Slapen in een boomhut

  • Overzicht van boomhutten door heel Europa
  • Geïnspecteerd door de ANWB
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Slapen in een boomhut

2 personen
31 campings gevonden

Avontuurlijk kamperen op campings met boomhutten

Buiten slapen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Avontuurlijk kamperen op campings met boomhutten is daarom voor velen een droom die uitkomt. Voor de kinderen is het een spectaculaire manier van kamperen, zo hoog boven de grond. En ook wanneer je op zoek bent naar een bijzondere accommodatie voor een romantisch weekendje weg is kamperen in een boomhut een aanrader.

Kwetterende vogels en ritselende blaadjes

Je ervaart de natuur in zijn meest pure vorm door avontuurlijk te overnachten in een boomhut. Je verblijft letterlijk tussen de bomen. 's Ochtends word je wakker met het geritsel van de blaadjes en gezang van de vogels. Boomhutten zijn gemaakt van natuurlijk materiaal zodat ze goed opgaan in de omgeving. Dit zijn veelal stevige houten constructies. Veel boomhutten hebben ook een groendak, wat isolerend en duurzaam is.

Van back to basic tot zeer luxe

Boomhutten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt helemaal back to basic gaan door avontuurlijk te kamperen op campings met boomhutten die alleen slaapplaatsen hebben en wellicht een koelkast en kookplaat. Er zijn ook luxe uitvoeringen, waarbij de boomhut volledig is ingericht. Dat zijn ideale huuraccommodaties voor een glampingvakantie! Naast comfortabele bedden is er een keuken met moderne apparatuur, een zithoek, sanitair en zelfs een televisie. Vrijwel alle boomhutten hebben een mooi dek, waar je deels beschut geniet van een prachtig uitzicht.

Van eco tot animatie

Campings met boomhutten hebben elk zo hun eigen insteek. Op grote campings gaat het verblijf in deze bijzondere accommodaties gepaard met uitstekende voorzieningen, zodat je nergens omkijken naar hebt. Van de wasserette en een barbecueplaats tot wifi, een restaurant en campingwinkel. Alles is geregeld. Verder vermaken de kinderen zich in het zwembad of recreatiemeer en is er een activiteitenprogramma voor het hele gezin. Er zijn ook kleinschalige eco-campings die boomhutten verhuren. Vaak draait het hier om rust en stilte, en is duurzaamheid belangrijk. Er is beperkt vermaak en de activiteiten zijn meestal aangepast op de omgeving.

Overnachten op een camping met boomhut bij ANWB

Wil je avontuurlijk kamperen op een camping met boomhutten? ANWB heeft een gevarieerd aanbod van locaties waar deze unieke accommodaties worden verhuurd, in onder meer Nederland, Frankrijk en Spanje. Zoek op de website naar 'boomhut' en vindt een camping die deze verhuurt. Vervolgens kun je de zoekfilters verder aanpassen op jouw wensen zodat de meest geschikte camping naar voren komt.

Bekijk hier alle bijzondere accommodaties op ANWB Camping.