Vakantie Frankrijk

2 personen
3288 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Een vakantie in Frankrijk is eigenlijk altijd een goede keuze. ANWB Camping biedt meer dan 3000 campings in Frankrijk aan. Er valt dus genoeg te kiezen, wat je voorkeuren ook zijn. Het is een echt kampeerland. Dat betekent dat de campings van hoog niveau zijn, zowel qua faciliteiten als qua ligging en sfeer. Bovendien is het goed bereikbaar vanuit Nederland, vaak ben je er binnen een dag. Tot slot is het natuurlijk een prachtig land, met geweldige natuur, cultuur en gastronomie. Met een vakantie in Frankrijk zit je als kampeerder altijd goed!

Goed voorbereid op reis

Je gaat op vakantie om even heerlijk tot rust te komen. Het is dus wel zo fijn als alles geregeld is, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering, een overzicht van belangrijke adressen en telefoonnummers en de juiste reisdocumenten. Wanneer je met de auto naar Frankrijk gaat, zijn er nog wat extra dingen om aan te denken. Vergeet de volgende verplichte zaken niet:

  • een gevarendriehoek;
  • een veiligheidshesje (moet op een goed bereikbare plaats worden bewaard); en
  • een alcoholtest (verplicht, maar staat geen boete op). 

Verder is het aan te raden om reservelampen mee te nemen. Wanneer je dit alles voorbereid hebt, staat niets een zorgeloze vakantie in Frankrijk in de weg!

Nummer 1 vakantiebestemming

Sinds jaar en dag is Frankrijk voor Nederlanders de nummer 1 vakantiebestemming. Daar zijn hele goede redenen voor. Ten eerste is er natuurlijk het heerlijke klimaat. Of je nou een liefhebber van mild weer bent of wil bakken in de gloeiende zon: er is een streek in Frankrijk waar je terecht kunt. Verder is er prachtige natuur: groene heuvels, witte stranden, machtige bergen, woeste zee, groene bossen en alles ertussenin.

Vergeet ook de rijke Franse cultuur en historie niet. In het hele land wemelt het van de historische monumenten, kunst en authenticiteit. Een vakantie in Frankrijk biedt te veel om op te noemen, maar één ding kunnen we niet onbenoemd laten. Dat is de fantastische gastronomie, met de meest verfijnde keuken van Europa.

Soorten campings

Omdat er in Frankrijk zoveel campings zijn, is er veel te kiezen. Als je je kinderen bijvoorbeeld meeneemt, kan je voor een kindercamping kiezen. Deze campings zijn geselecteerd op animatie, een speeltuin en een zwembad, zodat het hele gezin tevreden is. Anderen houden meer van een rustige charmecamping, om geheel tot rust te komen in de prachtige natuur. Wie daarvoor kiest, is verzekerd van een persoonlijke behandeling en idyllische kampeerplaats. Voor sommige vakantiegangers gaat er niets boven zilte zeelucht. Zij kiezen voor een camping direct aan zee. Zo kan iedereen zijn eigen ideale vakantie in Frankrijk samenstellen.