Kamperen in Nederland

Vakantie in Nederland

Kamperen in eigen land

Ons eigen kleine kikkerlandje is nog niet zo’n gekke kampeerbestemming. Want wat hebben we eigenlijk mooie steden, stranden en natuurgebieden. Het is hoog tijd voor de herontdekking van ons eigen Nederland. Er zijn veel verschillende campings te vinden voor jong en oud. Je kan staanplaatsen boeken maar ook bungalows, trekkershutten en stacaravans. Heb je geen tent, maar wil je wel ervaren hoe het is? Je kan diverse tenten huren, zoals een ingerichte safaritent.

Wat te doen in Nederland

Nederland heeft heel wat te bieden: Van de hunebedden in Drenthe tot de uitgestrekte stranden langs de Noordzeekust. Langs het water vind je prachtige Hanzesteden en middeleeuwse vestingstadjes, verder landinwaarts zijn het historische brinkdorpen en rietgedekte boerderijen die je op je tochtjes tegenkomt. Wat zijn we toch eigenlijk verwend. Maar dit is zeker nog niet alles. Ga eens op ontdekking in Friesland, een echt landje apart waar het grootste gedeelte van de bevolking een eigen taal spreekt. Hop van de Veluwe naar de Betuwe en de Achterhoek, zonder de provinciegrenzen over te steken: zo afwisselend is Gelderland.

De populairste campings in Nederland

Fiets- en wandelcampings

Fietsen is een feest in eigen land, want het fietsroutenetwerk brengt je waar je maar wezen wilt. Onderweg kom je altijd wel langs een leuk terras voor koffie met appeltaart. Pak een veerpontje over de rivier om je actieradius nog wat te vergroten en onderweg geniet je meteen van het vaartochtje. Ga je liever te voet naar de camping? Dat kan uiteraard ook. ANWB Camping heeft speciaal fiets- en wandelcampings uitgezocht.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Nederland? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Op de toeristische toer

 • Giethoorn

  De huizen zijn allemaal op eilandjes gebouwd in ‘het Venetië van het noorden’. Huur een fluisterbootje en vaar onder de hoge bruggetjes door naar een leuk terrasje aan het water.

 • Groningen

  Super gezellige studentenstad. Pik een terrasje op de Grote Markt met het historische Goudkantoor en de sfeervolle Vismarkt, ontdek de hofjes en natuurlijk de Martinitoren.

 • Havenstadjes aan het IJsselmeer

  Volendam, Marken, Edam en Monnickendam zijn eeuwenoude havens die hun rijkdom hebben vergaard met handel en visserij. Nog altijd leggen er heel wat bootjes aan en sommige mensen lopen zelfs in klederdracht.

 • Amsterdam

  Het Rijksmuseum, Anne Frank Huis en het Stedelijk Museum vormen slechts het spreekwoordelijke topje van de ijsberg. Wat is hier veel te beleven. Las ook tijd in voor een café bezoekje in de Jordaan.

 • Deltawerken

  Onze waterwerken zijn echt iets om trots op te zijn. Ontdek de Oosterscheldekering die zorgde voor het ontstaan van Nationaal Park de Oosterschelde en bezoek het Watersnoodmuseum in Zeeland.

Kampeerthema's in Nederland

Shop alles voor je kampeervakantie in Nederland bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Nederland in de webshop van ANWB.