Campings in Kroatië

340 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests
logo

Campings in Kroatië

Daarom moet je kamperen in Kroatië:

  • Kristalhelder water
  • Schone stranden
  • Mediterraan klimaat
  • Veel nationale parken
Kroatië is met zijn milde klimaat en ongerepte landschappen een paradijs voor kampeerliefhebbers. Het mediterrane land scoort met een uitstekende waterkwaliteit op fantastische stranden, indrukwekkende historische Romeinse plaatsen en talrijke voorzieningen voor gezinnen met kinderen. In Istrië, de Kvarner-baai of op een van de talloze paradijselijke eilanden - Kroatië heeft campings voor elke smaak. Daarnaast is er een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten voor jong en oud. Watersporten zoals zeilen, duiken of snorkelen, wandelen en avontuur zijn erg populair bij het kamperen in Kroatië.

Geselecteerde Campings

Camping Čikat
Favorieten
Camping Čikat

Kroatië / Primorje-Gorski kotar

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Zeer goed(124Recensies)

Alle 340 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Campings in Kroatië

Direct boekbaar
Camp Milo Moje
Favorieten
Camp Milo Moje

Kroatië

4.5Uitstekend(4Recensies)

Dichtbij het strandRestaurantBroodservice

Standplaatsen (9)

Huuraccommodaties (11)

Direct boekbaar
Camp Porat
Favorieten
CKE discount
Alle 340 Campings
Alle 340 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings340
Beoordelingen van campings5.559
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Camping Kovačine
Cres is het op twee na grootste eiland in de Adriatische Zee, tussen de oostkust van Istrië en het overige vaste land van Kroatië. Camping Kovacine ligt in zijn geheel op het schiereiland dat in zee s… Camping profielpagina

Kamperen aan het strand in Kroatië

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camp Milo Moje
Camp Milo Moje

Camping Kroatië

Kroatië is een groeiend vakantieland. Steeds meer mensen zien in dat een camping in Kroatië een perfecte mix biedt van zon, zee, cultuur en natuur. ANWBCamping.nl heeft een uitgebreid aanbod in dit prachtige land, vooral langs de uitgestrekte kust. Vooral Istrië is populair, maar ook de rest van de Kroatische kust is de moeite meer dan waard.

Kamperen in Kroatië

De grootste attractie van Kroatië is zijn lange kust, van bijna 1800 km. Daarbovenop zijn er nog 1200 eilanden, waaronder het razend populaire Istrië en Krk. Een camping in Kroatië is de ideale uitvalsbasis om deze kust te verkennen.

Campings Kroatië: boordevol cultuur en historie

Romeinse theaters, kerken en andere architectuur vind je niet alleen in Italië. Ook Kroatië is bezaaid met wonderen uit de oudheid. Vanwege het turbulente verleden zijn er ook Italiaanse, Oostenrijkse, Turkse en Franse invloeden te vinden. Gecombineerd met de eeuwenoude Kroatische cultuur vormt dit een land dat overloopt van historische en culturele rijkdom.

Gastronomie

Natuurlijk wil je op de camping in Kroatië ook goed kunnen eten. Gelukkig heeft het land een rijke eetcultuur. Ook hier zijn de verschillende invloeden goed zichtbaar. In de kuststreken lijkt de keuken op de Italiaanse, met heerlijke ham, pasta en uitbundige wijnen. Ook zijn er Centraal-Europese gerechten te vinden, zoals goulash. Tot slot is er een duidelijke Balkan-invloed, met kebab en burek. Kamperen in Kroatië betekent dus dat er altijd iets nieuws te proeven is!

Camping Kroatië: wat kun je van het klimaat verwachten?

Vanwege de zuidelijke ligging aan de Middellandse Zee, is het in Kroatië prettig kampeerweer. Het land is vruchtbaar, en er is veel natuur te vinden. Meer dan duizend soorten dieren die hier leven, komen nergens anders voor! Grote delen zijn betiteld als beschermd natuurgebied. Perfect dus, om vanaf de vele mooie campings in Kroatië de natuur in te trekken.

Camping Kroatië: Istrië

Deze campings in Kroatië bevinden zich in een gebied met Italiaanse invloeden, maar hebben toch een eigen cultuur. Dat vind je op het schiereiland Istrië. Istrië is al sinds de Romeinse tijd een zeer populaire vakantiebestemming. De sporen hiervan zijn overal te zien: op een camping in Istrië is schitterend cultureel erfgoed nooit ver weg. Buiten de unieke gemengde cultuur, is het natuurschoon er adembenemend. De vruchtbare grond brengt heerlijke olijven voort, de zee is blauw en de wijn uitmuntend.

Camping Kroatië: Krk

Krk wordt ook wel het gouden eiland genoemd. Zoek je een camping in Kroatië waarvandaan je indrukwekkende natuur kan bekijken? Dan ben je op Krk aan het goede adres. Je vindt er uiteenlopende landschappen, van machtige bossen, rotsachtige kusten, en fraaie baaien tot vruchtbare velden. Vergeet ook de onderwaterwereld niet te bekijken: je kan er geweldig snorkelen. Een camping op Krk biedt niet alleen garantie op natuurschoon. In de historische dorpjes kan je ook erg lekker eten en drinken.

De 3 top bezienswaardigheden in Kroatië

Romeinen, Venetianen, Ottomanen en Oostenrijkers: vele culturen hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Kroatië. Het land biedt dan ook niet alleen adembenemende landschappen van de bergen tot aan de kust. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een kampeervakantie in Kroatië. Drie tijdloze steden die altijd een bezoek waard zijn, worden hier als excursietips gepresenteerd:

Motovun

Vanaf de toegankelijke stadsmuur in de vestingstad in Istrië hebben bezoekers een droomachtig uitzicht over de vele olijfbomen en het dal van de rivier Mirna.

Trogir

Ongeveer 25 kilometer ten westen van Split ligt dit schilderachtige stadje op een klein Adriatisch eiland. De belangrijkste kerk van de stad, de Katedrala Sveti Lovro, is bijna 500 jaar oud.

Dubrovnik

In het zuiden van Kroatië omsluit de dikke stadsmuur de oude stad, die op een rots ligt en aan drie kanten door de zee wordt omringd. Met zijn 15 verdedigingstorens, vier forten en drie poorten staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kamperen en festivals in Kroatië het hele jaar door

Wie tijdens zijn kampeervakantie graag culinaire hoogstandjes met cultuur combineert, is in Kroatië in goede handen. Diverse wijnfeesten, truffeldagen in de herfst of de Nacht van de Sint-Jacobsschelp: het uitgebreide culinaire aanbod wordt seizoensgebonden omlijst met diverse festiviteiten.

Kroatië heeft ook een rijke folkloristische en muzikale traditie. Feestelijke optochten in klederdracht en kleurrijke carnavalsoptochten maken kamperen in Kroatië tot een heel bijzondere ervaring. Bezienswaardig zijn bijvoorbeeld de zwaarddansen Moreška, Kumpanija en Mustra, die dateren uit de tijd van de Turkse oorlogen en worden opgevoerd op het Zuid-Dalmatische eiland Korcula.

Culinaire insider tips voor een kampeervakantie in Kroatië

Kroatië verwent zijn gasten met een rijk palet aan mediterrane lekkernijen. In de kleine restaurants, de zogenaamde konoba's, zijn veel heerlijke typische specialiteiten van het land te vinden. Onze favorieten zijn:

  • Gebakken vis in zout en broodkorst
  • Gegrild lamsvlees
  • Dalmatische ham
  • Frittate - omeletten belegd met allerlei regionale ingrediënten.

Afhankelijk van het seizoen kunnen kampeerders in Kroatië genieten van de seizoensgebonden keuken. In het voorjaar groeien in veel regio's wilde groene asperges, en in de late herfst wordt de uitstekende witte truffel geserveerd, vooral in Istrië. Kroatië heeft nu ook een aanzienlijk aantal wijnbouwgebieden en uitstekende wijnmakers die hun vak verstaan in zowel rode als witte wijn.

De Kroatische olijfolie staat ook buiten de landsgrenzen bekend om zijn hoge kwaliteit. De culinaire diversiteit van de gerechten en de kwaliteit van de producten blijkt ook uit de beoordeling in de ADAC campinggids. Over het algemeen is het gastronomische aanbod op Kroatische campings bovengemiddeld goed.

Koop de ADAC CampCard en geniet van vele voordelen bij het kamperen in Kroatië En een laatste tip om af te sluiten: met de ADAC CampCard krijgt u in het laagseizoen op veel campings in Kroatië korting op huuraccommodaties of de voordeelprijs.