Kamperen in Gelderland

Vakantie in Gelderland

Voor de verwende vakantieganger

Wat hebben de Veluwe, de steden Arnhem en Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek gemeen? Juist, ze liggen allemaal in Gelderland. De perfecte kampeerbestemming voor zelfs de meest verwende vakantieganger, want de lijst met uitstapjes is hier haast eindeloos.

Geliefde kampeerbestemming

De Veluwe is een van de meest geliefde bestemmingen van het land en dat is ook niet zo gek. De uitgestrekte bossen worden prachtig afgewisseld met stuifzand en heidevelden, je kunt er speuren naar wild en tijdens een wandeling loop je zomaar een schaapskudde tegen het lijf. Met de culinaire hoogstandjes in de sfeervolle dorpen en de vele historische attracties biedt de Veluwe voor ieder wat wils. Zelfs watersporters komen hier aan hun trekken, op de Randmeren ten noorden van de Veluwe. Vanuit een camping op de Veluwe kun je echt alle kanten op.

Romantische dorpen

Zin in een dagje stad? Arnhem en Nijmegen zijn leuke steden met een rijke geschiedenis, mooie musea en fijne winkels en restaurants. Vlakbij strekt het Rivierenland zich uit: de fruittuin van Nederland, waar de Linge zo mooi doorheen meandert. Een heerlijk wandel- en fietsgebied met romantische dorpjes en kronkelende dijken langs mooie forten en kastelen. Houd je van groen, dan zijn de Tuinen van Appeltern en Heerlijkheid Mariënwaerdt echte aanraders. Verstopt in het uiterste oosten ligt nog een bijzonder gebied: de Achterhoek met zijn middeleeuwse stadjes, houtwallen en heuvels. Authenticiteit staat hier hoog in het vaandel.

Bijzondere kinderuitstapjes op de Veluwe

 • Apenheul

  Niet zomaar een dierentuin, maar een bos met bijna 300 apen waarvan meer dan de helft losloopt tussen de bezoekers. Neem de gratis loslopende apen spotkaart mee, met handige zoektips.

 • Schateiland Zeumeren

  Slecht weer? Kom naar het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland en dompel je onder in de wereld van verborgen schatten, onbewoonde eilanden en piraterij. Goud zoeken, schieten met kanonnen, bootjes besturen en nog veel meer.

 • De Spelerij – Uitvinderij

  Fantasievolle speelobjecten die je zelf in beweging kunt brengen zetten je fantasie wel aan het werk. Aan de slag dus in de werkplaats, De Uitvinderij, met figuurzagen, piepschuimsnijders en verfmachines.

 • Klimbossen

  De boom in? Verspreid over de hele Veluwe vind je klimbossen waar je je helemaal uit kunt leven tussen de boomtoppen. Er zijn trajecten voor haast alle leeftijden.

 • De koperen Ezel

  In Epe vind je de grootste gratis kinderboerderij en speeltuin van Nederland, met een fijn terras erbij. Voor de ezelritjes moet je wel betalen.

Kampeerthema's in Gelderland