Kleines camping op de Veluwe

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleines camping op de Veluwe

2 personen
114 campings gevonden

Vakantie vieren in de natuur op een kleine camping op de Veluwe

Op een kleine camping op de Veluwe ben je omgeven door een van de mooiste natuurgebieden die Nederland te bieden heeft. De camping leent zich perfect om de regio te verkennen en je bevindt je op relatief korte afstand van de bekendste bezienswaardigheden. Spot het wildleven uit de regio, maak een wandeling, bezoek de verschillende steden in de buurt, geniet van de frisse boslucht en maak de mooiste herinneringen met het hele gezin.

Bezoek een van de vele aaneengesloten natuurgebieden

Wist je dat de Veluwe bestaat uit vele aaneengesloten natuurgebieden? In deze gebieden kun je hierdoor onafgebroken en in alle rust paardrijden, mountainbiken, fietsen en wandelen. De Veluwe vormt het grootste bosgebied van Nederland. Hier kom je op en nabij de kleine camping op de Veluwe verschillende loof- en dennenbossen tegen. Je ziet er zelfs nog de resten van de voorlaatste ijstijd. Enorme gletsjers vormden er destijds stuwwallen.

Breng een bezoek aan het unieke Kootwijkerzand

Naast machtige bossen is er nog veel meer natuur te verkennen vanaf een van de kleine campings op de Veluwe. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het unieke Kootwijkerzand. Dit landschap is deels zandverstuiving en deels mos- en grasland. Hierdoor wordt het in de zomer erg warm (tot wel 50 graden) en in de nacht daalt de temperatuur tot 10 graden. Een uniek stukje natuur dat zeker het bezoeken waard is. De meeste gebieden in deze regio zijn aangeplant en hierdoor uitstekend geschikt om te voet te ontdekken. Een van de meest bekende gebieden is de Harskamperdennen, waar je je met het gezin een middag uitstekend vermaakt.

Spot wilde dieren dicht bij de kleine campings op de Veluwe

De mini camping op de Veluwe is de perfecte uitvalsbasis voor het spotten van wilde dieren. In de ochtend wissel je de wekker op je smartphone in voor het geluid van eekhoorntjes en vogels. Ook is tijdens een wandeling in het gebied de kans erg groot dat je verschillende dieren tegenkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een of meerdere edelherten. Leuk weetje: deze dieren waren halverwege de 20e eeuw bijna verdwenen, maar door een intensief programma lopen ze weer vrij rond in de natuur. Daarnaast heb je kans een everzwijn tegen te komen. En met een beetje mazzel spot je het allergrootste dier dat op de Veluwe rondloopt: de Europese bison.

Bezoek leuke steden op en rondom de Veluwe

De Veluwe staat in het teken van natuur en rust. Maar in de nabije omgeving liggen ook verschillende leuke plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn, zoals de steden Arnhem, Epe, Apeldoorn en Wageningen. Sla je een citytrip liever over? Dan bieden attracties zoals Paleis het Loo en de Apenheul met loslopende apen een prima alternatief.