SVR Campings in Gelderland

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Gelderland

2 personen
13 campings gevonden
<
1
>

Geniet van de Veluwe en meer op een SVR camping in Gelderland

Wat is er fijner om deze vakantie de drukte en stress achter je te laten en te kamperen bij de boer? Voor vakantie op een SVR camping in Gelderland hoef je niet ver te rijden en toch laat je de hectiek van grote steden achter je. Hier geniet je van ruimte, rust en gezonde buitenlucht.

In alle rust kamperen bij de boer

Ga een weekend weg of geniet een of meerdere weken van het agrarische leven. Logeren op een SVR camping in Gelderland is een unieke ervaring: hier geniet je van gastvrijheid en het echte kamperen. Hoewel er uitstekende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn op een boerencamping, zijn er minder luxe faciliteiten zoals een zwembad, kinderdisco of grootschalige animatie. Daardoor heerst er meer rust op de camping en zorg je zelf voor vermaak, door de boer mee te helpen op het erf of activiteiten in de omgeving te ondernemen. Vaak worden er wel spelletjes of barbecueavonden georganiseerd door de eigenaars. Zij weten precies wie er op hun erf staat en zijn betrokken bij hun gasten.

Activiteiten op het erf voor kinderen

De kinderen spelen heerlijk op het erf terwijl jij geniet van de rust. Op SVR campings in Gelderland is er altijd wel iets te doen: spelen in de speeltuin, op de trampoline of rondrijden op de skelters. En kampeer je op een veehouderij, dan kan de boer vaak wel wat hulp gebruiken. De kinderen helpen mee door eieren te rapen, koeien te melken en paarden te voeren. Ze kijken toe hoe er een kalfje geboren wordt of hoe het vee naar buiten wordt geleid. Vaak is er ook kleinvee op het boerenerf te vinden, zoals geitjes, een pony of konijnen die graag geaaid worden. Aan het einde van de vakantie gaan de kinderen naar huis met een boerendiploma.

Wandelen en fietsen vanaf SVR campings in Gelderland

In de omgeving van SVR campings in Gelderland maak je de mooiste fiets- en wandeltochten door natuurgebieden en sfeervolle dorpen. Onderweg doe je bezienswaardigheden aan of strijk je neer op een terrasje. Een van de mooiste natuurgebieden in de provincie is de Veluwe, maar ook de Betuwe en de Ermelosche Heide zijn prachtig. Er ligt altijd wel een natuurgebied in de buurt van de camping, waar je niet alleen kunt wandelen en fietsen, maar ook golfen of paardrijden.

Wat is er te doen in Gelderland?

Naast recreëren in de natuur bezoek je interessante steden zoals Nijmegen en Arnhem. Bekijk het statige Paleis Het Loo in Apeldoorn of het Nederlands Openluchtmuseum en leer meer over het leven in Nederland door de eeuwen heen. Mooie dierentuinen in de provincie zijn Burgers’ Zoo en Apenheul. En is er op de camping geen zwembad, maar is het toch mooi weer? Dan kun je in het grootste buitenbad van Nederland terecht. Het Boschbad is voorzien van diverse baden, een waterspeeltuin en snelle waterglijbanen. Voor een middagje pretpark bezoek je Julianatoren met meer dan 60 attracties.