Mini-campings in Zeeland

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Mini-campings in Zeeland

2 personen
104 campings gevonden

Onthaasten op een minicamping in Zeeland

Vakantie staat voor velen gelijk aan onthaasten en dat lukt uitstekend op een minicamping in Zeeland. Deze kleine campings zijn met minder dan 60 plaatsen overzichtelijk en de sfeer is er gemoedelijk. ANWB Camping heeft ruim 100 verschillende minicampings in Zeeland in het aanbod, waarvan de meeste vlak aan zee liggen. Als campinggast profiteer je van uitstekende voorzieningen en vermaak op maat. Zo beleeft het hele gezin een onbezorgde vakantie!

Waarom een kleine camping in Zeeland?

Kamperen op een mini camping in Zeeland heeft vele voordelen. De kampeerlocaties liggen vaak landelijk, weg van drukke snelwegen of grote steden. Zo ervaar je als campinggast de natuur op zijn puurst en ontdek je plekjes die voor de massatoeristen verborgen blijven. Ook prettig is dat je niet hutjemutje staat met de caravan, camper, tent of vouwwagen, maar lekker de ruimte hebt. Veel kleine campings hebben bovendien (een beperkt aantal) comfortabele huuraccommodaties die passen in de omgeving.

Fijne sfeer en uitstekende faciliteiten

Omdat minicampings in Zeeland klein zijn opgezet, hebben de eigenaren vaak alle aandacht voor het comfort van hun gasten. Je hoeft dus helemaal niet op voorzieningen in te leveren ten opzichte van een grotere camping. De basis is hetzelfde: verwarmd sanitair, een kleine wasserette en op veel plaatsen ook gratis wifi. Een aantal minicampings heeft zelfs een restaurant, snackbar en/of broodservice. Wat een kleine camping ook fijn maakt, is de gezellige sfeer. Door de kleinschaligheid leer je andere campinggasten sneller kennen en maken de kinderen makkelijk nieuwe vriendjes.

Heerlijk ontspannen en gepast vermaak

Op een minicamping in Zeeland vind je geen uitgebreid entertainment met disco- en bingoavonden of een vol animatieprogramma. Zo geniet je optimaal van de rust. Dat betekent niet dat er geen vermaak is of dat de kinderen zich hoeven te vervelen. Het vermaak is juist aangepast op de insteek van de camping. In veel gevallen zijn er mogelijkheden om te zwemmen. Bijvoorbeeld omdat je vlak aan de kust kampeert, maar soms ook omdat er op de camping een zwembad is. Veel minicampings beschikken bovendien over speeltoestellen en sportvelden voor de kinderen.

Ontdek Zeeland

Een camping in Zeeland is een prima uitvalsbasis om de provincie te ontdekken. Het strand is nooit ver weg en er zijn veel gezellige steden die een bezoek waard zijn, zoals Middelburg, Vlissingen, Veere, Domburg en Zierikzee. Bovendien is Zeeland rijk aan fraaie natuurgebieden, zoals Het Zwin, dat zich uitstrekt over Zeeuws-Vlaanderen en België, en bestaat uit duinen, schorren en polders. In Walcheren maak je kennis met het bijzondere loofbosgebied De Manteling. Ook een bezoek aan Nationaal Park Oosterschelde mag tijdens je vakantie in Zeeland niet ontbreken. Laat je betoveren door de wisselwerking van eb en vloed en de aanwezigheid van duizenden soorten vogels, planten en dieren!