Camping Savoie

44 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Savoie

Geselecteerde Campings

Camping L'Eden de la Vanoise
Favorieten
Camping L'Eden de la Vanoise

Frankrijk / Auvergne-rhône-alpes

ANWB Camping LogoInspectie

4.3Fantastisch(112Recensies)

Alle 44 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Inspiratie

Camping Savoie

Direct boekbaar
Camping Les Trois Lacs
Favorieten
Camping Les Trois Lacs

Frankrijk / Auvergne-rhône-alpes

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Zeer goed(286Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (57)

Huuraccommodaties (43)

Direct boekbaar
Camping Le Domaine du Trappeur
Favorieten
CKE discount
Alle 44 Campings
Alle 44 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings44
Beoordelingen van campings1.068
Ø beoordelingen4.0

Populaire campings

1
Camping L'Eden de la Vanoise
Voor wie graag actief bezig is in de natuur is Camping L'Eden de la Vanoise , in het dorpje Landry ideaal. Vlakbij ligt een aantal grote skigebieden en tussen het Nationale Vanoise Park en het enorme … Camping profielpagina

Bretagne met kinderen

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Les Trois Lacs
Camping Les Trois Lacs

De Savoie, gelegen in de bergen op de grens met Italië, biedt een droomachtige omgeving om te kamperen, bestaande uit alpenhellingen, weelderige groene weiden en kristalheldere waterlopen zoals de Isère. Vakantiegangers kunnen naar hoogtes van meer dan 2.000 m gaan en genieten van prachtige uitzichten. Savoie staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen en natuurlijke producten van de bergboerderijen.

Camping in de Savoie: geniet van de Franse sfeer

Midden in de glooiende Alpen vind je jouw camping in de Savoie: knus, sfeervol en omringd door natuur. Deze kampeerterreinen verwelkomen iedereen, of je nu op zoek bent naar rust of graag avonturen beleeft met je kinderen. Vanaf jouw camping ontdek je de schilderachtige stadjes in de omgeving en maak je uitdagende wandelingen door uitgestrekte natuurparken. Vervolgens kom je helemaal tot rust op je ruime staanplaats, waar je gebruikmaakt van modern sanitair en fijne wasfaciliteiten. Het campingrestaurant zorgt met enkele specialiteiten uit de Franse keuken voor een perfecte afsluiting van je dag.

Een actieve vakantie

Je hoeft in de Savoie niet stil te zitten. Avonturiers doen er goed aan om het Parc National de Vanoise te bezoeken, waar je La Grande Casse vindt. Dit is het hoogste punt van Savoie en dus een perfecte uitdaging voor bergbeklimmers. Wil je juist een rustige natuurwandeling of fietstocht maken? Laat je dan leiden door de oevers van Lac du Bourget: het grootste meer in de omgeving.

Plezier met de kinderen

Veel campings in de regio Savoie zijn ideaal voor een kindervakantie. Zo is er een groot zwembad waar de kleintjes urenlang in spetteren, terwijl het animatieteam leuke activiteiten verzorgt. Een kinderdisco aan het einde van de dag? Ook dat hoort er gewoon bij. Verder vermaken de kinderen zich volop in de grote buitenspeeltuin en op de sportveldjes op het terrein.

Cultuur snuiven

Tijdens je verblijf op een camping in de Savoie bezoek je talloze knusse dorpjes, zoals Aix-les-Bains, waar de Romeinse Boog van Campanus staat. Wandel ook door de straten van het Franse Venetië: Annecy. Hier kabbelen kleine riviertjes door de hele stad, terwijl het oude Château d’Annecy overal vandaan te zien is.

Routebeschrijving

Om de camping in de Savoie te bereiken, kunnen vakantiegangers rechtstreeks naar Frankrijk rijden of de route via Zwitserland nemen. Vooral voor reizigers uit Beieren en Baden-Württemberg kan de reis door de Alpen korter zijn. Wie deze route wil nemen, kan bijvoorbeeld bij het Bodenmeer de grens oversteken en eerst naar Zürich rijden.

Een alternatief is de Duitse A5 naar Basel, die verbindingen biedt met onder meer Frankfurt am Main. Eenmaal in Zwitserland neemt u de A1 naar Bern en het meer van Genève. Hier kunt u er even tussenuit, zwemmen, wandelen langs de promenades van Genève en Lausanne en een van de musea bezoeken. Vanaf Genève is het slechts 160 km naar Savoie, waarbij het Bauges-massief moet worden omzeild. Als u helemaal door Frankrijk wilt rijden, gebruik dan de snelwegen vanaf Straatsburg richting Lyon en sla daar af naar het oosten.

Bestemmingen in de Savoie

Het zijn vooral de idyllische valleien en machtige bergformaties die bekoren tijdens een vakantie in de Savoie. Wandelpaden, skigebieden, rafting rivieren en charmante kleine gemeenschappen behoren tot de hoogtepunten.

Val d'Isère

Het dal van de Isère is een van de mooiste wintersportgebieden van Frankrijk en ook in de zomer altijd een bezoek waard. Ruige rotsmassieven en glooiende hellingen verleiden tot uitgebreide wandelingen in deze regio. Ambitieuze sporters kunnen de natuur ook verkennen door te fietsen en te mountainbiken. In de gelijknamige gemeente zijn de vele natuurstenen gebouwen bezienswaardig.

Aix-les-Bains

De gemeente ligt aan de oevers van het grootste gletsjermeer van Frankrijk, het Lac du Bourget. Met zijn schone water en frisse lucht wordt Aix-les-Bains beschouwd als een van de beroemdste en belangrijkste kuuroorden van het land. Vakantiegangers ontspannen zich vooral in de thermale baden en organiseren excursies naar het platteland. Culturele bezienswaardigheden zijn het Casino Grand-Cercle, het kasteel Roche du Roi en de kerk Notre-Dame d'Aix-les-Bains.

Maurienne-vallei

Besneeuwde toppen, gletsjerformaties en vruchtbare weiden beloven spannende excursies te voet of per fiets rond de gemeente Saint-Jean-de-Maurienne. In de natuur kunt u heldere waterlopen ontdekken die zich uitstekend lenen voor rafting. In de omgeving rijzen de bergen van het nationale park Vanoise op, dat met zijn grote dierenpopulatie van wolven, lynxen en adelaars een van de regionale hoogtepunten is.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Roche du Roi: Het sprookjesachtige kasteelcomplex werd rond de eeuwwisseling in historicistische stijl gebouwd.
  • Albertville: De middeleeuwse oude stad met natuurstenen gevels en de erfenis van de Olympische Winterspelen van 1992 zijn bezienswaardig.
  • Lac du Bourget: Het grootste gletsjermeer van Frankrijk is een populaire bestemming voor liefhebbers van zwemmen, watersporten en heilzame thermale behandelingen in de kuuroorden van Aix-les-Bains en Chambéry.
  • Nationaal Park Vanoise: Het Nationaal Park Vanoise, gelegen tussen de Tarentaise en de Maurienne, biedt spectaculaire uitzichten op Alpentoppen zoals de 3.855 m hoge Grande Casse.
  • Mont-Blanc: De uitlopers van het Mont-Blanc-massief liggen in het grensgebied tussen Savoie, Haute-Savoie, het Italiaanse Aostadal en Zwitserland.

Top 2 insider tips

  • De Tarentaise-vallei: De vallei wordt gevormd door de rivier de Isère en is in de winter een van de beste skigebieden van Frankrijk. In het warme seizoen kunt u idyllische bergdorpjes bezoeken zoals Bozel, Moûtiers en Aime. Tijdens wandelingen nodigen rustieke plattelandsherbergen u uit om verse producten van de bergweiden te proeven.
  • Arly Valley: De regio is beroemd om de productie van de internationaal bekende Reblochon kaas. In dorpen als Pallud, Saint-Nicolas-la-Chapelle en Ugine kunnen vakantiegangers een bezoek brengen aan een van de kaasmakerijen. In het plaatselijke historisch museum in het middeleeuwse Château de Crest-Cherel kunt u meer te weten komen over de regionale producten en het traditionele leven in de Alpen.

Excursies en activiteiten

Savoie is een echt natuur- en recreatiegebied midden in de Franse Alpen. Vakantiegangers genieten hier van raften, wandelen en fietsen. Vooral ervaren sporters vinden hier spannende uitdagingen. Maar ook voor beginners en gezinnen met kinderen zijn geschikte routes uitgezet.

Wandelen in de Savoyse Alpen

De beste manier om de natuur van de Savoyse Alpen te verkennen is te voet. Veel reizigers maken bijvoorbeeld een excursie door de dalbodems van de Isère en verkennen het Arvan-dal. Ook excursies naar de kristalheldere bergmeren en de wijndomeinen van de Savoie zijn de moeite waard. Hier kunt u pauzeren om meer te leren over de wijnbouw en de producten te proeven.

Uitdagingen voor professionele fietsers

Tochten per fiets zijn iets voor ambitieuze sporters. Veel routes in de hooglanden zijn al beschouwd als de koninklijke etappes van de Tour de France. Professionals vinden hun uitdaging bijvoorbeeld in de Chemins du Soleil, die leiden naar panoramische toppen en idyllische oevers. Makkelijkere routes lopen langs de Isère en rond de meren van de Savoie. De steile hellingen zijn ook spannend voor mountainbikers.

Wit water verkennen per kajak of rubberboot

Wilde waterwegen zoals de Isère en de Doron de Bozel bieden de perfecte omstandigheden voor een raftingtocht. De wateren kunnen onder meer per rubberboot of kajak worden verkend in het kader van begeleide tochten.

Evenementen

Juni

  • Fête de la Musique: Aan het begin van de zomer vinden overal in Frankrijk gratis concerten plaats. Inwoners en bezoekers kunnen ook de optredens in de steden van de Savoie bijwonen.
  • Cirq'ule: Het circus- en straatkunstfestival vindt elk jaar in juni plaats in Chambéry. Het hult de kleine Alpengemeente in een unieke sfeer.

Juli

  • Storming the Bastille: De feestdag is een van de belangrijkste festivals in Frankrijk en wordt gevierd met toespraken, muziek en een groot vuurwerk.
  • Panic Fest: Het festival brengt enkele van de beste bands uit de genres rock, punk en metal naar de Savoie. Het evenement wordt georganiseerd in de gemeente
  • Musilac: Aan de oevers van het meer van Bourget in Aix-les-Bains wordt in juli een groot muziekfestival gehouden met de sterren van de Franse en internationale popscene.Musilac. Aan de oevers van het meer van Bourget in Aix-les-Bains vindt in juli een groot muziekfestival plaats met de sterren van de Franse en internationale popscene.
  • Musilac: Aan de oevers van het meer van Bourget in Aix-les-Bains vindt in juli een groot muziekfestival plaats met de sterren van de Franse en internationale popscene.

Augustus

  • Navig'Aix: In augustus kunnen vakantiegangers in Aix-les-Bains historische boten bezoeken aan de oevers van het meer van Bourget en zelfs een begeleide cruise op het water maken.

Gastronomie

Culinair belang wordt vooral gehecht aan de kwaliteitswijnen in de Savoie. De wijngaarden liggen over het algemeen ten zuiden van het meer van Genève en ten oosten van de Rhône. De witte druif Jacquère is bijzonder populair en bezoekers kunnen deze als rijpe wijn proeven in een van de kastelen of in een plaatselijke wijnwinkel. Naast de heerlijke wijnen speelt de biologische groenteteelt een belangrijke rol.

Ook de kazen van de Savoie zijn legendarisch, vooral de Reblochon en de Beaufort. Veel van de kazen worden onder andere gebruikt voor fondue. Reblochon hoort ook thuis in het aardappelpannetje tartiflette. Een andere klassieker is de Diots-worst, die intens naar nootmuskaat smaakt.

Beste tijd om te gaan

Het seizoen voor een kampeervakantie in de Savoie begint meestal in het voorjaar. Met een gemiddelde van 10 graden Celsius en een maximumtemperatuur van 16 graden Celsius komen veel wandelaars en fietsers in april naar de regio. In mei is het al veel warmer, met temperaturen tot 20 graden Celsius. In juni, juli en augustus worden maxima van 27 graden Celsius bereikt.

Op grotere hoogte is het echter veel koeler, en daarom moeten excursiegangers altijd wind- en weerbestendige kleding meenemen. De herfst is ook een goede tijd om de Savoie te bezoeken. In september kunt u nog temperaturen tot 22 graden Celsius verwachten.