Campings in de Dordogne

  • De mooiste dorpjes van Frankrijk
  • Grandioze gastronomie
  • Een waar paradijs voor wandelliefhebbers

Campings in de Dordogne

2 personen
86 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Dordogne-Périgord, een veelzijdige regio

Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, ten oosten van wijnstad Bordeaux, tref je de prachtige en veelzijdige regio Dordogne-Périgord, een populair gebied onder kampeerders. Je vindt hier niet alleen het echt landelijke Frankrijk met adembenemende natuur en prehistorisch grotten maar ook prachtige oude kastelen Niet voor niets is dit gebied door Unesco aangewezen als werelderfgoed.

De prehistorie

Op de camping in de Dordogne is de prehistorie nooit ver weg. Het is geen toeval dat onze verre voorouders hier duizenden jaren geleden kwam wonen. Beroemde grotschilderingen zijn te vinden in Lascaux. Meerdere generaties holenmensen hebben hier indrukwekkende tekeningen achtergelaten. De meer dan tweeduizend tekeningen tonen mensen, dieren en symbolen en bieden een inkijk in de belevingswereld van onze verre voorouders. De originele grot is afgesloten, om schade te voorkomen. Er is echter een exacte replica in de buurt geopend, genaamd Lascaux II. Lascaux is de beroemdste, maar lang niet de enige prehistorische bezienswaardigheid in de Dordogne. 15 van de 147 prehistorische vindplaatsen zijn geclassificeerd als wereld erfgoed en staan op de UNESCO World Heritage Sites.

De mooiste dorpjes van Frankrijk

De uit goudkleurig steen opgetrokken dorpjes van de Dordogne geven de streek een geheel eigen gezicht met mooie gebouwen, historische kastelen en Romaanse kerken. Tien ervan hebben de eer om bij de ‘Plus beau villages de France’ (mooiste dorpjes van Frankrijk) te horen, de meeste staan geclassificeerd als dorpjes met de mooiste historische monumenten. Laat je rondleiden door een gids of bekijk de diverse events op chateauxenfete.com; hier vind je een selectie van niet te missen evenementen van 1.001 kastelen van de Périgord.

Grandioze gastronomie

Op de camping in de Dordogne kun je eten als een god in Frankrijk. De lokale producten en de bekende wijnen zoals Bergereac en Monbaxilla worden door veel Fransen beschouwd als de beste van het land. Denk bijvoorbeeld aan een authentieke paté, of verse walnoten en aardbeien. Het gebied staat bij uitstek bekend om zijn producten van eend. Dat kan variëren van ‘confit de canard’, langzaam gebraden eendenpoot, tot ‘pommes sarladaises’, aardappelen die in eendenvet zijn gebakken. Tot slot worden er exquise zwarte truffels verbouwd. Aan deze luxe paddenstoel is zelfs een heel museum gewijd

De natuur van de Dordogne

De Dordogne is een waar natuurparadijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Deze streek kent niet alleen meer dan 7.600 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes maar er zijn ook fietspaden waar je naar hartenlust kunt (race-)fietsen . Of loop eens simpelweg vanaf je camping in de Dordogne naar het dichtstbijzijnde dorpsplein. Hiervandaan worden vaak verschillende wandelroutes of familiespeurtochten uitgezet. Er zijn 6 nationale en 40 regionale natuurparken worden gekenmerkd door een enorme rijkdom aan flora en fauna. Het Dordogne-bekken, waar de Vézère-vallei deel van uitmaakt, wordt door Unesco erkend als Wereld Biossfeerreservaat.