Natuurkampeerterreinen

  • Rust, ruimte en veel privacy
  • Geen animatieteams, stacaravans of kantines
  • Aandacht voor natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie

Natuurkampeerterreinen

2 personen
11 campings gevonden
<
1
>

Je bent altijd verzekerd van veel stilte en rust

Stilte en rust, dat is wat je mag verwachten op een natuurkampeerterreinen. Een massale camping met veel geluid en animatie zul je hier niet snel verwachten. Dit maakt deze kampeerterreinen uitermate geschikt voor het lezen van een goed boek en er zijn genoeg ingrediënten voor een ontspannen vakantie zonder onnodige poespas. De meeste natuurkampeerterreinen zijn klein tot gemiddeld van omvang. Dit betekent dat er nooit meer dan 250 staanplaatsen zijn, waardoor je een knusse en intieme sfeer ervaart. Ook liggen er geen elementen die voor geluidsoverlast kunnen zorgen, zoals snel- en spoorwegen, in de buurt van het terrein.

Een landelijke uitstraling blijft altijd behouden

Een natuurkampeerterrein staat vooral bekend om kleinschaligheid en hierop zijn alle voorzieningen afgestemd. Je bent wel van alle gemakken voorzien die je ook van thuis gewend bent. De sanitaire faciliteiten zijn in uitstekende staat, waardoor je iedere ochtend en avond geniet van een warme en comfortabele douche. Grote zwemparadijzen, animatieteams, speeltuinen en uitgebreide sport- en spelmogelijkheden kom je op deze kampeerlocaties echter niet tegen. Ook is het meestal noodzakelijk om voor een hapje eten de camping te verlaten. Maar geen zorgen: in de nabije regio zijn tal van leuke terrassen en restaurants gevestigd, waar je direct kennis kunt maken met de lokale bevolking en regionale specialiteiten.

Campers, auto's en radio’s zijn niet toegestaan

Omdat rust en stilte centraal staat op deze groene campings zijn in veel gevallen campers, auto's, radio's en alles wat voor verstoringen zorgt niet toegestaan. Hierdoor blijft de natuur in zijn oorspronkelijke staat en blijft de regio aantrekkelijk voor wildleven. Uiteraard mag je met je voertuig wel het terrein op om je kampeerplaats op- en af te bouwen, maar in veel gevallen zijn er speciale parkeerplaatsen waar je je auto tussentijds parkeert.

Kies uit verschillende locaties door heel Europa

Groene campings zijn door heel Europa te vinden, maar de meeste liggen in Nederland en Frankrijk. Kies er bijvoorbeeld voor om te kamperen aan de prachtige kust en de Waddeneilanden of de glooiende heuvels in Limburg. Ga je liever buiten Nederland op vakantie? Geniet van de veelzijdige landschappen en charmante dorpjes in Frankrijk. Hier kun je eindeloos wandelen, fietsen of watersporten en ervaar je de ultieme vrijheid midden in de natuur.