Camping Charente-Maritime

162 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Charente-Maritime

Geselecteerde Campings

Camping Sandaya Amis de la Plage
Favorieten
Camping Sandaya Amis de la Plage

Frankrijk / Nouvelle-aquitaine / Le Bois-Plage-en-Ré

ANWB Camping LogoInspectie

1.0(4Recensies)

Alle 162 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Camping Charente-Maritime

Direct boekbaar
Eden Villages L'Océan & Spa
Favorieten
Eden Villages L'Océan & Spa

Frankrijk / Nouvelle-aquitaine / La Couarde-sur-Mer

ANWB Camping LogoInspectie

4.7Uitstekend(6Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (141)

Huuraccommodaties (205)

Alle 162 Campings
Alle 162 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings162
Beoordelingen van campings3.816
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Camping Sandaya Séquoia Parc
Luxe kamperen op Camping Sandaya Séquoia Parc Op 975 kilometer van Utrecht, op 7 kilometer afstand van de Atlantische kust, vind je vijfsterrencamping Séquoia Parc. Op het groot opgezette terrein kun… Camping profielpagina

Kamperen met kinderen in Nouvelle Aquitaine

Bekijk alle campings

Kamperen met kinderen in Provence-Alpes-Côte-dAzur

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Eden Villages L'Océan & Spa
Eden Villages L'Océan & Spa

Zuidelijke zon, fijne zandstranden en aangename watertemperaturen zorgen elk jaar weer voor een volle gastenlijst op de campings van Charente-Maritime. Cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken, evenals fijnproevers en watersporters. Of het nu gaat om een gezinsvakantie aan het strand, een vakantie met de hond of een camperreis door Zuid-Frankrijk: kamperen in Charente-Maritime staat voor plezier, ontspanning en onvergetelijke vakantie-ervaringen.

Een camping in Charente-Maritime: ontspannen aan zee

Geniet van de Franse kust tijdens een verblijf op een camping in Charente-Maritime. Veel van deze campings liggen aan zee, maar je kunt ook de rust van het binnenland opzoeken. Of je nu een avontuurlijke familievakantie wilt beleven of liever op een kalme camping verblijft, het kan allemaal. Waar je jouw vakantie ook doorbrengt, aangename faciliteiten horen er altijd bij. Doe je boodschappen bij de campingwinkel, haal vers brood bij de receptie en maak gebruik van de wasfaciliteiten. De meeste campings verhuren ook fietsen, zodat jij op eigen houtje Charente-Maritime ontdekt.

Wandelen en fietsen in de omgeving

In de omgeving van je camping is genoeg gelegenheid om de prachtige Franse natuur te verkennen. In Charente-Maritime liggen een aantal beschermde natuurgebieden, zoals het moeraslandschap Marais Poitevin. In het natuurreservaat Marais d’Yves kom je oog in oog te staan met talloze trekvogels, en in het uitgestrekte bos van Haute-Saintonge maak je adembenemende wandelingen.

De kust verkennen

De Franse kust herbergt een aantal historische parels die je vanaf jouw camping gemakkelijk bezoekt. Maak een boottocht richting het beroemde Fort Boyard of bezoek Île de Ré, waar het oude Fort de La Prée staat. Ook de oude havenstad La Rochelle mag je niet overslaan. Waar je ook bent in de stad, de Tour Saint-Nicolas en de oude vuurtoren zijn overal te zien.

Genieten op de camping

Na je avonturen in de omgeving kom je helemaal tot rust op je camping in Charente-Maritime. Sla een balletje op het tennisveld of doe mee met de sportieve activiteiten van het animatieteam. Zoek je wat verfrissing? Duik in de nabijgelegen zee of maak gebruik van het zwemparadijs.

Aankomst

Ook de reis naar Charente-Maritime is absoluut de moeite waard. Op de ongeveer 1000 km lange reisroute van Duitsland naar Zuid-Frankrijk ligt de ene bezienswaardigheid naast de andere. Vanuit Midden-Duitsland, bijvoorbeeld vanuit Frankfurt am Main, loopt de route via Kaiserslautern naar Saarbrücken. Van daaruit gaat het door afwisselende landschappen langs Metz naar de Champagnestreek.

Van Reims gaat het naar de rand van de Franse hoofdstad Parijs. Hier takt de Aquitaine af, de A10. Als er geen uitstapje naar de metropool is gepland, gaat de route verder naar Orléans. Als u genoeg tijd hebt, moet u hier zeker een kort bezoek brengen aan de historische Kunststad. De route voert vervolgens door de wijngebieden in het Loiredal naar Aquitaine. Vanaf Tours gaat de route via Poitiers naar de afslag van de A 837 richting La Rochelle. Et voilá: De schilderachtige havenstad tussen de oevers van de Charente en de Atlantische Oceaan is de hoofdstad van de bestemming Charente-Maritime.

Bestemmingen in de Charente-Maritime

Liefhebbers van verse zeevruchten kiezen voor een camping in de voormalige vissersdorpen Marennes, Châtelaillon-Plage of Ars-en-Ré. De elegante badplaatsen Saint-Georges-de-Didonne bij Royan en Saint-Palais-sur-Mer zijn ideaal voor veeleisende watersporters. Als u uw strandvakantie in Charente-Maritime wilt opvrolijken met een beetje kunst en cultuur, kunt u het beste een camping zoeken in de buurt van La Rochelle, Saint-Martin-de-Ré of Saintes.

Saintes: Hotspot voor natuur- en cultuurliefhebbers

Voordat de Romeinen zich in Saintes vestigden, was de stad aan de oevers van de Charente een belangrijke haven voor de Keltische Santons. Tegenwoordig draagt het de titel Ville d'Art et d'Histoire. Naast de triomfboog van Germanicus en een Romeins amfitheater scoort Saintes met een bezienswaardige oude stad, bekende musea en indrukwekkende kloostergebouwen. Natuurliefhebbers vinden langs de rivieroevers en in het achterland talrijke wandelroutes met een gevarieerde fauna en flora.

Île de Ré - het schateiland

Op slechts 1,6 zeemijl van La Rochelle ligt een van de mooiste eilanden van Frankrijk. Dennenbossen, fijne zandstranden, moerasgebieden en levendige badplaatsen geven Île de Ré zijn onmiskenbare karakter. Ongerepte landschappen, een stevige zeebries voor windsurfers en een handvol van de meest gerenommeerde restaurants van Nieuw-Aquitaine: geen wonder dat het eiland door Parijzenaars hoog wordt gewaardeerd. Niet te missen: de vestingmuren van Saint-Martin-de-Ré bij zonsondergang.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Aquarium de La Rochelle: Enorme zeewateraquaria met roggen, haaien, murenen en vele andere kleurrijke vissen. Bijzonder spannend: zeeschildpadden en grote kwallen.
  • Fort Boyard: Zeefort voor de kust van La Rochelle op een kunstmatig eiland, gebouwd volgens plannen van Napoleon, voltooid in 1859.
  • Planet Exotica in Royan: Meer dan 100 terrariums, smaakvol geïntegreerd in botanische tuinen, met koningspythons, groene mamba's, anaconda's en exotische hagedissen.
  • Torens van La Rochelle: 14e eeuwse wachttorens en vuurtoren in de haveningang bij de oude stad. Soms dienden ze ook als gevangenis.
  • Château-d'Oléron: Middeleeuws spektakel in het zuidwesten van het eiland Oléron voor de kust van La Rochelle. Rond het kasteel ligt een gereconstrueerd middeleeuws dorp met een dagelijkse markt.

Top 2 insider tips

  • Uitgaan: La Rochelle heeft twee bekende clubs om te dansen en te feesten: L'Oxford aan het Plage de la Concurrence en Le Triolet aan de Rue des Carmes.
  • Café de la Paix: Nobel ingericht Art Nouveau café aan de Rue Chaudrier in La Rochelle. Favoriet café van de schrijver George Simenon. Gevarieerd menu van salades tot mosselen en visspecialiteiten.

Activiteiten en excursies

Op de camping in Charente-Maritime wachten spannende activiteiten en excursiebestemmingen voor jong en oud om ontdekt te worden.

Hoogtepunten voor kleine waterratten

Gigantische glijbanen en water van 29ºC - precies wat de jongste kampeerders nodig hebben. Het goed aangegeven waterpark Centre Aquatique in Châtelaillon-Plage ligt tussen La Rochelle en Rochefort. Het eindeloze zandstrand tussen de dorpen La Couarde-sur-Mer en Sainte-Marie-de-Ré op Île de Ré is een vakantieparadijs voor watersporters en gezinnen met kleine kinderen. Er zijn kajaks, catamarans en surfplanken te huur. Als u zin heeft, kunt u zelfs zeillessen nemen. Veilig zwemmen kan zowel bij eb als bij vloed.

Wandelen in de natuurparken van Charente-Maritime

Ver weg van de drukte van de badplaatsen vinden rustzoekers in Charente-Maritime vier waardevolle bestemmingen: het schaduwrijke Forêt domaniale de la Coubre, het Réserve Naturelle du Marais d'Yves, het Réserve Naturelle de Moëze-Oléron en het reservaat in de baai van Aiguillon.

Evenementen

Juni

  • Fête du Vin: Wijnfeest in Bordeaux. Vier dagen lang parades, wijnproeverijen, vuurwerk en concerten.

Juli

  • Festival International du Film: Filmfestival in La Rochelle tussen de twee torens. Sinds 1973 - tien dagen vermaak met meer dan 200 films van alle genres.
  • Festival Rencard: Poppen- en theaterfestival in St. Xandre. Sinds 2014 elk jaar aan het begin van de zomer - zeven dagen theater.
  • Francofolies de La Rochelle: Mega muziekfestival midden in de stad. Bekend in heel Europa sinds 1985 - vijf tot zes dagen met meer dan 100 concerten: hedendaagse en traditionele Franse muziek. Spektakel met vuurwerk op nationale feestdag in Sainte-Soulle, Puilboreau, St. Christophe, La Rochelle en Châtelaillon-Plage.

Augustus

  • Regates du Bois de la Chaise: Jaarlijkse regatta met meer dan 140 houten zeilboten bij het eiland Noirmoutier. Franse nationale kampioenschappen strandtennis in Châtelaillon-Plage - jaarlijkse driedaagse eliminatiewedstrijd om de kampioenen te bepalen.

September

  • Le Grand Pavois: de grootste drijvende bootshow van Europa in La Rochelle. Catamarans, elegante jachten en grote zeilschepen.

November

  • Vendée Globe: Start van de single-handed zeilrace rond de wereld in Sables d'Olonne. De beste zeilers ter wereld beginnen aan een regatta rond de wereld. Vindt om de vier jaar plaats.

Gastronomie

Elke kok aan de Atlantische kust kent het geheim van de zeespecialiteiten in Charente-Maritime: absolute versheid. Vers gevangen zeevruchten hebben een heel andere smaak dan uitvoerig vervoerde waar. Oesters komen uit de baai van Marennes om de hoek. Gebakken mosselen - een heerlijke snack tijdens de lunch - worden rechtstreeks vanuit de baai van Aiguillon op tafel gebracht.

Als u niet van vis of zeevruchten houdt, probeer dan eens een malse entrecote na een Pineau des Charentes als aperitief. Of wat dacht u van een lamsstoofpotje van het aromatische lamsvlees van de kwelders? Na de hoofdmaaltijd is er Brebis, een schapenkaas uit de Pyreneeën. En dan een zoet dessert met een digestief uit de streek.

Beste tijd om te reizen

De Golfstroom stroomt voor de kust van Charente-Maritime, waardoor de zee aangename watertemperaturen heeft. Het gematigde klimaat van de regio wordt sterk beïnvloed door de warme oceaanstromingen. De beste tijd voor een strandvakantie in Charente-Maritime is tussen juni en september.

Wie zelfs bij watertemperaturen onder de 20 ºC geen kippenvel krijgt, kan al in mei in de Atlantische Oceaan zwemmen. Van half juli tot eind augustus zijn de Fransen zelf ook op pad: de meeste bedrijven sluiten voor de jaarlijkse vakantie. Op de campings in Charente-Maritime is niets mogelijk zonder reservering.