Camperplaatsen in Frankrijk

  • Bron van inspiratie voor iedere camperaar
  • Overzicht van de mooiste camperplaatsen
  • Uitgebreide informatie

Camperplaatsen in Frankrijk

2 personen
378 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Vive la vie op camperplaatsen in Frankrijk

Frankrijk is een land met vele gezichten, met grote wereldsteden als Parijs en stille natuurgebieden waar je in alle rust wandelt. Vanaf een van de camperplaatsen in Frankrijk krijg je de kans om deze veelzijdigheid zelf te ervaren. Duik in zee, fiets door de bossen of maak kennis met geschiedenis in een van de historische kastelen in de omgeving. Dankzij de camperplaatsen bij ANWB Camping ontdek je Frankrijk op de meest comfortabele manier.

Bestemmingen voor iedereen

Er zijn altijd wel camperplaatsen in Frankrijk die bij je gezelschap passen. Zo telt het land genoeg kindvriendelijke campings, waar de kleintjes urenlang in de speeltuin spelen of op hoge snelheid van de waterglijbaan razen. Ga je liever voor simpel? Geniet van de rust op een echte natuurcamping, waar eenvoud en stilte centraal staan. Een bruisende camperplaats aan de rand van de stad is ook mogelijk.

Uitwaaien aan de kust

Frankrijk heeft de meest uiteenlopende kustlijnen, van de mediterrane sfeer aan de Côte d'Azur tot de robuuste roze granietkust in Bretagne. Terwijl de kinderen elkaar uitdagen met beachvolleybal geniet jij van de warmte op een zonovergoten strand. Wandel over het zachte zand om heerlijk uit te waaien of strijk neer bij een van de strandtenten, waar je onder het genot van verse vis de zon in zee ziet zakken.

Dichtbegroeide bossen en hoge bergen

Enkele camperplaatsen in Frankrijk liggen prachtig beschut tussen de bossen, bijvoorbeeld in de Jura of bij het grootste bos van het land: het bos van Orléans. Hier wachten kletterende watervallen en stille meren op je, perfect voor een rustgevende wandelingen. Avonturiers voelen zich helemaal op hun plek op camperplaatsen in de bergen van Frankrijk. Klim naar de top van de ronde bergtoppen van de Vogezen of trotseer de hoge pieken van de Alpen.

Een land vol geschiedenis

Eeuwenoude cultuur is altijd in de buurt van camperplaatsen in Frankrijk. Zo ontdek je historische kastelen langs de oevers van de Loire, met Château Chambord als een van de hoogtepunten. De renaissance is hier voelbaar en vanaf een van de 365 torens bewonder je het uitgestrekte landschap. Bezoek culturele steden zoals het beroemde Parijs, Nice of Bordeaux. Het eeuwenoude klooster aan de top van Mont Saint-Michel is ook het bezoeken waard. Hier waan je je meteen in een middeleeuwse stad, rechtstreeks uit een sprookje.