Vakantiehuizen in Spanje

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Spanje

2 personen
65 campings gevonden

Een zonovergoten vakantie in een vakantiehuis in Spanje

Een kilometerslange kustlijn vol idyllische costa's, het temperamentvolle Andalusië in het zuiden of de bruisende steden als Madrid en Barcelona; vanuit een vakantiehuis in Spanje kun je alle kanten op. Het land in het zuidwesten van Europa vormt met zijn rijke cultuur en historie en smakelijke tapas, al jaren een populaire bestemming onder Nederlanders.

De bijzondere cultuur van Catalonië

Dankzij de unieke geschiedenis en de bijzondere taal en keuken, voel je direct dat Catalonië een apart deel vormt van de rest van Spanje. Het is dan ook geen verrassing dat de inwoners van deze streek zich allereerst Catalaans voelen, daarna Spanjaard. Bezoek deze intrigerende regio tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Spanje en laat je verrassen door de rijkdom aan gotische en romaanse gebouwen. De populairste kustgebieden van deze streek zijn de Costa Dorada en Costa Brava. Uiteraard mag een bezoek aan de stad Barcelona met de Sagrada Familia en Camp Nou niet worden overgeslagen. Natuurliefhebbers bezoeken het natuurpark Zona Volcànica de la Garrotxa. In dit bijzondere gebied bevinden zich maar liefst dertig vulkanen die wel 160 meter hoog zijn en anderhalve kilometer breed. Tezamen met het vochtige klimaat en het wonderschone groen wandel je hier in een bizar landschap.

De temperamentvolle streek Andalusië

De schitterende Zuid-Spaanse regio Andalusië biedt reusachtige bergen, brede zandstranden, authentieke historische architectuur en schilderachtige dorpjes. Deze regio staat bekend om de flamenco, de populaire dans- en muzieksoort die je in vrijwel elke kroeg hoort. Maak tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Spanje kennis met de streek en bezoek de imposante moskee-kathedraal van Córdoba of het waanzinnige Plaza España in Sevilla. Strandliefhebbers bezoeken de brede zandstranden van Marbella en Málaga, die tot de beste van de streek behoren.

Ongerepte natuur in Extremadura

De letterlijke vertaling van de streek Extremadura betekent extreem zwaar. De traditionele boerenbevolking heeft dan ook in deze streek tot in de jaren vijftig moeten vechten voor hun bestaansrecht. Tijdens het verblijf in een vakantiehuis in Spanje maak je in deze streek dan ook kennis met een trotse bevolking en uitgestrekte landerijen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude gebouwen. De regio is met name populair vanwege de verscheidene stuwmeren en de ongerepte natuur. Daarnaast is de stad Mérida een aanrader. Hier vind je verscheidene Romeinse overblijfselen, zoals een Romeins theater, een amfitheater en de tempel van Diana.