Campings aan een rivier

  • Selectie van campings gelegen langs een rivier
  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings aan een rivier

2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Campings aan de rivier: voor een onvergetelijke kampeervakantie

Kamperen aan het water biedt altijd vertier. Gelukkig zijn er talloze campings aan de rivier beschikbaar waar je een fijne kampeervakantie tegemoet gaat. De weldaad van het water en een natuurrijke omgeving zijn perfecte ingrediënten om te ontspannen. Leg je handdoek neer op het zand, nip aan een lekker koel drankje en lees een goed boek. Geniet van de warme zon op je huid en geef je vitamine D een flinke boost!

Waterpret voor kinderen

Kamperen aan een rivier of meer betekent volop waterpret voor kinderen. Dammetjes bouwen, pootjebaden, zwemmen, bootje varen of vissen; natuurwater biedt volop mogelijkheden. Ze hoeven zich dus beslist niet te vervelen. Soms heeft een camping ook een glijbaan die uitkomt op het water. Een kampeervakantie aan het water biedt kinderen daarom volop waterplezier en een onvergetelijke kampeervakantie. Tip: vergeet niet om kinderen in te smeren, want aan en in het water verbranden ze snel.

Riviercampings in Nederland

In Nederland op zoek naar een camping aan de rivier? Kampeer bijvoorbeeld in de Betuwe aan de Linge of vertoef met het gezin aan de Lek in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Zelfs in de meest zuidelijke provincie Zuid-Limburg zijn riviercampings te vinden. Bouw samen met je kinderen prachtige zandkastelen of ga gezellig pootjebaden. Na een lange en enerverende dag aan het water sluit je de dag af met een smakelijke barbecue of je gaat gezellig een hapje eten in het campingrestaurant.

Kamperen in het buitenland

Verblijf je graag in het buitenland? In Frankrijk, Duitsland, België, Spanje en Italië bevinden zich talloze riviercampings. Wat dacht je van een vakantie in de Belgische Ardennen dicht bij La Roche. Er zijn allerlei watersporten te beoefenen waardoor je een actieve vakantie tegemoet gaat. De Dordogne in Frankrijk is ook een fijne kampeerbestemming als je graag aan het water vertoeft. Hiermee ontwijk je het massatoerisme aan de drukke kust zonder dat je iets tekort komt.

Tips in je zoektocht naar een riviercamping

Maak het jezelf gemakkelijk in je zoektocht naar een camping aan de rivier en bepaal wat jij belangrijk vindt. Wil je een camping met alleen basisvoorzieningen of gaat je voorkeur uit naar luxe faciliteiten? Selecteer op wat voor jou bijdraagt aan een geslaagde kampeervakantie. Animatie en activiteiten zijn bijvoorbeeld interessant als je met het gezin op vakantie gaat, terwijl je als senior wellicht meer behoefte hebt aan rust en privacy.

Watersportactiviteiten aan de rivier

Campings aan de rivier zijn bij uitstek geschikt voor watersporters. Zeilen, surfen, kanoën en zwemmen zijn populaire watersporten. Geniet bijvoorbeeld van een zeilvakantie aan het Italiaanse Gardameer of speel met je vrienden een potje waterpolo aan een Nederlandse rivier. Waar je keuze ook op valt, campings aan de rivier zijn een prima manier voor een onvergetelijke kampeervakantie en geven je een écht vakantiegevoel.