Natuurcampings: een greep uit ons aanbod

  • Rust, ruimte en veel privacy
  • Geen animatieteams, stacaravans of kantines
  • Aandacht voor natuurbeleving en duurzaamheid
Op zoek naar een Natuurkampeerterrein? Klik hier!

Natuurcampings: een greep uit ons aanbod

2 personen
26 campings gevonden
Op zoek naar een Natuurkampeerterrein? Klik hier!

Iedere dag wakker worden in een schitterende omgeving op een natuurcamping

Waar je ook kampeert, op een natuurcamping ervaar je overal het ultieme kampeergevoel. Respect en liefde voor de omgeving staan hier altijd centraal. Dit betekent dat je caravan, vouwwagen of tent tussen de bomen staat, dicht aan het water of op een royaal veld met weids uitzicht of zelfs in een natuurgebied.Hierdoor geniet je optimaal van de natuur, word je iedere ochtend wakker door het gekwetter van de vogels en zie je eekhoorntjes die over het terrein rennen. De avond breng je met het hele gezin door rond een gezellig kampvuur.

Je bent altijd verzekerd van veel stilte en rust

Stilte en rust, dat is wat je mag verwachten op een natuurcamping. Een massale camping met veel geluid en animatie zul je hier niet snel verwachten. Dit maakt deze kampeerterreinen uitermate geschikt voor het lezen van een goed boek en er zijn genoeg ingrediënten voor een ontspannen vakantie zonder onnodige poespas. De meeste natuurcampings zijn klein tot gemiddeld van omvang. Dit betekent dat er nooit meer dan 250 staanplaatsen zijn, waardoor je een knusse en intieme sfeer ervaart. Ook liggen er geen elementen die voor geluidsoverlast kunnen zorgen, zoals snel- en spoorwegen, in de buurt van het terrein.

Een landelijke uitstraling blijft altijd behouden

Een natuurcamping staat vooral bekend om kleinschaligheid en hierop zijn alle voorzieningen afgestemd. Je bent wel van alle gemakken voorzien die je ook van thuis gewend bent. De sanitaire faciliteiten zijn in uitstekende staat, waardoor je iedere ochtend en avond geniet van een warme en comfortabele douche. Grote zwemparadijzen, animatieteams, speeltuinen en uitgebreide sport- en spelmogelijkheden kom je op deze kampeerlocaties echter niet tegen. Ook is het meestal noodzakelijk om voor een hapje eten de camping te verlaten. Maar geen zorgen: in de nabije regio zijn tal van leuke terrassen en restaurants gevestigd, waar je direct kennis kunt maken met de lokale bevolking en regionale specialiteiten.

Kies uit verschillende locaties door heel Europa

Groene campings zijn door heel Europa te vinden, maar de meeste liggen in Nederland en Frankrijk. Kies er bijvoorbeeld voor om te kamperen aan de prachtige kust en de Waddeneilanden of de glooiende heuvels in Limburg. Ga je liever buiten Nederland op vakantie? Geniet van de veelzijdige landschappen en charmante dorpjes in Frankrijk. Hier kun je eindeloos wandelen, fietsen of watersporten en ervaar je de ultieme vrijheid midden in de natuur.