Camperplaatsen in Friesland

  • Bron van inspiratie voor iedere camperaar
  • Overzicht van de mooiste camperplaatsen
  • Uitgebreide informatie

Camperplaatsen in Friesland

2 personen
48 campings gevonden

Ontdek de prachtige camperplaatsen in Friesland

Friesland is de provincie van de grote meren, kabbelende rivieren en het echte Friese suikerbrood. Vanaf de verschillende camperplaatsen in Friesland ontdek je niet alleen de prachtige natuur van deze provincie, maar bezoek je ook steden met een rijke geschiedenis. Watersporters zijn er helemaal op hun plek, terwijl de kinderen met hun laarzen over de uitgestrekte weilanden rennen. Dankzij de verschillende camperplaatsen die de provincie Friesland te bieden heeft, beleef je er altijd de vakantie de bij jou past.

Ontspannen op comfortabele camperplaatsen

Je vindt de meest uiteenlopende camperplaatsen op de campings van Friesland. Ga voor een authentieke ervaring en verblijf op het erf van een boerderij, waar de kinderen iedere ochtend mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Rustig wakker worden met uitzicht over de Friese meren is ook mogelijk. Enkele camperplaatsen in Friesland hebben zelfs een eigen aanlegsteiger, perfect wanneer je op avontuur wilt met de boot. Natuurlijk zijn er ook verschillende camperplaatsen op kindvriendelijke campings. Klauteren in de speeltuin, spelen met het animatieteam of een balletje trappen op het voetbalveld, het kan hier allemaal.

Op pad in de natuur

Rustig over het water varen in een kleine sloep of met hoge snelheid de Friese meren verkennen tijdens het kitesurfen? Het is allemaal mogelijk vanaf de verschillende camperplaatsen in Friesland. Veel van deze plaatsen liggen in de buurt van een groot meer, zoals de Fluessen, het IJsselmeer of het Tjeukemeer. Struin je liever door dichtbegroeide bossen of over grote vlaktes met stuifzand? Nationaal park Drents-Friese Wold is gemakkelijk te bezoeken vanaf de verschillende camperplaatsen in de provincie Friesland. Maak een bijzondere paardentocht door dit constant veranderende landschap of volg het Kabouterpad met de kinderen.

Proef de Friese cultuur

De Friezen hebben een unieke cultuur, met een eigen taal en lokale tradities. Dompel jezelf onder in deze cultuur vanaf de verschillende camperplaatsen in Friesland en bezoek steden als Leeuwarden, Sneek en Hindeloopen. Leer over de rijke geschiedenis van deze provincie in het Fries Museum of klim naar de top van de scheve Oldehove om het centrum van Leeuwarden te bewonderen. De schaatstraditie is groots in deze provincie. Bezoek het Schaatsmuseum in Hindeloopen om er meer over te ontdekken. De indrukwekkende waterpoort van Sneek is ook het bezoeken waard, of bezoek je liever het Modelspoormuseum met de kinderen?