Camping Lombardije

113 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Lombardije

Geselecteerde Campings

San Francesco Camping Village
Favorieten
San Francesco Camping Village

Italië / Lombardije / Desenzano del Garda

ANWB Camping LogoInspectie

3.7Goed(56Recensies)

Alle 113 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Lombardije

Direct boekbaar
Camping Covelo
Favorieten
Camping Covelo

Italië / Lombardije

5.0Buitengewoon(3Recensies)

Dichtbij het strandRestaurantBroodservice

Huuraccommodaties (8)

Direct boekbaar
Concept Village Piccola Gardiola
Favorieten
Direct boekbaar
Camping Montorfano
Favorieten
CKE discount
Alle 113 Campings
Alle 113 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings113
Beoordelingen van campings2.074
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
San Francesco Camping Village
Camping Village San Francesco: vakantie aan het water Camping Village San Francesco heeft een eigen grasstrand van 300 meter lang met bomen die de nodige schaduw bieden. Vanuit hier heb je een pracht… Camping profielpagina

Glamping in Italië

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Covelo
Camping Covelo

Lombardije is een van de grootste regio's van Italië en biedt bezoekers gevarieerde, meestal heuvelachtige landschappen, veel meren om af te koelen op warme vakantiedagen, en tal van sport- en vrijetijdsactiviteiten die kamperen in Lombardije onvergetelijk maken.

De campings in Lombardije gelden als zeer gezinsvriendelijk en staan garant voor een geslaagde vakantie voor jong en oud met spel en plezier!

Camping in Lombardije

Wil je met de auto, caravan en camper op vakantie naar Italië? Bekijk dan snel ons aanbod aan campings in Lombardije, Noord-Italië. Deze regio staat vooral bekend om het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore. Modeliefhebbers kunnen niet voorbij aan hoofdstad Milaan. Wij hebben ongeveer 50 campings voor je geselecteerd waar je alle comfort vindt waar je naar op zoek bent. Maak een keuze aan de hand van de ANWB-score en de beoordeling van kampeerders, en maak gebruik van het filter aan de linkerkant.

Ontspannen op de camping

Voordat de vakantie begint, hebben jij en de kinderen al veel voorpret, maar als de reis achter de rug is, kan de vakantie pas echt beginnen. Terwijl de kinderen naar het zwembad rennen, klappen de volwassenen de campingstoel uit en genieten ze van een glas Italiaanse wijn.

Genieten van de Italiaanse zon

Je gaat niet voor niets naar Italië op vakantie: je wilt natuurlijk van de zon genieten! Op een camping in Lombardije waan je je in een paradijs. De diepblauwe meren lenen zich uitstekend voor een boottocht in de natuur. Maar de camping zelf biedt ook genoeg mogelijkheden voor vermaak: zo kunnen de kinderen er lekker spelen in de speeltuin. Hebben jullie trek gekregen? Haal dan een echte Italiaanse pizza in het restaurant!

Leuke uitstapjes maken

Je verblijft op een camping in een prachtige omgeving, waar je al het comfort vindt dat je je maar kunt wensen. Toch is het zonde om op je kampeerplek te blijven, want de regio Lombardije is zó mooi en veelzijdig! Maak een wandeling in de Alpen of bezoek de historische centra van steden als Brescia, Bergamo en Milaan om flink wat cultuur op te snuiven.

Bereikbaarheid

Milaan, de hoofdstad van Lombardije, is voor veel Duitsers niet zo ver weg. De afstand tussen de Duitse stad München en Lombardije is ongeveer 500 km en kan gemakkelijk in één dag worden afgelegd. De wegen zijn goed onderhouden en bewegwijzerd; alleen in het hoogseizoen, dus in de zomermaanden juli en augustus, kunnen er meer files zijn. Er zij ook op gewezen dat u absoluut een vignet nodig hebt wanneer u Oostenrijk of Zwitserland doorkruist.

Vanaf München nemen caravanners en camperaars de route richting Innsbruck en rijden op de A22 via de Italiaanse grens, Bolzano en Trento naar hun respectieve bestemmingen in Lombardije. Voor alle vakantiegangers uit het zuidwesten van Duitsland loopt de snelste route via Zwitserland en de St. Gotthardtunnel naar Lombardije.

De route vanuit München via de Brenner-snelweg in Oostenrijk is erg populair vanwege het spectaculaire panorama dat de route bijzonder aantrekkelijk maakt. Het slingert door dromerige dorpjes en Italiaanse landschappen en zorgt voor een aangename en ontspannen reis, niet in de laatste plaats vanwege de bespaarde tolkosten.

Bestemmingen in Lombardije

Kamperen in Lombardije maakt indruk met fantastische meer- en berglandschappen, spannende steden en een schat aan plaatsen die het ontdekken waard zijn. Of het nu gaat om de bruisende culturele metropool Milaan met zijn talloze bezienswaardigheden of het Gardameer met zijn enorme aanbod aan watersporten: Lombardije is altijd een belevenis!

Milaan

Milaan is een levendige Italiaanse metropool en vormt tevens het centrum van Lombardije. Eeuwen van kunst- en cultuurgeschiedenis komen hier samen. Milaan wordt ook internationaal beschouwd als het hoofdkwartier van mode en design, wat wordt bevestigd door de talrijke winkelcentra en -mijlpalen. Grote modeketens, luxueuze winkels en boetieks, maar ook chique restaurants en kleine cafés nodigen uit tot flaneren en vertoeven. Cultuurliefhebbers vinden hier wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de Dom van Milaan, die ooit in gotische stijl werd gebouwd, of het Teatro alla Scala, een van de belangrijkste operagebouwen ter wereld.

Het Gardameer

Het Gardameer is een van de bovenste Italiaanse meren en wordt ook beschouwd als het grootste meer van Italië. Met zijn azuurblauwe water, weelderige mediterrane vegetatie en bergachtige achtergrond trekt het jaar na jaar talrijke bezoekers en is het een van de populairste bestemmingen voor kampeerders in deze regio.

Gasten kunnen zich hier verheugen op een breed scala aan watersporten, van windsurfen en duiken tot jetskiën en kanoën. Zwemvakanties aan het meer en actieve vakanties in de bergen kunnen in Lombardije gemakkelijk worden gecombineerd.

Brescia

In Noord-Italië is Brescia een interessante bestemming voor kampeerders. Met het voormalige klooster Santa Giulia met het gelijknamige museum, waar Romeinse bronzen beelden en middeleeuwse fresco's te bewonderen zijn, is er een bezienswaardigheid voor geschiedenisliefhebbers. Die kunnen ook kiezen voor het kasteel van Brescia op de heuvel Cidneo, dat met zijn vestingmuren, ophaalbrug en museum waardevolle inzichten geeft in het verleden van Brescia.

Activiteiten en excursies

Lombardije maakt indruk met gevarieerde terreinen en een overweldigende natuur - een paradijs voor actieve vakantiegangers met tal van spannende sport- en vrijetijdsactiviteiten voor het hele gezin.

Fietsen en wandelen

De bergen in Lombardije nodigen uit om de Adamello of andere toppen te beklimmen. Trekking en mountainbiketochten zijn ook populaire activiteiten om de valleien en de rest van de regio te verkennen. Na een bewogen excursie per fiets of te voet lonkt het Lombardische heuvelland met zijn thermale baden, die rust en ontspanning bieden na het sporten.

Excursie naar de Sacri Monti

De heilige bergen, met in totaal negen uitgebreide kapelcomplexen en andere bedevaartplaatsen, behoren ook tot de populairste excursiebestemmingen in de directe omgeving. Twee van deze heilige bergen, de Sacro Monte di Ossuccio en de Sacro Monte di Varese, liggen in Lombardije. Deze historische plaatsen, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, werden in de 16e en 17e eeuw gebouwd op bergen en meren.

De Sacri Monti vertellen het verhaal van Christus en herbergen prachtige kunstwerken, schilderijen en beeldhouwwerken. Al eeuwenlang komen mensen naar de bedevaartsoorden op zoek naar troost en hulp.

Gastronomie

De keuken van Lombardije geldt als gevarieerd en typisch mediterraan. Gasten kunnen hier genieten van tal van heerlijke delicatessen die kenmerkend zijn voor Italië, maar ook van bijvoorbeeld de verfijnde moleculaire keuken. De culinaire specialiteiten in Lombardije variëren van heerlijke risotto met saffraan en eiersoep uit Pavia tot de beroemde Milanese schnitzel, die een absolute aanrader is. Natuurlijk staan er altijd verschillende soorten pasta op het menu, zoals de boekweitpasta pizzoccheri. De Lombardische keuken wordt afgerond met zondig lekkere kazen: kaasliefhebbers waarderen vooral de klassieke gorgonzola, mascarpone voor zoete desserts en de beroemde Grana Padano, die een must is voor elk pastagerecht.

Beste tijd om te bezoeken

Het gematigde continentale klimaat van Lombardije zorgt voor hete, droge zomers en zachte winters. Door de verschillende landschappen kan het weer nogal variëren: Terwijl de Povlakte bijvoorbeeld een van de warmste regio's van Italië is, hebben de bergen zelfs een alpien klimaat.

De zomermaanden juli en augustus zijn bijzonder geschikt voor een ontspannen vakantie aan het meer met het hele gezin, omdat het dan het warmst is, met temperaturen tot 30 graden Celsius. Het koele, diepblauwe water van de meren belooft een verfrissende afkoeling.

Actieve vakantiegangers en cultuurliefhebbers geven de voorkeur aan de maanden april, mei, september en oktober om zich te vergapen aan de vele bezienswaardigheden of te profiteren van het verleidelijke sportaanbod bij mildere temperaturen.