Vakantiehuizen in Beieren

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Beieren

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Magische bossen en wereldstad München vanaf een vakantiehuis in Beieren

Op slechts 900 kilometer vanaf Utrecht wandel je in de betoverende bossen van het Zuid-Duitse Beieren. Trek vanuit je vakantiehuis in Beieren langs besneeuwde bergtoppen, sierlijke kastelen en middeleeuwse dorpjes. Bovendien ligt de bruisende wereldstad München dichtbij.

Het sprookjesachtige kasteel Slot Neuschwanstein

Wellicht het beroemdste kasteel van Beieren is Slot Neuschwanstein in Schwangau. Het betoverende kasteel torent boven een steile rots uit. Ooit gaf Koning Lodewijk II van Beieren de opdracht voor de bouw van het kasteel, maar hij heeft niet veel van de ruimtes in het bouwwerk gebruikgemaakt. Na de dood van de koning werd in 1886 het kasteel geopend voor het publiek.

De bruisende hoofdstad München

Maak vanaf je vakantiehuis in Beieren een tussenstop bij de sfeervolle hoofdstad van de streek, München. Bezoek bijvoorbeeld de Königlicher Hirschgarten. Dit is de grootste biertuin van zowel München als Beieren en biedt plaats aan maar liefst 8000 bierdrinkers. Daarnaast vind je in de stad allerlei musea en bijzondere architectuur. Ga bijvoorbeeld naar de imposante Frauenkirche. Daarnaast zijn het gezellige stadshart Marienplatz en de Viktualienmarkt een aanrader.

De boeiende middeleeuwse stad Regensburg

Een andere stad die je zeker niet mag overslaan is Regensburg. Deze schitterende middeleeuwse plaats staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Interessante bezienswaardigheden zijn de dom, de brug over de Donau, het Domschatzmuseum, de Krauterermarkt met de kerk St. Johann, de historische Adler-apotheek en het patriciërshuis Heuport. Verder beschikt de stad over de grootste kroegendichtheid van heel het land.