Last minute kamperen in de Atlantische Loirestreek

In samenwerking met Regio Pays de la Loire

In Loire overheersen groen en blauw. Het groen van ‘de tuin van Frankrijk’ en het blauw van de zee en de rivier de Loire. Zo staat deze regio in Frankrijk bekend. Campings in de Atlantische Loirestreek staan in een schitterend landschap met valleien, bossen, én stranden. De Rivier de Loire stroomt kronkelend door de hele regio met aan de oevers honderden imposante kastelen. Vanaf de camping is er genoeg te beleven. Niet alleen in de afwisselende natuur maar ook in de vele schilderachtige dorpjes en historische steden zoals Angers, Le Mans, Saumur of Nantes. Het is een veelzijdig gebied waar je een groot aantal campings kunt boeken via anwbcamping.nl

Campings Loire
© Aurelie Stapf Porteurdesonge

Tussen de Atlantische Oceaan en de Loire

Zit je op een camping aan of in de buurt van het strand? De Atlantische Loirestreek heeft een 450 kilometer lange gevarieerde kustlijn, met rotsen en 160 kilometer aan zandstranden. Langs de kustlijn Côte de Lumière zijn er genoeg gezellige badplaatsen te vinden zoals La Baule of Les Sables d’Olonne.

Meer in het binnenland, in de Loire-vallei waarvan een deel tot het werelderfgoed van de UNESCO behoort, zijn er prachtig gelegen campings bij pittoreske dorpen met oude straatjes met kunstateliers, cafés en middeleeuwse tuinen. En natuurlijk mag een bezoek aan een van de vele Loire-kastelen en beroemde wijngaarden niet ontbreken. Er is er altijd wel eentje in de buurt te vinden.

© S. Gaudard

Opzadelen in dé fietsregio van Frankrijk!

Er zijn in de Atlantische Loirestreek meer dan 3000 kilometer aan fietspaden. De routes zijn over het algemeen vlak en toegankelijk voor jong en oud, met of zonder e-bike. La Vélodyssée is een van de bekendste fietsroutes van maar liefst 1200 km! In deze regio begint de route in Nantes en volgt deze de Loire tot aan de monding. De route daalt vervolgens af langs de Atlantische kust tussen duinen en bossen: van de grote stranden van Saint-Brevin of Saint-Jean-de-Monts via de kleine geheime baaien van de charmante haven van Pornic, de sardinehaven van Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de corniche van de Vendée tot de surfspots van Brétignolles. Het is zelfs mogelijk om te stoppen op de eilanden Yeu en Noirmoutier!

© aurelie-stapf

Campings in de Loire

Meer campings in de Loire

Headerbeeld © S. Gaudard