Camping Provence-Alpen-Côte-dAzur

441 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Provence-Alpen-Côte-dAzur

Geselecteerde Campings

Camping La Baume - La Palmeraie
Favorieten
Camping La Baume - La Palmeraie

Frankrijk / Provence Alpes-Côte d'Azur / Fréjus

ANWB Camping LogoInspectie

3.9Goed(7Recensies)

Alle 441 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Provence-Alpen-Côte-dAzur

Direct boekbaar
Flower Camping Les Hauts de Rosans
Favorieten
Flower Camping Les Hauts de Rosans

Frankrijk / Provence Alpes-Côte d'Azur / Rosans

ANWB Camping LogoInspectie

4.8Uitstekend(49Recensies)

ZwembadHonden toegestaanRestaurant

Standplaatsen (55)

Huuraccommodaties (18)

Alle 441 Campings
Alle 441 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings441
Beoordelingen van campings9.941
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Yelloh! Village Plage du Dramont
Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee in het buurtschap Agay ligt Yelloh! Village La Plage du Plage du Dramont. De camping is ideaal voor ontspannen strandvakanties met het hele gezin. De … Camping profielpagina

Stacaravans in Frankrijk

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Flower Camping Les Hauts de Rosans
Flower Camping Les Hauts de Rosans

Maanachtige badplaatsen, betoverende bergdorpjes, gapende kloven en ruige berglandschappen, meren, rivieren en misschien wel de blauwste baaien van de Middellandse Zee - dit alles vindt u in Zuid-Frankrijk. De campings in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur zijn de beste vertrekpunten om unieke landschappen te ontdekken. Kunst en cultuur vindt u niet alleen in Marseille of Avignon: Romeinse gebouwen sieren de omgeving en op veel plaatsen kunt u in de voetsporen treden van grote schrijvers.

Geniet van het leven op een camping aan de Côte d'Azur

Ben je op zoek naar een luxe bestemming waar je een mooie kampeervakantie kunt beleven? Boek dan een verblijf op een camping aan de Côte d'Azur. Dit is een schitterend gebied aan de Middellandse Zee, dat de ideale uitvalsbasis vormt voor een bezoekje aan bestemmingen als Cannes, Nice en Monaco. De Côte d'Azur staat vooral bekend als bestemming voor miljonairs met grote jachten, maar je kunt er ook heel goed kamperen.

Verschillende soorten campings

De Côte d'Azur is een uitgestrekt gebied in het zuiden van Frankrijk. Je vindt hier veel verschillende soorten campings. Ga je met het hele gezin op pad, dan is het leuk om te kiezen voor een uitgebreide gezins- of kindercamping. Deze campings hebben veel voorzieningen zoals een zwembad en een animatieprogramma, en er zijn veel andere kinderen om mee te spelen. Ga je op reis met je partner of vrienden, dan is een kleinschalige camping midden in de natuur juist leuk. Hier kun je genieten van mooie landschappen en word je wakker door het gefluit van de vogels. ’s Avonds lees je rustig een boek en geniet je van een fles lokale wijn en lekker eten. Genieten van het leven en een welverdiende vakantie is op weinig plekken zo gemakkelijk als in Frankrijk!

Genoeg te doen in de omgeving

In de omgeving van je camping aan de Côte d'Azur is genoeg te doen. Verblijf je bij een camping aan zee, stap dan in de auto en breng een bezoek aan een van de vele bijzondere plaatsen in het gebied. Sla zeker Nice en Cannes niet over! Ook een bezoek aan het vorstelijke Monaco is een onvergetelijke ervaring. Daarnaast kun je jezelf natuurlijk ook goed vermaken op een handdoek of bedje aan zee en met een mooie wandeling door de branding.

Bereikbaarheid

Vanuit de grensstad Mulhouse is de vakantiebestemming bereikbaar via twee routes. De Route Napoléon voert 600 km langs Besançon, Bourg-en-Bresse en Grenoble naar Sisteron. Het middeleeuwse stadje in de Durance-doorbraak biedt een schilderachtige kennismaking met de lavendelstreek van de Haute-Provence.

De Route des Grandes Alpes is bergachtig. De route van 685 km loopt van Thonon-les-Bains (meer van Genève) naar Menton in de regio Alpes-Maritimes. Onderweg worden in totaal 21 Alpenpassen overgestoken, waaronder de Col de l'Iseran, met 2.770 meter de hoogste pas van de Alpen. De route is alleen begaanbaar van juni tot half oktober.

Na de grensovergang bij Saarbrücken liggen Metz, Nancy, Dijon en Lyon op de route. Als alternatief kunt u via Grenoble de poort naar de Provence oversteken, na in totaal 771 km in Sisteron. Als alternatief gaat de route vanaf Lyon recht naar het zuiden over de Route de Soleil, waar Orange de reizigers verwelkomt met een geconcentreerde lading Romeinse oudheid in de Vaucluse. Optioneel: een omweg naar het westen met een tussenstop in de prachtige kloof van de Ardèche. Als u de tolwegen wilt vermijden, moet u voldoende tijd uittrekken voor de nationale wegen vanwege de vele kruisingen. Voor sommige steden is de Franse milieusticker Crit'Air verplicht.

Bestemmingen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur

De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is ideaal om te kamperen - de diversiteit nodigt gewoonweg uit tot veel rondreizen. Naast de droomstranden en beroemde badplaatsen als Nice of Saint-Tropez is hier nog veel meer te ontdekken.

Thuis in de buitenlucht in de Haute-Provence

Het natuurparadijs Haute-Provence is niet alleen de lavendelstreek bij uitstek, maar betovert ook met een gevarieerd aanbod aan landschappen. Schilderachtige bergdorpjes liggen verspreid onder de sneeuwkappen van de Maritieme Alpen, en de Grand Canyon du Verdon is een waar Provence hoogtepunt voor actieve vakantiegangers. Gezinnen kunnen genieten van ontspannende dagen aan het kristalheldere Lac de Sainte-Croix.

Witte kliffen, blauwe baaien: De Calanques

Op korte afstand van Marseille wordt de kustlijn gekenmerkt door de diepe inhammen (Calanques) en het gelijknamige kalksteenmassief. Een wandelpad leidt langs de steile kust naar prachtige snorkelstranden, waar klimmers de kliffen sieren. Wie de sportieve route schuwt, kan in het pittoreske havenstadje Cassis een boot nemen. Bergwandelaars moeten komen van half september tot eind mei, wanneer ook de paden door het massief open zijn.

Vaucluse - cultuur en creatie in oranje en oker

De Vaucluse barst van de hoogtepunten. Een daarvan is de Mont Ventoux, de koninklijke etappe van de Tour de France met een grandioos panorama op de top. Avignon, de Romeinse stad Orange en de uitstekende Châteauneuf-du-Pape behoren tot het culturele erfgoed van de regio. De natuurlijke schoonheid van de okergroeven van Roussillon en het Luberon-massief is indrukwekkend.

Lavendelvelden

De Provence is beroemd om zijn eindeloze lavendelvelden. De paarse plantenzee is indrukwekkend en een subliem gezicht!

Middellandse Zee

De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft zoveel charmante dorpjes. Het hoogtepunt zijn echter de kleine baaien aan de Middellandse Zee met afgelegen stranden en azuurblauw water.

Kloof van de Verdon

De kloof van de Verdon is niet alleen een natuurbelevenis, maar ook populair bij recreatieve sporters. De Verdon Canyon, die meer dan 20 kilometer lang en tot 700 meter diep is, kan worden bevaren met wildwaterkajaks, biedt prachtige steile hellingen om te beklimmen en de serpentines rond de kloof zijn een paradijs voor motorrijders.

Activiteiten en excursies

De mogelijkheden om actief te zijn in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur zijn vrijwel onbeperkt, en ook aan spectaculaire bezienswaardigheden geen gebrek.

Schilderachtig landschap in de okergroeven van Roussillon

De gebouwen van het dorp lijken zich als rode blokken op te stapelen op de top. Een paar honderd meter daarachter voert het Sentier des Ocres door fantasierijke rode rotslandschappen. Uitzonderlijke fotomomenten zijn gegarandeerd; okerpigmenten voor het doek zijn ter plaatse te koop.

Îles d'Hyères - de gouden eilanden

Enkele kilometers voor de kust van Hyères vormen de autovrije eilandjes een bijzonder stukje natuurschoon in zee. Porquerolles biedt witte stranden, Port-Cros is een juweeltje voor wandelaars en duikers, en op Le Levant kunnen FFK-fans hun kleren laten vallen. Dagelijks varen er pendelboten.

Sportief natuurspektakel: de Grand Canyon du Verdon

Met een diepte tot 700 m is de Gorges du Verdon een van de diepste canyons van het continent. Wandelpaden, kajaktochten en duizenden klimroutes maken deel uit van het sportieve aanbod van de grandioze canyon. Met waterfietsen en kano's kunnen ook minder ervaren mensen zich over het water onderdompelen in het sensationele landschap.

Gastronomie

Rozemarijn, tijm, salie, oregano, dragon, marjolein, venkel en basilicum - iedereen kent de beroemde Herbes de Provence. Knoflook hoort niet alleen thuis in de alomtegenwoordige aïoli, maar ook in elke Provençaalse kookpot, gezweet in olijfolie van de hellingen van de Alpilles. Het wordt op smaak gebracht met zeezout, bij voorkeur fleur de sel, uit de Camargue.

Voornamelijk vis en zeevruchten, maar ook Provençaalse lamsgerechten worden geserveerd. Ratatouille, bouillabaisse, soupe au pistou en salade niçoise behoren tot de internationaal bekende klassiekers van de regionale keuken; de meer ruimdenkende kan zee-egel proeven. Bij fruit, groenten, vis en vlees telt vooral één ding: versheid! Alleen de uitstekende wijnen uit de streek worden langer bewaard.

Beste tijd om te reizen

Zonneschijn in overvloed - dat is bijna genoeg om het weer in de regio te beschrijven. Maar er is meer te zeggen: terwijl de zomers extreem droog en behoorlijk heet zijn, valt er van september tot mei af en toe regen, en in de winter sneeuw op grote hoogte. Met gemiddeld 2.700 tot 2.900 zonuren per jaar is het meer uw persoonlijke voorkeur die bepaalt wanneer u reist, want kamperen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is altijd mogelijk. Van juni tot oktober zijn er watertemperaturen van 20 graden Celsius en in de winter hebben wind- en kitesurfers veel plezier op zee. In het voorjaar begint de kust te bloeien en wie niet bang is voor de wind kan in het voorjaar genieten van de mooiste uitzichten als de mistral alle wolken uit de lucht veegt.