paleizen van Palermo, ooit de zetel van de Siciliaanse koninklijke familie, zijn prachtig. In de catacomben van de kapucijner monniken krijgen bezoekers een unieke ondergrondse begraafplaats te zien.

Evenementen

April

  • Processies op Goede Vrijdag: De christelijke religie speelt een overheersende rol in de feestcultuur van Sicilië. Op Goede Vrijdag beginnen de lijdensprocessies naar de plaatselijke kerken. Het spektakel is bijzonder indrukwekkend in steden als Marsala, Enna en Tràpani.

Mei

  • Feest van Sint Lucia in Syracuse: Het feest van de stadsheilige van Syracuse, Santa Lucia, wordt al sinds de oudheid gevierd. Vandaag wordt de hongersnood van 1646 herdacht, toen de bevolking de heilige aanbad en als wonder kwartels en schepen met graan kreeg toegestuurd. Sindsdien vinden er processies plaats en worden er natuurlijk kwartels gegeten.

Juli

  • Feest van de heilige Rosalia in Palermo: Elk jaar halverwege juli herdenkt Palermo de beschermheilige Santa Rosalia. Onderdeel van het feest is een optocht met relikwieën van de religieuze figuur, muziek en traditioneel eten.

Augustus

  • Feest van Sint Agatha in Catania: tot een miljoen mensen wonen elk jaar het feest van Sint Agatha in Catania bij. De zomer herdenkt de terugkeer van de stoffelijke resten van de beschermheilige naar Sicilië. Nog belangrijker zijn de processies rond 3 tot 5 februari, gewijd aan het martelaarschap van de heilige Agatha.

Gastronomie

Op het mediterrane eiland Sicilië is de viskeuken natuurlijk erg populair. Vis en garnalen, mosselen en octopus zijn zowat het hoofdvoedsel van de Sicilianen. De ingrediënten worden meestal geserveerd met pasta of zelfs rijst. Vooral hoogwaardige steaks van tonijn en zwaardvis zijn erg lekker. Er zijn ook enkele pizzacreaties waarin zeevruchten niet mogen ontbreken.

Een lekkere snack bij bier en wijn zijn de kleine ansjovisjes ingemaakt in olie. De vis maakt onder andere ook deel uit van de regionale Pasta alla Norma. Op het eiland groeien veel heerlijke vruchten, van sappige citroenen en sinaasappels tot aromatische olijven en zongerijpte tomaten.

Beste tijd om te reizen

Sicilië heeft een sterk mediterraan klimaat, met hete en droge zomers en vochtige en milde winters. In juli en augustus kunnen kampeerders een gemiddelde temperatuur van ongeveer 26 graden Celsius verwachten, en ook dan warmt de Middellandse Zee op tot een aangename 25 graden Celsius. Overdag zijn de temperaturen vaak hoger en doorbreken ze de 30 graden. De hete sciroccowind uit de Sahara zorgt in het zuiden voor nog hogere waarden.

In het binnenland is het iets koeler dan aan de kust, wat niet in de laatste plaats te maken heeft met de grotere hoogte en de bergen. Reizigers kunnen in deze regio in de zomer ongeveer 19 graden Celsius verwachten. De droogste periode van het jaar is tussen mei en september, wanneer er bijna geen regen valt.