Campings langs de Moezel

2 personen
10 campings gevonden
<
1
>

Camping Moezel: kampeer in een romantisch wijnlandschap

Op een camping aan de Moezel verblijf je op een van de mooiste plekken in Europa. Je kampeert rechtstreeks aan de rivier en daarnaast vertoef je ook nog eens in een romantisch wijnlandschap. Bovendien hoef je niet eens lang te rijden om in een andere wereld te komen, want vanaf Maastricht ben je binnen 2 uur in het prachtige Moezelgebied! Wat wil je nog meer?

Ontdek het Moezeldal

Het Moezeldal is wereldberoemd vanwege de vele wijn die er vandaan komt. Bovendien kent het een eeuwenoude geschiedenis die teruggaat naar het Romeinse en Keltische tijdperk. Het zijn namelijk de Romeinen die de basis hebben gelegd voor het prachtige wijnlandschap. Verder speelt ook het mediterrane klimaat een belangrijke rol. Dompel je onder in het wijngebied, en wandel, fiets en neem deel aan een wijnproeverij.

Trier: verken de oudste stad van Duitsland

Tijdens je verblijf op een camping aan de Moezel mag je Trier niet missen. Trier is de oudste stad van Duitsland en is de thuisbasis van allerlei Romeinse bouwwerken en religieuze heiligdommen. De stad van meer dan 2000 jaar oud biedt echter nog veel meer. Het bruist er, mede dankzij de hogeschool, universiteit, trendy uitgaansgelegenheden en een veelzijdig winkelaanbod. En natuurlijk ga je uit eten en drink je er een Moezelwijn bij!

Maak een wandeling of fietstocht langs de Moezel

De oevers van de Moezel lenen zich uitstekend voor een wandeling of fietstocht. Er liggen meerdere wandel- en fietsroutes, dus fiets je continu door bossen, langs wijngaarden en over romantische paden. Bovendien kent het Moezelgebied meerdere sprookjesachtige wijndorpen als Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem, ideaal voor een tussenstop of om op adem te komen. Heb je geen fietsen mee? Op een camping aan de Moezel of in de verschillende dorpen huur je veelal goedkoop fietsen.

Burg Eltz: onbeschadigd pronkstuk

Burg Eltz ligt in de plaats Wierschem en kenmerkt zich door zowel een middeleeuwse stijl als een renaissancestijl. Aan deze burcht is meer dan 500 jaar gebouwd. Het is een van de mooiste kastelen in Duitsland en is bekend vanwege de vele torens. Dit reusachtige en imposante kasteel heeft iets magisch en dit komt mede door zijn ligging op een steile rots, midden in het Eltzer bos. Het is al meer dan 34 generaties lang de woonplaats van de familie Eltz en het werd nooit veroverd of vernietigd.